Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Козирог

НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ – ВРЕМЕ ЗА ПЛАНИРАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧНИ ЦЕЛИ

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Козирог статия ,

На 23.12.2022 г. ставаме свидетели на последното за годината новолуние. То ще бъде в зодиакален знак Козирог, където в момента са и Венера и Меркурий. Енергията е много стабилизираща,  заземяваща, практична, логична и целенасочена. Същевременно омекотена, хармонична, романтична и грижовна. Козирог е земен знак, който дарява с прагматичен поглед върху живота, благоразумие, умение за поставяне и постигане на цели, кариерно развитие. Той е предопределен да успее. Има вродено знание за властта и умее да ръководи. Знак, който символизира също търпението, усърдието, упорството в полагането на усилия, за постигането на най-съкровените ни желания и високи цели. Управител на зодиакалния знак е планетата Сатурн, която отговаря за изявите в професионален план. Слага акцент върху  социалния статут, репутацията, високите стремежи и постигане на престиж. Това е много публичен знак, в който показвате своето лице пред света. Сатурн обича да изпитва, да поставя условия и държи уроците да бъдат прилежно научени. Влиза в ролята на строг, но и добър учител. Изисква усилена работа, самодисциплина, сериозен ангажимент и амбиция за постигане на поставените вече цели.Подлага  на изпит, за да провери научените уроци. Едновременно с това, ако има добро представяне дава гаранция за заслужен успех след положените усилия. По правило тази планета изисква от нас да се справим с поставените изпитания с труд и постоянство и без съпротива. Да бъдем осъзнати и усърдни в усилията си. Ако откажем да учим своите уроци, ще бъдем подложени на още по трудни ситуации, защото трябва да добием определената опитност. Това е част от развитието и живота. ориентиран към традициите, миналото, реда, законите, ценностите. В момента господарят на знака – Сатурн се намира във Водолей и позиция му ще провокира преразглеждането на навици, които спъват развитието ни, защото не са актуални в новите условия. Сатурн във Водолей изисква от нас да изразим материалното и практичното чрез нещо ново, иновативно, вдъхновяващо. Да бъдем господари на своята съдба и живот. На практика това е една нова и много мощна организираща и преструктурираща енергия. За хората, които имат акценти в Козирог, Телец и Дева това новолуние ще бъде изключително важно.

Юпитер е в Овен и това ще предоставя възможността за просперитет, за разгръщане на целия потенциал и постигане на успехи. Отправят се предизвикателствата в материалната сфера на живота. Хубаво е да се пуснат старите страхове, ограничаващите  модели в областта на реализацията ни. Трябва да видим новите възможности за изява в публичен план. Да вземем най-добрите черти от Сатурн и Юпитер,за да ги пресътворим в нашата реалност. В момента Уран се намира в знака Телец и дава възможност за освобождаване от всички наши страхове, които са типични за Козирога, където е новолунието, и са свързани с материалната сигурност, публичните изяви, престижа и кариерата. А от своя страна знакът Телецът насочва вниманието към преосмисляне на прекалената заземеност, материалност, устойчивост и дава повече свобода на духа, новаторство, смелост, които са типични за Уран. Периодът е добър за преосмисляне на нашите ценности – морални и материални. Хубаво е да се ориентираме към по-иновативни и нестандартни начини за финансови приходи. Рязка промяна на статуквото и настъпване на новата ера. Поглед към бъдещето и новата техническа революция. Оригиналност и иновации, свобода във взаимоотношенията. Сега има възможност за поставяне на нашето амбициозно, свободно, смело и ново начало за развитие в новата ера. Меркурий също е в Козирог и започва да действа значително по-бавно, методично и резултатно, отколкото му е присъщо. Ориентацията на ума е насочена към планирането и структурирането, към включването на всички наши знания и умения, на целия ни интелектуален потенциал и ресурс за постигането на значими професионални и обществени цели.Комуникацията с авторитети и държавни институции ще бъде ключова в този насока. Венера в Козирог ще даде стабилност при започване на нови романтични връзки. Също и възможност за изясняване на дългосрочните романтични взаимоотношения и преминаването им на едно ново ниво – брак. Венера ще донесе повече щастие чрез своята любов, деликатност, мекота и хармоничност. Тя прави тригон с Уран в Телец. Възможни са неочаквани приходи, нестандартни решения в бизнеса и изкуствата, които ще донесат успех, също и изненадващо развитие на романтичните взаимоотношения.Стремеж към повече свобода, хармония, любов, красота.

Желание за комфорт и наслади.

Марс е изключително деен и експанзивен, но и все още ретрограден, в Близнаци. Затова ще има забавяне на очакваните резултати и планове. Сега е хубаво да съсредоточите енергията си към довършване на стари проекти, от които можете да очаквате бъдещи приходи. До края на януари трябва да си наложим вътрешно спокойствие и да избягваме конфликти и взимане на генерални решения. По-скоро е хубаво да вникваме в тенденциите и да се адаптираме целенасочено към по-късното проявление. Добре ще  е да се насочим към довършване или планиране. Стартирането да отложим за края на януари 2023 г. Трябва да използваме тази мощна енергетика и взривоопасна комбинация само в положителен аспект.  

Възможно е да има външни фактори, които ще пречат на нашето изразяване и стремеж да реализираме важните промени и проекти в живота си. Може да се получи битка на вътрешно и външно ниво. На външно ниво има опасност от опити за контрол и манипулации. Предстои подчертана динамика на връзките и комуникациите с другите. Важна ще бъде и работата на вътрешно ниво, особено за хармонизиране на комуникацията със самите нас, която е необходима за трансформацията и еволюция на душата. Необходимост от изграждане на ново себеусещане, себеоценяване и себереализация. Време за поправка и подобрения. Като цяло това новолуние ще ни зареди с много енергия. Съвпадът на Слънцето, Луната, Венера и Меркурий в Козирог ще донесе и стремеж за престиж, заявяване на професионалните ни качества и активизиране на публичните ни  изяви. Като се добавена към ретроградния Марс, тази мощна комбинирана енергия може да предизвика нервност и превъзбуда, да създава усещане за специфично напрежение. Избягвайте конфликтните ситуации и бъдете внимателни при работа с уреди. Тригонът  на  Венера и Уран ще помогне да преминем през този високо енергиен период значително по- леко и ще донесе много романтика, страст и хармония, комбинирана с оригиналност, нестандартност и духовна свобода. Време е да напишете и своите желания. Използвайте кратки положителни форми. Представяме Ви и темите на знака.

Козирог управлява:

  1. Сигурността в бъдещето, включваща: традициите, управление на времето, вземане на разумни решения, мъдрост, зрялост, усърдна работа;
  2. Поемане на отговорност и контрол, включващо: самодисциплина, изпълнение на ангажименти, компетентност, сериозност, строгост;
  3. Постигане на цели, включващо: амбиция, постоянство, професия, определяне на цели;
  4. Публичен имидж, включващ: социални изяви, успех, реализация, признание, висок социален статус;
  5. Властта и  управлението, включващо: ръководене, уважение, следване на протокола, делигиране на отговорност, репутация, авторитетите – бащи, началници и други фигури на властта;
  6. По отношение на здравето Козирог управлява: кости, зъби, стави, колене, пикочен мехур, кожа, артрит, ревматизъм, сърбежи.

Примерни желания:

  1. Искам да се науча на  повече самодисциплина, амбиция, постоянство и целенасоченост.
  2. Искам да проявявам повече  зрялост, мъдрост и разумни решения.

Желаем Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено