Blog thumbnail

ДРЕВНОТО СОЛФЕЖИО ЛЕКУВА И ТРАНСФОРМИРА ДНК

Blog thumbnail статия ,

Още от най-древни времена хората са забелязали лечебния ефект на музиката и пеенето. Египетските жреци ги използвали в храмовете като метод за лекуване и трансформиране на енергиите. За възвръщането на баланса в човешките органи и системи. Те казвали , че „който знае кака да пее може да лекува и себе си и ближните си”. Първите писмени сведения за прилагането на музикотерапията са открити в стари египетски папируси. Китайските лечители също вярвали, че музиката има власт над болестта и предписвали “музикални рецепти”, насочени към един или друг орган. По-късно идеята за лечебните свойства на музиката получава своя разцвет в античната гръцката култура. Известно е, че Платон посочвал музиката като средство за възпитание на душата. Аристотел разработва теорията за катарзиса, в чиято основа стои пречистващата сила на изкуството.

В древна Елада са смятали , че музиката – ритъмът и мелодията имат трайно въздействие върху характера и душата. В древния Рим са използвали музиката за успокояване и оздравяване. Също така и като средство за овладяване на гнева и омразата. През Ренесанса се е препоръчвало, като лечебно средство при меланхолия, активното музициране на китара, лира, а също така и пеенето. И днес върху някои старинни музикални инструменти от епохата на Ренесанса може да се прочете надпис “Музиката лекува душата и тялото”. Методът на лечение с музика давал добър ефект в лечението на афективните разстройства. Смята се, че григорианските рицари също са имали задълбочени познания за лечебната сила на тоновете. Те практикували пеене на музикалната скала Solfeggio, която се състои от шест тона. А всеки тон звучи със специална честота. Рицарите знаели, че последователното им изпълнение или съчетанието от хармонията помежду им подсилва духовността у хората. Затова пеели по време на религиозни събирания. Всяка от честотите на Solfeggio отговаря на дадена нота, херцовете в секунда и се свързва с определен цвят. Също и с определена чакра в тялото. Тяхната практика била прекратена през 1050 година, но документи за нея все още се пазят във Ватикана. Разцвета на музикотерапията бил заменен от развитието на фармацевтиката и психоанализата през 19-ти век.

Нов разцвет на музикотерапията се наблюдава след Втората световна война, когато започват и по- сериозните технологични изследвания за нейното въздействие. Създава се голямо разнообразие от школи и насоки в развитието й. Днес има много определения за лечебната сила на музиката, но това е едно от най-комплексните – „Музикотерапията е умелото използване на музика и музикални инструменти с цел поддържане и възстановяване на физическото, емоционалното и духовното здраве.”

Научните изследвания доказват, че звукотерапията и музикотерапията са приложими за най-различни здравни проблеми, свързани с психични разстройства, умствени и физически увреждания, сетивни нарушения и увреждания, зависими от наркотици, междуличностни проблеми и дори в генетиката. Звуковата терапия все повече се превръща в модерно лечение, което използва вибрационните модели на определени звукови честоти, за да подпомага тялото и ума. Тези практики съществуват още от древни времена и днес модерният свят ги преоткрива. Звуковата честота, е способна дори да трансформира ДНК. Смята се, че честота на звука, която отговаря на Solfeggio тона – МИ, звучащ на 528 херца, буквално може да трансформира нашата ДНК. Според Ралф Смарт именно тази честота е основна за „музикално-математическата матрица на сътворението“. А Д-р Леанорд Хоровиц твърди, че „528 херца е основната съзидателна честота в природата“. В солфежиото тя носи името „Чудо“. Днес биохимици са доказали, че тази честота има свойството да променя ДНК. Това е революция в медицината, особено в областта на наследствените заболявания. Честотата 528 херца също се асоциира с чакрата на сърцето и се смята, че има влияние върху любовта.

Ние сме потопени в океан от енергия и вибрации. Един от фундаменталните закони на физиката е законът за вибрирането. Всичко около нас трепти с определена честота. Нашите гласове също имат уникална вибрация и тембър. Според последните изследвания в Америка тоновете на древното солфежио имат следните лечебни характеристики:

UT – 396 Hz – Освобождаване от вина и страх.

RE – 417 Hz – Предизвикване на промяна, поправяне на предишни грешки.

MI – 528 Hz – Трансформиране на ДНК, поправяне на ДНК.

FA – 639 Hz – Свързване, социални отношения, любовни връзки.

SOL – 741 Hz – Изражение, решения на проблеми.

LA – 852 Hz – Пробуждаща интуиция.

Най-революционното открие в тази поска е направил д-р Джеймс Гимзевски от Калифорнийския университет. Той опитал да слуша звуците, издавани от отделни клетки и доказал, че всяка клетка „пее“ на съседите си с различни звуци. Д-р Гимзевски твърди, че така ще може да разбира кои клетки са здрави и кои не. А следващата му цел е да може да усилва звука в дадена болна клетка. Така тя ще имплодира, без да наранява клетките в съседство, защото те няма да резонират на същата честота. Това ново направление в науката се нарича соноцитология и целта му е да бъдат картографирани пулсациите на отделните клетки в тялото.

Усвояването на кармичните уроци, трупането на знания и опит и непрекъснатия стремеж на душата към постигането на съвършенство стоят в основата на преражданията на всеки от нас. Разбира са всяка душа си има своите конкретни задачи за изпълнение и мотиви, за избора на конкретното си прераждане. Според духовните принципи основните мотиви за избор на прераждането могат да бъдат представени в 6 направления. Ето кои са те:

Придобиване на опитност, растеж , обучение.

  1. Да се развивате като: трупате опит, наблюдавате, преживявате, откривате нови хоризонти, разделяте се с предразсъдъци и грешни модели на мислене и поведение, усъвършенствате се…
  2. Да генерирате идеи, собствени прозрения, разпространявате знания, информирате, създавате доктрини…

Изпълняване на желания, натрупани в емоционалното тяло.

Желанията се натрупват и съхраняват в пластовете на Вашето емоционално тяло. Това е жива енергия, която търси удовлетворяване в настоящото прераждане. Тя трябва да бъде отработена по съответния адекватен за душата и развитието й начин. Ще Ви представим някои желания, които водят душата в човешко въплъщение:

1. Да се наслаждавате на сетивните усещания на тялото – да виждате, чувате, опитвате, докосвате, помирисвате, да се радвате на опитността в тяло. Да трупате преживявания чрез усещането за топлината на Слънцето, прохладата на водата, вкуса на храната, песента на птиците, ромона на потока, аромата на цветята , красотата на природата…

Творческо себеизразяване.

Да работите за своето творческо и духовно изразяване и развитие. Душата има нужда да се изразява по творчески начин. Да дарява радост и красота на другите чрез дейности в изкуствата – да рисувате, свирите, пеете, танцувате, пишете, проектирате, създавате красота…

Да представяте научни, религиозни, правни, философски, житейски истини…

Повторения, за затвърждаване или корекция на модели.

  1. Повтарящи се пристрастия – зависимости, които се превръщат в движеща сила на целия Ви живот. Храната, цигарите, алкохолът и други пристрастия Ви отдалечават от реалността и конкретните Ви задачи, отдалечават Ви от духа.
  2. Лични качества. Възможно е да притежавате някакво качество, което е било необходимо за предишните условия на живот, но в настоящия вместо да Ви помага – пречи. Осъзнаването, приемането и волята ще помогнат за освобождаване от тези вкоренени алгоритми. Възможно е също да искате да усъвършенствате някои полезни качества и модели от предишни животи.

Кармични връзки и модели на взаимоотношения.

1. При хармоничните взаимоотношения душите обикновено се връщат по едно и също време, за да бъдат отново заедно и продължат своята любов, приемане, доверие и уважение един към друг.

2. Съществуват и модели на напрегнати и нехармонични взаимоотношения, които се нуждаят от корекция. Корекцията е създаване на връзки и взаимоотношения, изпълнени с любов към себе си и другите.

Служене

Това е искреното желание да правите добро, една от висшите прояви на любовта. Истинското служене излъчва много висока вибрация, а липсата му води до натрупване на неблагоприятна карма.

Всички тези модели могат да бъдат разпознати и осмислени чрез разчитането на Вашата биологична енергийна матрица, изразена в Бодиграфа и принципите на системата Human Design.

Всеки от Вас е роден или „въплътен“ с определен инкарнационен кръст, който изразява в пълна степен целта на Вашия висш АЗ да се развива и твори. В системата на Human Design има 768 основни вариации на инкарнационния кръст като 448 от тях са кръстове с десен ъгъл – Лична съдба. Кръстове, изразяващи „Междуличностна съдба” са с ляв ъгъл. Те са 256 на брой. Всичките 768 основни инкарнационни кръстове имат 112 тематични имена, които се появяват на личната Ви карта. Темата на Инкарнационния кръст взема превес в живота Ви. Тя се явява основен пътен знак, а не цел на живеене. Когато следвате своите Стратегия и Авторитет, Вие позволява на тялото си да се “позиционира в най-подходящата за Вас среда”, която ще спомогне за разгръщането на Вашата уникална същност. В този смисъл може да се каже, че предназначението в живота Ви започва да се реализира едва след като Вие съумеете да следвате себе си. Да се справяте с предизвикателства на дизайна си и се радвате на всички дарове, които вселената е подготвила специално за Вас. Да изразявате прекрасната си звездна същност по един автентичен, вдъхновяващ и любящ начин.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено