Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Овен

НОВОЛУНИЕ В ОВЕН 12/04/2021 – СМЕЛОСТТА ДА ЗАЯВИТЕ СЕБИ СИ КАТЕГОРИЧНО

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Овен статия ,

На 12.04.2021 г. в 05:31 часа ще настъпи новолунието в 22-ри градус на зодиакален знак Овен. Това новолуние поставя началото на огнената енергия и първичния импулс за живот, на жаждата за изява. Вашият прекрасен и автентичен Аз чака да бъде открит. Осмелете се да бъдете главният герой в собствената си история, да сбъднете мечтите си, да сътворите личната си легенда. Винаги си струва да опитате. Независимо от това през какво ще трябва да преминете. Просто направете първата крачка към великото и мъдро приключение, наречено живот. Всеки от Вас е прекрасен „войн на Светлината”. Потърсете  силата първо в себе си! Почувствайте я… Открийте я… Опознайте я… Овладейте я и я облагородете. Насладете и се по пътя на дългото пътуване към себе си. Това е посланието  на пълнолунието, което Ви зарежда с цялата огнена мощ на Овена.

Мащаба на енергетиката е колосален, защото в този сектор има стелиум на 5 небесни тела. Тук се намират Слънцето и Луната, в компанията на Венера, Меркурий и Хирон. Слънцето и Луната по традиция са в съвпад и символизират сливането на мъжката и женската енергия. Те Ви нашепват за безброй желания и копнежи, които изискват смели решения, за да осъществите дълбоката си духовна същност. Да извървите предначертания път на война. Венера в Овен е много огнена и експанзивна. Тя е красива, смела,  решителна, категорична. Показва завладяващата силата на любовта. Носи успех в изкуствата, сделките, финансите чрез триумфа на личната изява. Меркурий от своя страна дава една голяма комуникативност на всички нива. Клиенти, добри партньорства и приходи в търговията и бизнеса. Тук определено ще има положително раздвижване след тежката криза. Това обаче ще изисква много пътувания, гъвкавост  интелигентност, нови решения и внимание към детайлите. Съвпадът на Венера и Меркурий внася разумност, честност и откритост в отношенията и укротява донякъде силните страсти, допълнително енергизирани и от присъствието на Слънцето и Луната. И все пак премислете колкото е нужно, преди да вземете решение. Използвайте енергията на Овена внимателно като я прилагате там, където има нужда от повече кураж. Периодът е изключително подходящ за обмисляне на нови идеи, за набелязване на стратегии, за творческо развитие и разумно изясняване на отношенията. Смело заявете себе си и сложете  всички карти на масата. Бъдете напористи и амбициозни. Няма тайни при Меркурий в Овен.Всичко трябва да бъде ясно и словесно изразено. Ако имате нужда от повече информация винаги питайте. Сега е момента да получите всички отговори, които търсите или са важни за Вашите планове и решения. Още повече, че Марс е в Близнаци и обича да комуникира, да информира, да твори. Той прави чудесен секстил с новолунието в Овен. Позицията е прекрасна за всички дейности, свързани с презентации, бизнес, идеи,  изкуства, сценични изяви. Трябва да сте много активни и ще пожънете успех.

Същевременно Венера и Плутон сключват квадрат. Това безспорно е труден аспект – кармичен, който внася голямо напрежение. Квадрата образно казано е сложа задача, която все пак може да се реши. Вярно е, че изисква усилия, воля и най-вече креативност, но за сметка на това ще ви изстреля високо във Вашето духовно развитие и израстване. Плутон владее Венера и поставя акцент върху любовта, секса, връзките, парите и ценностите Ви. Помислете си още веднъж как се отнасяте към енергията на любовта, на секса, на финансите, на ресурсите. Как ги получавате, печелите, използвате и споделяте. Във връзките са възможни скандали, ревност, желание за притежание, опити за манипулиране. Страст за властване един над друг, съмнения и подозрения. Плутон ще иска всичко негативно да се пусне и трансформира. Няма да Ви чака и пита дали сте готови за това. Ако се наложи добре ще Ви разтърси. Ще се научите да използвате тези енергии по позитивен и адекватен начин. В крайна сметка всичко ще бъде за добро. Тук се намира и Хирон – мъдрецът и раненият лечител. Той ще ви покаже пътя за изцеление на раните, които сами сте си нанесли, робувайки на своите самозаблуди, предразсъдъци и грешни емоционално – психологически модели. Аспектът е много силен и кармичен, но едновременно с това и лечебен.

Следва още един важен и кармичен аспект – квадрат на Марс с Нептун. Той съвпада и със Северният лунен   възел. В тази позиция Марс в Близнаци ще бъде колеблив и неясен. Ще чете, анализира и ще се губи в действието. Н ептун ще замъглява преценките на Марс, ще Ви дезориентира Решенията се взимат трудно. По-добре ги отложете или поискайте още информация. Внимавайте с подписването на всякакъв вид документи.Винаги искайте второ мнение и експертиза от доверени лица, които са компетентни. Четете внимателно. Сатурн във Водолей все пак ще изисква да се  планират и структурират идеите. Обаче изчакайте с действията.Хубавото е, че в тази насока има и благоприятни аспекти, които ще помагат.

Слънце и Луна в секстил с Юпитер носят социален и личен успех, възможности за нова работа, за хора които търсят такава. Търсенето на нови по-добри партньорства ще бъде успешно и доходно. Тук се открива път, по който можете да тръгнете без да мислите. Да оставите живота да Ви води. Аспектът носи радост, изследване на света. Също като дете, което с любознателност опознава света. Многократното зареждане с огнената енергия и хубавия аспект ще носи правилно решение на много проблеми. Зелена светлина за действие и развитие, за разширяване и просперитет. Вдъхновяваща творческа енергия, обяснения в любов, сценични изяви и презентации през следващите 4 седмици. Аспектът е свързан и с духовното  израстване. Помолете духовните си водачи за прояснение, за насока. Да покажат правилния път, ако имате някакви нерешени проблеми. Приоритет са личностното развитие и емоционалния свят. Квадратът на Слънце и Луна с Плутон също е кармичен. В деня на новолунието трябва да се избягват важните разговори и преговори. Изясняването на отношения, поддаването на провокации и страхове. Предизвикателната енергия, ще Ви кара да се трансформирате. Необходимо ще е да оставите нещо старо – навик, връзка, място, идея. Трябва да се сбогувате с нещо, да изхвърлите боклука и да се подготвите за новото начало. Ще имате невероятния шанс да се разделите с нещо, което Ви пречи. Възможни са промени във връзките. Заложете на дипломацията, сътрудничеството, компромиса. Новата посока ще изисква да се преодолеят задръжките, страховете и да се работи много. Новолунието ще окаже най-силно влияние на Овен, Везни Рак и Козирог, също за Лъв и Стрелец както като зодиакални знаци, така и като Асцендент. Помнете, че важните събития идват по знака на Асцендента. Проверете и за лични планети в картата Ви, които сключват важни аспекти с новолунието. Те ще поставят акценти в живота Ви според знака и дома, в които са разположени. Като цяло новолунието в Овен ще зареди всички с могъщата огнена енергия на новото начало. Това е прекрасен период за всички Вас да повярвате в собствената си значимост. Да обърнете внимание на силните страни, които ви отличават. Открийте смелостта, свържете се със своята суперсила. Поставете себе си на преден план, в центъра на събитията. Енергията на новолунието ще се превърне в мощен катализатор за личното Ви утвърждаване и изява. Поставете ново начало. Направете нещо, което винаги сте отлагали, независимо дали става дума за личен или професионален живот. Помислете в каква посока бихте искали да тръгнете. Напишете кратък план за действие. Използвайте деня, за да си пожелаете някои от качествата, които биха ви направили по-успешни в социалния живот.

Известно е, че Новата Луна дава тласък на мечтите Ви и им помага да се превърнат в реалност. Чрез зодиакалния знак, в който попада всеки месец, тя ви посочва кои сфери от живота могат да бъдат активирани в този период. Необходимо е само да напишете желанията си в едно изречение с положителна форма. То трябва да бъде кратко, ясно и позитивно, да показва точно какво искате да постигнете. Хубаво ще бъде да напишете желанията си през първите 8 часа, защото тогава ще имат най-голяма сила. Също така е хубаво да ги прочетете на глас преди да ги приберете. Сферите, които Овен управлява са:

  1. Съсредоточаване върху Аза, включващо:

Себеоткриване, независимост, кураж, свобода, физическо тяло, увереност, инстинкти;

  • Новите начинания, включващи:

Поставяне на начало, проправяне на пътища, предприемане на действия, новаторски подход, висок енергиен заряд, собствена посока;

  • Невинността и изследователския дух, включващи:

Честност, импулсивност, прямота, поемане на рискове, състезателното начало, автономност, самостоятелност;

  • Умението за постигане на цели, включващо:

Смелост, лидерство ,сила, , бдителност и безстрашие;

  • В здравословен план Овен управлява:

Очите, лицето, главата, скалпа, проявите на главоболие и световъртеж.

Примерни желания:

Искам да поставя ново начало  в  разгръщането  на  комплексния ми интелектуален и творчески потенциал!

Желаем Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено