Изображение - Human Design - Астрология

ТРАНЗИТИТЕ НА ПЛАНЕТИТЕ – КЛЮЧ КЪМ ПРОГНОЗНАТА И ПРЕДСКАЗАТЕЛНА АСТРОЛОГИЯ. ЧАСТ 1 – ВЪТРЕШНИ ПЛАНЕТИ.

Изображение - Human Design - Астрология статия ,

Транзитите са елементарен и лесен, но много мощен инструмент, който се използва в прогнозната и предсказателната астрология. Те показват кои теми в живота на човека ще бъдат акцентирани през определен период от време. Каква е прогнозата за развитието на дадени дейности или кога е оптималното време за стартирането им. Наталната карта, позната още като хороскоп, представлява своеобразна „снимка” на местоположението на планетите в момента на раждането на човека. А движението на дадена планета през секторите на хороскопа и аспектите (ъгловите градуси), които тя сключва с планетите и астроточките в наталната карта, се нарича транзит. Когато ъгълът достигне точните градуси, транзитиращата планета задейства съответния фактор в рождения хороскоп. Дадена планета може да транзита и през определен дом и знак.

Тълкуването на транзитите към натална карта се базира на астрологични правила. Разглеждат се планетата с нейните характеристики, местоположението и по дом и знак. Ролята и според аспектите, които сключва с другите компоненти на хороскопа и вида на основната енергия, която ще работи при нейните транзити. Ако дадената планета има благоприятно разположение, по дом и знак в хороскопа, и сключва хармонични аспекти, нейните транзити ще действат стабилизиращо и енергетиката ще бъде позитивна. А в случай, че образува нехармонични аспекти, може и да има кратковременни предизвикателства, но те ще бъдат с благоприятен край. Ако разположението и аспектите са трудни, транзитът ще носи неблагоприятна енергетика, която ще се усеща като напрежение и криза. Всъщност това са усещанията, които погрешно се окачествяват като „кризи“. В действителност това е време за отработване на уроци, трансформация и възможност за голям духовен растеж.

Транзитите на вътрешните, бързо движещите се планети, имат по-малко и краткотрайно влияние в живота на човека. Те са свързани с преминаване през различни благоприятни и неблагоприятни периоди, които ви дават или възпрепятстват определени шансове и възможности. Ще ви представим накратко как действат транзитите на десетте планети. С какви основни теми и събития е свързана всяка от тях. Нека се опитаме да ги разгледаме по-подробно.

Транзити на светилата – Слънце и Луна.

Тъй като Слънцето в хороскопа показва мястото по дом и знак, където делата ви са осветени, транзитът ще внесе определена яснота по даден проблем. Ще спомогне за неговото осветляване, за извеждането му на съзнателно ниво, за възприемането и отработването.

Транзитите на Луната се свързват с емоционалният ви свят, с вашите чувства, емоционални нужди и усещане за сигурност, с дома, майката, детството и др.Също така има пряко отношение към работата с публика. Такъв транзит може да ви направи значително по-чувствителни, интуитивни, докачливи или раними. Да създаде благоприятни и или неблагоприятни моменти при работа с публика.

Транзити на вътрешните – личните планети.

Тъй като Меркурий е планета на ума, интелекта, комуникациите, информацията, търговията, учението, техниката и пътуване на къси разстояния. Неговите транзити, в зависимост от аспектите в наталната карта, ще създават благоприятна почва за развитие или спънки в тези области.

Транзитите на планетата на любовта, изкуствата и красотата- Венера оказват влияние върху вашите чувствени възприятия, връзки, партньорски взаимоотношения, възможности за наслади и развлечения, естетика, изкуство и благополучие.

Транзитите на Марс – планетата на първичния импулс, действие, сила, смелост, могат да внесат много енергия, борбеност, решителност. Да активират дадена област в живота. В отрицателен план ще трябва да се внимава за провокиране на конфликти, кавги и инциденти.

Юпитер е наречен „Големият благодетел“. Транзитите му се свързват с периоди на възможности за растеж, просперитет, благоденствие, разширяване. Отключват късмета във въпросната област на живот. Мечтите, радостта, материалните придобивки, лукса. Свързват се със събития от интелектуално, правно, философско, религиозно и материално естество. Носят ви повече вяра в себе си, мотивация и разгръщане на способности. За да извлечете максимална полза от този транзит ще трябва да грабвате на мига предоставените възможности и да се пазите от прекален оптимизъм.

Следва продължение…

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено