Изображение - Human Design - Астрология

ТРАНЗИТИТЕ НА ПЛАНЕТИТЕ – КЛЮЧ КЪМ ПРОГНОЗНАТА И ПРЕДСКАЗАТЕЛНА АСТРОЛОГИЯ. ЧАСТ 2 – ВЪНШНИ ПЛАНЕТИ.

Изображение - Human Design - Астрология статия ,

Транзити на външните планети.

Всеки носи енергийната матрица на своята натална карта през целия си живот. Тя е базата на звездната ви същност. Едновременно с това планетите и светилата продължават своето движение и цикли като образуват специални ъглови аспекти с планетите и астроточките във вашата индивидуална карта. Смята се, че транзитите на външните планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон определят основните събития в живота ви. Те имат по-трайно и ключово влияние и обикновено са свързани с кармата. Външните планетите се движат бавно, периодите са доста по-дълги, а в живота на човека се случват много важни събития, които бележат някакъв нов етап. Такъв тип транзити често са индикатор за генерална промяна в дадена област или в живота изобщо. Правилото гласи, че колкото по-бавно се движи дадената планета, толкова повече се увеличава ефектът от нейния транзит. Транзитът на всяка планета си има своя символика и действа по свой уникален начин.

Сатурн е наречен „Господарят на кармата“. Неговите транзити са изключително важни, защото бележат дълъг период на отработване на определени уроци, посочени от конкретното му място в хороскопа. Сатурн отнема неща, от които вече нямате нужда, дори да не си го признавате. Едновременно с това винаги дава и възможности, които не се получават наготово. Често носи голямо напрежение, усилие за преструктуриране и ключови промени. Възможни са трудности, спънки, ограничения и забавяния в дадената сфера. Понякога в  следващите 2-3 години може да се чувствате жертви на съдбата, понасящи загуби и разочарования или да имате усещане за безнадеждност. Когато положите достатъчно усилия и успеете да преструктурирате вашите нагласи и действия в дадената област, вие ще получите от Сатурн гаранция за успех. Възможност за голямо израстване и стабилизиране в духовен и материален план. Сатурн е строг, изискващ, но справедлив учител.Неговите транзити ви учат да поемате отговорност за себе си. Да намерите и осъзнаете собствената си вътрешна сила, за да можете да разчитате на себе си, да живеете тук и сега.Транзитите му са време за проучване на собствените ви граници и вътрешни резерви.Транзитния Сатурн ще изисква да  насочвате енергията си в практически, полезни и смислени проекти, носещи стабилност, сигурност и социален успех.

Транзитите на Уран носят неочаквани и разтърсващи промени. Те ще ви връхлитат изненадващо, защото рядко сте подготвени за тях. Дори да сте изключително интуитивни, събитията, провокирани от транзита, ще надхвърлят всички ваши очаквания и представи. Случват се запомнящи се събития, които носят трудности, но и определен вид освобождаване от оковите на нещо, което вече е изпразнено от съдържание и смисъл. В положителен план транзита ще носи възможности за нови хоризонти, вълнуващи лични събития и постижения. Ако картата е по-хармонична и съзнанието на човек по-отворено, това ще бъде време за голям духовен растеж и изненадващи нови възможности на външен план. При една по-трудна позиция на планетата, този транзит може да подейства доста стресиращо и объркващо, особено за по-консервативни и ограничени хора. Уран може ви изправи пред „доста странни и необичайни“ ситуации, да пробуди нестандартни увлечения, да действа под формата на импулс, на много силен порив, „на божествено докосване“. Възможно е дори да промени живота ви завинаги или да бъде моментно състояние. Всичко зависи от позицията в картата.Като цяло Уран не дава трайност и постоянство на събитията, но опита придобит при този транзит, е винаги ярък, разтърсващ и запомнящи се. Уран ви освобождава от стереотипното мислене, предлага нови възможности за постижения, ускорява темпото, дава шанс да поемате рискове. Да експериментирате с нов начин на живот, взаимодействайки с други хора и среда.

Транзитът на Нептун изискват работа на духовно ниво. Това се периоди на повишаване на чувствителността, заличаване на границите и одухотворяване. Нептун е висша планета – символ на универсалната любов и облагородява всичко, до което се докосне. Транзитите на планетата ви правят по-осъзнати, увеличават вашата чувствителност към заобикалящата среда и хората. Изострената чувствителност може да ви направи по-уязвими, мечтателни или състрадателни. Възможно е да станете жертва на своите илюзии, защото личните ви граници започват да се разтварят и да се сливат с другите и света .

Транзитен Плутон – Плутон стои в един знак повече от 20 години и действа главно на глобално ново. Обикновено той касае цяло поколение, а не отделния човек. При работа с Плутон, Уран и Нептун трябва да сте наясно с това как Духът прониква в Материята. Плутон дава шанс за развитие и прераждане, за тотално обновление и промяна Той разрушава всичко ненужно и повърхностно в живота ви, за да отвари път за новото, което идва. Плутон изисква дълбоко осмисляне и преживяване на опит, тотална трансформация. Това, което не ви подхожда като начин на мислене или на живот, вече трябва да се трансформира.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено