Изображение - Human Design - Здраве - Тимус

ТОЧКАТА НА ЩАСТИЕТО Е КЛЮЧ КЪМ СОБСТВЕНАТА ВИ ЖИЗНЕНА СИЛА

Изображение - Human Design - Здраве - Тимус статия ,

Според източната медицина в човешкото тяло има поредица от важни точки, които отговарят за нивото на биологичната ни енергия – нашата жизнена сила, а от там и за нашето здраве и качество на живот. Една от тях е „точката на щастието” или тимусната жлеза, на която източната медицина отделя голямо внимание. Името на жлезата  идва от гръцки език – тимус и в превод означава „жизнена енергия”. Тимусната жлеза се намира в центъра на горната част на гърдите, на два пръста под ключиците и играе ролята на мост между мозъка и тялото. Помага за неутрализирането на негативната енергия, укрепва имунната система и цялостното здраве. Тази жлеза произвежда и „управлява” Т-лимфоцитите или белите кръвни телца, които са особено важни за адаптивната имунна система. Те защитават тялото чрез производството на антитела, които спират нахлуването на вредни външни вещества, бактерии и вируси. С възрастта тимусът забавя действието си и атрофира, но дори и тогава продължава да произвежда Т-клетки през целия живот на човека. Когато сте под стрес функциите на жлезата са намалени, а от там имунитета ви пада, също и жизнената ви сила. Ако преживявате чести паник атаки, тревожност и стрес е задължително да започнете практики за стимулирането на действието на жлезата.Така ще успеете да възстановите равновесието на енергията, която е необходима, за да се чувствате щастливи и успокоени. Сами виждате колко е важно стимулирането на тимуса.

Научно доказано е, че по рождение хората имат голяма тимусна жлеза. Тя е близка по размери на сърцето и белите дробове. Впоследствие размерът и намалява с възрастта и тя атрофира. Особено след 40-годишна възраст, тимусната жлеза започва бързо да се свива и се превръща в малка маса мазнини. Това рязко намалява жизнените ви сили и ви прави често податливи към болести. В своите изследвания на жлезата д-р Джон Даймънд е стигнал до изводите, че процесът е обратим. Той предлага различни техники за съхраняване на обема на жлезата, за подобряване на функцията и дори за възвръщане на растежа й. Според него много ефикасно се оказва лекото галене и масажиране на точката в центъра на гърдите на 2 см. под ключиците. Допълнително може да стимулирате жлезата като продължите със серия от 3 потупвания на точката в ритъма на валса – раааз, два три. Първото потупване е удължено а следващите две кратки. Правете това по три пъти на ден в продължение на 20-30 секунди, като вдишвате и издишвате дълбоко. Едновременно с това може да произнасяте различни позитивни твърдения като: „чувствам се изпълнен/а с жизнена енергия, любов и вдъхновение” или „аз съм в отлично здраве, настроение и баланс“. Това е ефикасна техника за постигане на по-високо ниво на  вибриране на енергията в тялото ви. Опитайте се да превърнете техниката в редовна практика и ще се изумите от положителните резултати. Друга практика за стимулиране на жлезата е да завършвате ежедневния си душ с редуване на топла и студена вода, като последната е студена. Докато тялото ви е още мокро направете 7-10 поредици от по три потупвания на тимусната си жлеза. Отново дишайте и издишайте дълбоко и прибавете няколко позитивни твърдения като: „тялото ми се възвръща към идеално състояние на хармония”, чувствам се здрав/а, млад/а и красив/а” или „освобождавам се от всичко, което вече не ми служи”. Може да ви отнеме малко време преди да „почувствате” благотворното влияние на техниките, но ако бъдете упорити ще постигнете желания резултат и ще си струва. Тези лесни и изпитани техники може незабавно да ви освободят от емоционално-психологическите блокажи на енергията, от стреса и напрежението, да отблокират енергийния поток в тялото ви. Вашият имунитет и здраве са изключително важни, така че започнете да стимулирате тимусната си жлеза още днес. Когато „точката на щастието” е активирана ще усетите прилив на нова, чиста енергия и леко „мравучкане“ по тялото си. Веднага ще се изпълните с трепет и вълнение, ще изпитате чувство на радост и щастие. Ще възвърнете цялата си жизнена сила като отключите пълния си енергиен потенциал.

Д-р Даймънд споделя, че поддържането на силна жизнена енергия в тялото е най-важната част от всеки лечебен процес. Необходимо е да имате добро физическо и психическо здраве, без които всички лекарства или лечения, които опитвате, ще са безполезни. В енергийно отношение тимусната жлеза е свързана със сърдечната чакра, безусловната любов, състраданието и любовта към себе си. Тя контролира и регулира енергийния поток в тялото. Според медиците, колкото по-късно се случва намаляването на функциите на тимусната жлеза, толкова по-добре. Освен Т-лимфоцити, жлезата отделя в кръвта различни секрети и биологично активни вещества, които спомагат за растежа, намаляването концентрацията на калций в кръвта, понижаване на кръвната захар. Също така допринася за регенерирането на кожата, подобрява възстановяването на клетките и стимулира работата на имунната система. Затова тимусът е способен значително да подмладява организма. Промяната във функцията на тимуса може да бъде спряна. Възможно е също така жлезата да се възстанови като се използват редовно процедурите, които посочихме. Укрепването на тимуса може да се направи и с подходящ хранителен режим, включване на хранителна добавка от естествена жлезиста тъкан на капсули или с биорезонансната терапия. В този случай въздействието ще бъде на електромагнитно и информационно ниво. Добре действат също така закаляване, топлинни процедури и др. Оздравяването на тимусната жлеза може да се извърши с помощта на различни средства, които да повишат ефективността на тимуса до нивото на много по-млад организъм. По време на стрес тимусната жлеза се свива, което води до намаляване на жизнеността й. Повишавайки секрецията на Т-клетките, изхвърлянето на токсините от белодробните тъкани, както и сърдечната енергия -изпитване на повече ЛЮБОВ, доказано са отлични средства за регенерирането на тимусната жлеза. Редица експерименти, направени с кучета показват, че тимусът може да забави биологичния часовник. Когато на старо куче, се направи трансплантация на млада жлеза то видимо и бързо се подмладява. Аналогично е и състоянието при човека. Когато функцията на тимустната жлеза е възстановено, човек изглежда по жизнен, млад и активен.

По материали от мрежата.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено