Blog thumbnail

ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ И ГРУПОВА ТЕРАПИЯ С ТЕХНИКИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА (ТЕС)

Blog thumbnail статия

Какво представляват Техниките за емоционална свобода?

Техниките за емоционална свобода са модифицирана и усъвършенствана версия на акупунктурата и източната алтернативна медицина, като самата методология е създадена за работа без игли. Използват се древните знания за системата от енергийни канали в човешкото тяло, наречени меридиани. Чрез въздействието върху точките на крайните меридиани се отстраняват блокажите в биоенергийната система на човека. Използва се и фино психологическо програмиране. Ето как действа този терапевтичен метод.

Когато Вие преживявате отрицателна емоция, Вашата амигдала или емоционален мозък веднага възприема това като сигнал за опасност, в стил бий се или бягай. Кръвта се насочва към крайниците и по нейна команда тялото се превежда в състояние на стрес. Пак по сигнал на амигдалата в кръвта се впръсква хормона на стреса кортизол. Стресът създава блокаж в енергийната система. Впоследствие първопричината за това емоционално състояние преминава и се забравя, но на енергийно ниво е останал отпечатък, който предизвиква блокаж на свободното протичане на енергията.Чрез потупванията по определени акопунктурни точки, характерни за традиционната източна медицина, се постига въздействате върху главните меридиани. Блокажите се освобождават и енергията започва да тече плавно. Освен това чрез самото вербализиране (изказване) и признаване на отрицателната емоция, тя бива извеждана от полето на подсъзнанието в полето на съзнанието. Това дава възможност за нейното допускане, осмисляне, приемане и по-бързо освобождаване. Техниките за емоционална свобода са ефективни и лесни за приложение.В основата им стои комбинация от древни и модерни знания. Прецизна и умела работа с емоциите, подсъзнанието, съзнанието, душата и тялото.

Предимствата на тези техники са :

 • бързо запомняне
 • лесно изпълнение
 • моментален оздравителен ефект при по- леките симптоми
 • бързи и трайни резултати дори и при по- сложни психологически травми, модели и проблеми, чието лечение с други методи отнема години

Винаги можете да се възползвате от предимствата на тези техники когато:

 • се чувствате изнервени, ядосани, притеснени, напрегнати, потиснати, стресирани и др.
 • изпитвате емоционален дискомфорт, свързан с гняв, ярост, ревност, любовна мъка, страх и др.
 • сте били подложени на психологически тормоз, преживели сте раздяла, развод, обиди, скандали, инциденти, травми от детството и др.
 • имате нужда от съвет и насоки за кариерно израстване, интервю за работа, адаптиране в нова среда и др.
 • искате да се освободите от конкретна физическа болка, фобии, ирационални страхове, алергии, вредни навици.
 • проблеми в общуването на всички нива – в личния живот, семейните взаимоотношения, интимните връзки, социалните контакти, трудност за намиране на подходящ партньор и др.
 • имате ниска самооценка, повтарящи се неуспехи, проблеми в работата, провали, негативни случки в живота, неувереност и др.
 • чувствате се неудовлетворени, сами, неразбрани, объркани, раздирани от вътрешни противоречия и др.
 • изпитвате трудности за намиране на личния Ви път в живота, на своето призвание и възможности за успешна реализация.

При прилагане на лечебните техники за емоционална свобода, в някои случаи е възможно дори само един сеанс да бъде достатъчен, но обикновено за постигането на трайни резултати са нужни няколко сесии. В зависимост от спецификата на случаите е възможно, за пълното и трайно оздравяване да са необходими от 3 до 10 сесии.

Освобождаването от дълбоко разтърсващи травми, вредни емоционално- психологически нагласи и деструктивни поведенчески модели, е двустранен процес, който се ръководи от терапевта, но задължително изисква и много работа и осъзнатост от страна на клиента. За постигането на пълното излекуване е необходима сериозна отговорност за следване на професионалните съвети и указания, дадени от терапевта.

Нашият екип може да предложи компетентно, отговорно и адекватно решение на всички тези проблеми в кратки срокове. Отнасяме се с необходимата грижа, разбиране и внимание към всеки от Вас! Ако сте готови да промените живота си с техниките за емоционална свобода можете да се свържете с нас.

Очакваме Ви!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено