Blog thumbnail

ЗВЕЗДНОТО ТАНГО НА ВЕНЕРА И МАРС ПРЕЗ КОЗИРОГ И ВОДОЛЕЙ – ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНИ ГРАНИЦИ, СТРАСТ И СВОБОДА

Blog thumbnail статия ,

Освен Пълнолунието в 27-мия градус на зодиакален знак Лъв на 16.02.2022 г. станахме свидетели на един точен съвпад на Венера и Марс. Той поставя началото на 2-годишен цикъл на взаимоотношения между тези планети. Акцентът ще пада върху желанието Ви да заявите категорично любовта си, да се изразите и извисите чрез нея, показвайки своята уникалност. Дори да се наложи да се борите, да преодолявате трудности, да излезете тотално извън зоната си на комфорт. Силата, устрема и енергията на Марс ще Ви помагат да се справяте с всички трудности. Да заявите смело и ако се наложи, дори да извоювате своето право на щастие. От 16.02.2022 до 19.03.2022 тези две планети една до друга ще преминат от 17-ти до 30-ти градус на Козирог и 1-ви до 10-ти градуса на Водолей.

Венера дълго беше ретроградна, още 05.12.2021 г. до 29.01.2022 г. в знака на Козирог. Там тя беше отговорна, разумна, студена, дистанцирана и доста практична. Ориентирана към стабилност и структурираност, но едновременно с това ретроградна и преосмисляща ценностите именно в любовта. Излизайки от ретроградие тя все още се движи в Козирог и ще бъде там до 06.03.2022 г. За този период тя за последно ще поставя акцентите на връзката върху плоскостта на отговорностите и дълга. Ще бъде притисната от старите, структури и енергията на Козирог. За последно ще влезе в ролята на старото си амплоа, което традиционно представя пред света, въпреки тесните и задушаващи рамки и отживялата вече времето си формула на връзката. Но все пак преминала през ретроградното преосмисляне, което задава нова посока към Водолей.

Този въздушен знак иска нова формула за изграждане на връзките. Взаимоотношения на по-високо, различно ниво. Това е връзка между двама души, която се гради не върху задължения, а на базата на духовна свързаност, еднакви идеали и вдъхновения. Това е свободата на любовта. Щастието на двама зрели хора, които са решили да бъдат заедно. Марс от своя страна дава сила на промяната в модела на връзката. Една висша хармония между мъжкото и женското начало, които са създадени да бъдат заедно, но свободно и вдъхновяващо. В този танц на Венера и Марс – „тангото” през Козирог и Водолей се извършва прехода към новото ниво. В момента планетите все още са в Козирог, между старото и новото. Те все още преструктурират своята връзка в стил „аз водя / ти водиш”. Танцуват по небесната витасфера. Така ще бъде до 06.03.2022 г.

Едва тогава ще поставят новото си начало с преминаването си във Водолей. Така че предстои период на обновяване и надграждане. Истински нов етап в отношенията, базиран на идеалите, свободата и независимостта. Тази връзка може да не бъде непременно в стил официален брак, или той да не бъде приоритет. Това е истинско, свободно, равнопоставено и вдъхновяващо партньорство. На 02.03.2022 г. ще бъдем свидетели на Новолунието в Риби. То ще даде възможност за едно плавно преминаване към високата вибрация на връзката тип Водолей. Събитието също е много знаково, защото и двата управителя на Риби – старият – Юпитер и новият – Нептун са в този знак. Те са много силни, защото са на своя „трон”. В този смисъл Новолунието в Риби дава възможност за ново начало. Обещание за нещо магично, красиво интимно. Нова надежда, космична, безусловна любов, дълбоко духовна връзка. Но трябва да сте подготвени за нея. Всичко зависи от Вашите решения, които ще вземете в дните на Пълнолунието в Лъв.

На 06.03.2022 г. Марс и Венера ще бъдат отново в точен съвпад в нулевия градус на Водолей. Марс и Венера – мъжкото и женското начало в абсолютна хармония, идеали, творчество, свобода. Енергията на Марс ще помогне на Венера да защити новите правила в любовта. Новите ясно установени и здравословни граници. Умението да гледате на връзката по нов начин. Енергията на Водолей ще помогне на взаимоотношенията между Венера и Марс да се случат по най-добрия начин. Този „магичен и мистичен танц” на двете планети ще продължи до 12.03.2022 г. После Венера ще се втурне напред, свободна по пътя на любовта от нов тип. Прескочила старите ограничения на Козирог и поставила началото на новите във Водолей, които ще се развиват през следващите 2 години.

В този смисъл периодът до 12.03.2022 г. е ключов за развитието на връзките. Време за любов, интимност и романтика, нови вдъхновяващи романтични или партньорски взаимоотношения. На вътрешно ниво ще Ви донесе лична сила, амбиция и нова самооценка. Нова формула за поемане на личната отговорност. Как ще поемете тази отговорност? Като обичате себе си и позволите на вдъхновението да извади най-доброто, което можете да дадете на другите. Да бъдете в комфорт със себе си, дори и да не сте приети от другите в начина на своите действия и изяви. Ще искате да бъдете свободни, автентични и различни. Да дарявате другите с повече любов, истина и вдъхновение. Връзката тип Водолей е съюз на хора, които заедно се чувстват удобно и вдъхновяващо. В нея няма натиска на зависимостите, а възможност за партньорите да се развиват, подкрепят и разбират. Тук има по-малко сантименталности и страсти и повече осъзнатост и универсална, безусловна любов – ключ към свобода и щастие.

По време на прехода Венера и Нептун правят раздалечен тригон с Уран в Телец и ще искат да експериментирате с нещо различно в любовта. Да погледнете на своите страхове, неадекватност, ранено его от друг ъгъл. Да се излекувате и самите Вие да осъзнаете колко сте ценни. Да изберете да се обичате и да знаете, че напълно го заслужавате. Трябва Ви разбиране, приемане, търпение. Също и сила, смелост и вяра да вървите напред. Да преборите инертността. Уран иска промяна, излизане от зоната на комфорт, но за добро. Телец е знак на ценностите, на любовта и насладата от живота. Танцът на Марс и Венера ще искат да смените принципите и посоката. Защото това е верният път по който трябва да вървите. Така вселената ще ви даде своите дарове, които е подготвила за Вас.

Аспектът се случва във фиксиран знак и ще има трайни последици. Венера и Марс във Водолей ще искат да бъдете с другите в големия социум, отвъд ограниченията на Козирог и отвъд егоцентризма на Лъва, който трябва да пуснете с Пълнолунието. Венера във Водолей иска да бъдете различни, ексцентрични, специални. Да се разделите с оковите и с предразсъдъците, да скъсате с клишетата и да заявите своите нестандартни, но силни и автентични емоции. Марс във Водолей настоява да сте полезни за големия кръг от хора. Венера и Марс във Водолей ще ви дадат сила да заявите смело своята любов, да изразявате себе си с изкуство, с творчество, оригинални идеи. Да бъдете прекрасни и уникални и в любовта и в живота.

Comment ( 1 )

Илияна Георгиева

Благодаря много вярно е написано. 👍❤🍀

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено