Изображение - Human Design

ТАЙНАТА ЗА ТВОРЕНЕТО НА РЕАЛНОСТТА

Изображение - Human Design статия ,

Сигурно сте чували, че вашите мисли са вибрации. Те са свързани с многоцветните възприятия на околната среда, взаимоотношенията ви с хората и начина, по който оценявате света. На практика, вие привличате всичко в живота си със силата на образите и мислите, които непрекъснато възпроизвеждате в главата си. Според научните изследвания през ума ви на ден преминават около 50 000 мисли. А на следващия ден 49 990 от тях се повтарят. Така си изграждате определени мисловни модели, които се въртят около сходни тематики и животът ви поднася това, което е „програмирано” от тях. Това се случва, защото вибрациите на вашите мисли имат определена честота, която се излъчва в пространството. Тя действа като магнит, който привлича всичко с подобна честота. Така вибрацията се усилва и Вселената отговаря автоматично на тази честота. Вашите мисли чрез своите вибрации сътворяват света около вас. Нещата, които ви се случват, взаимоотношенията ви с другите, начина, по който живеете. Всичко в живота е производно на вашите мисли и техен продукт. Затова трябва да ги контролирате. Ако направите анализ на всички мисли, които се въртят в главата ви, ще установите с учудване, че сте получили именно тяхното въплъщение. Вие сами сте привлекли всичко, което идва в живота ви. Например ако сутринта се събудите в добро настроение и позитивни мисли за деня, той ще протече именно по този начин, защото вие вече сте се настроили на тази вибрационна вълна. На практика в този ден всичко се случва с лекота. Още по-голяма сила в тази посока имат вашите чувства.Те карат мислите, които са обагрени с вдъхновяващо желание или трепетно очакване да се реализират в живота ви много бързо. И тогава всичко в живота ви се  подрежда като с магическа пръчица. Привличате хубави събития, предложения, съмишленици и ресурси. Ако искате да промените живота си, първо променете мислите си, както и отношението ви към себе си. Да приемете себе си е форма на любов. А любовта е най-универсалния и мощен магнит за позитивните промени в живота ви.

Доказано е, че са необходими само 17 секунди концентриране върху всяка мисъл, за да постигнете желаните резултати и да програмирате живота си. Когато задържите една приятна мисъл минимум 17 секунди в ума си, друга мисъл със същата позитивна честота ще се присъедини към нея. Необходимо е само да се концентрирате за 17 секунди и така ще включите механизма на Закона за привличането. Веднага след това, той ще се активира и ще свърши останалото. Ако сте излъчили радостни мисли – получавате още радост, ако сте излъчили страх, получавате още страхове. За съжаление много хора мислят за онова, което не искат, а не за това, което искат. Така те сами си поръчват нежелани неща и после се оплакват от тях. Чудят се защо им се случват. Законите за вибрациите и привличането са безпристрастни. Те не оценяват добро или зло, а действат автоматично. Ако искате да промените живота си просто се настройте на друга честота. Вселената приема честотния сигнал и го пресътворява  в бъдещи събития.

Ако се оплаквате или отричате нещо вие всъщност се концентрирате върху него и го поканвате в живота си. Проблемът е в това, че Вселената не познава частицата „не”. Тя работи на ниво честота и щедро ви дарява с това, което сте излъчили в пространството. Когато слушате как някой се оплаква от нещо и му симпатизирате вие също привличате това нещо в живота си. Ако сте допуснали негативни мисли, които могат да ви донесат проблеми, вие винаги можете да ги изтриете, като започнете да мислите за хубавите, неща които искате да имате. Научете се да наблюдавате и осъзнавате дори неволните си мисли във всеки един момент. Вие разполагате с огромната им сила и можете да я използвате, за да сбъдвате мечтите, а не страховете си. За да подсилите ефекта на мисълта за творенето на реалността може да използвате и техниката на положителните твърдения, наречени мантри. Изречете ги  или ги напишете  в  първо лице, единствено число, сегашно време, сякаш вече са се случили. Трябва да звучат като  констатация – „Радвам се, че успях да взема изпита си.” Забравете за пожелателната конструкция „искам“ или „ще“. Всичко се случва тук и сега. Енергията на словото- устно или писмено има голяма сила.

Още по-правилно е, когато „мантрите“ са подкрепени от дела. Направете си план, който да съответства на осъществяването на желанията ви. Опишете конкретните стъпки и начин на действие. Поставете си срокове за изпълнение на задачите. Всеки ден отчитайте пред себе си какво сте направили по въпроса. Бъдете целенасочени и креативни, работете за постигане на желанията си. Ако не сте направил нищо за деня, направете го в момента, не отлагайте.

Как творят хората в тази материална реалност?

Божественото у вас може да твори истински чрез създаването на мисъл-форми, които се реализират. В мисълта трябва да има сила и вяра. Истинското творчество е да сътворявате вашата реалност ежедневно. Първото, което се поражда в съзнанието ви е мисълта, идеята и разбира се желанието да я осъществите. После мисълта се превръща в думи. Представяте идеята в прекрасен проект, намирате съмишленици. Изготвяте стратегия и срокове, намирате ресурси. Думите ви се превръщат в дела. И така стъпка по стъпка превръщате идеята в реален факт. На базата на триединството мисли – думи и действия хората са изградили своята материална реалност – цялата човешка цивилизация. Творецът е дал възможност на човека да сътворява своята реалност по Божествен начин. Така че всички Вие сте магичните творци на собствената си реалност.

………………………………………………….

Притча на Ошо за силата на ума.

В Индия представата за рай е като дърво, което изпълнява желанията. Щом като седнеш под това дърво, всяко желание веднага ти се изпълнява. Няма никакво забавяне, никакъв временен промеждутък между желанието и неговата реализация. Един човек, уморен легнал да спи под такова дърво и когато се събудил, почувствал силен глад и си помислил: Гладен съм. Как ми се иска да намеря малко храна отнякъде. И веднага от нищото се появила храна, направо изплувала от въздуха. Той бил толкова гладен, че не се замислил откъде е дошла храната и веднага започнал да яде. След като утолил глада си, се огледал наоколо. Той бил доволен, но сега в него се появила друга мисъл: Ако можех да пийна нещо… В Рая няма забрани и веднага се появило хубаво вино. И така, лежейки и пийвайки от виното, той започнал да размишлява: – Какво става, може би аз спя? Или тук има някакви привидения, които си правят шега с мен? …И привиденията се появили. Те били ужасни, жестоки и отвратителни – точно такива, каквито си ги представял. Той се разтреперил от страх и си помислил: – Ей сега ще ме убият! …И те го убили! Не забравяй, че ти си истинска Вълшебница и всичко, което си помислиш в миг тръгва към теб. Вселената не различава добро от лошо, тя ти изпраща това, което си си пожелала. Умът ти е толкова силен и могъщ инструмент, че може да превърне всяко твое желание в реалност – важното е да вярваш силно в него. За съжаление сме устроени така че много повече вярваме в негативните неща и подсъзнателно смятаме, че е по-вероятно точно те да ни се случат. Ти имаш силата и средствата да превърнеш живота си или в Рай, или в Ад, изборът е твой!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено