Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Скорпион

НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН 15/11/2020

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Скорпион статия ,

На 15.11.2020 година точно в 07:07 ще настъпи  поредното новолуние. То ще бъде в знак Скорпион в 23 градуса и 18 минути. По традиция енергията на Новата луна е изключително силна, защото при тази позиция на практика имаме съединяване на двете светила – Слънцето и Луната, тъй като са в един знак. В това време Луната буквално се зарежда от енергията на Слънцето, за да даде сила на мощни процеси на създаване и развитие на нови начала. На израстване и просперитет. Още повече това се случва в зодиакалният знак Скорпион, което дава допълнителен акцент върху новолунието. Скорпион е воден неподвижен знак. Той олицетворява скритата сила и мощ, които ни тласкат към духовно развитие. То от своя страна преминава през големи трансформационни процеси, осъществявани на вътрешно ниво и заложени от висшите сили. Промените са изключително силни и ползотворни и ще се случват независимо от това дали сме подготвени за тях или не. Господарят на зодиакалния знак Скорпион е една мощна планета – Плутон, която има голямо отношение към нашия път в живота и кармата. Акцентът, който тя поставя в живота ни е свързан с тотална промяна, която преминава през процеса на унищожаването на всичко старо, в което по навик сме се вкопчили, и което спъва нашето развитие. Раздялата със старото  понякога може да бъде болезнена, но много необходима за нашия бъдещ просперитет. В този смисъл времето на новолунието ще е изключително подходящо за „засяване на семената” на нашите идеи, мечти, желания, на нещо ново и позитивно, което ще се развива през следващите две седмици а и в бъдеще. То може да бъде свързано с възвишени идеи, духовност, реализация на важни за нас мечти, на проекти, свързани с алтруизъм или изкуство и др. Скорпионът е неподвижен и воден знак. Той носи дълбочина и интензивност на силата също и на емоциите, които преживяваме. Дава желание за трансформация на дълбоко духовно ниво. Усещане за развитие чрез преминаването на  живота от една форма в друга. Скорпионът знае, че нищо в природата не се губи само се видоизменя. Енергията преминава от една форма в друга.

Новолунието е „съединяване” на Слънцето и Луната. То се случва в Скорпион и прави тригон с трите планети в Козирог – Плутон, Сатурн и Юпитер, както и Нептун в Риби. Това показва, че по време на тези важни трансформационни процеси ще имаме  възможността да получим един много реалистичен зрял поглед върху нещата от живота. Тъй като Нептун в Риби е ретрограден ще ни покаже истинските лица на хората и процесите. Ще даде възможност за осмисляне. Разбира се много зависи от това, дали ние ще искаме да  ги видим или ще продължаваме да се самозаблуждаваме. Това е въпрос на личен избор. Също така ще можем  да се опираме и на стабилната основа на емоционалната си зрялост, до която сме достигнали. Това ще бъде като тест за нашата мъдрост, разбиране и ниво на развитие. Ще се доверяваме на силната си интуицията, която ни свързва с нашето подсъзнание. Съвпадът с Юпитер ще ни носи подкрепа, мъдрост, емоционална близост и топлина от страна на роднини и приятели от миналото. Предоставя се и възможността за създаване на нещо ново с братя, сестри, братовчеди или с хора от близкото ни обкръжение. Разбира се тук ние трябва да се съобразим и с Тао квадратурата с Марс, точен аспект с Венера и Плутон. Това може да внесе известно напрежение и дискомфорт в личните ни взаимоотношения с партньора. Периодът да се окаже труден и противоречив. За сметка на това ще даде възможност за изясняване на взаимоотношенията. За преоценката на грешни емоционално – психологически модели, свързани с отстояването на нашите истини, идеали, нужди и потребности или тези на партньора. Ще бъде необходимо да си дадем ясна сметка за това умеем ли да ги защитаваме. Позволяваме ли си да се отказваме от тях само за да се запази мира? Прекрачваме ли границите на здравословното отношение и любов към самите нас? Всичко това ще намира израз и решение през този период. В по-низшето си проявление тази квадратура може да се проявява като наличие на неприятни противоречия, остри колизии или раздели. В по-висшето си проявление, ще доведе до едно мъдро преосмисляне и промяна по линията на уважението, разбирането и толерантността. На свободното изразяване на нашите истини, нужди и развитие, както и на това на партньора.

Новолунието по традиция е време за „посяване” на нашите желания. Още от древността хората са осъзнали, че съзидателната му енергия е много мощна. Те са използвали тези периоди за засяване и в края на природния цикъл са се радвали на богата реколта. По аналогичен начин в периода на Новата луна, вселенските сили автоматично създават възможности за сбъдване на най-съкровените желания на душата, за материализирането на мечтите. В това отношение е изключително важно да има яснота и осъзнаване на намерението и целите. Правилно и точно формулиране на желанията. Вземане на решение за реализирането на намерението. Без мечти, осъзнати цели и осъзнати намерения развитието ни ще спре. Моделирането на нашите мисли и повишаването на вибрационната ни честота правят възможен процеса на сътворяването на реалността.

Разбира се желанията не винаги могат да се реализират напълно в периода на цикъла от 29 дни, но след като веднъж сме „посяли” семената им  вселената ще помогне да поникнат и се развият в следващите няколко месеца. Предлагаме да опитате този ритуал на отправяне на желанията и мечтите си към вселената. Желанията, които искате да се сбъднат, могат да бъдат записани на хартия в периода до 48 часа след новолуние. Най-силният момент е през първите 8 часа. Можете да се концентрирате най-много върху десет желания и да ги запишете. Помнете, че желанията трябва да засягат единствено вас, без да се намесват в съдбата на други хора. Изреченията с желанията трябва да съдържат утвърдителни формулировки като например: „Искам да…„ или „ желая да…”

Новолунието дава възможност за определяне на желанията според областите, които се  управляват от  дадения зодиакален  знак.

Ето и конкретните области, които управлява Скорпион, и в които можете да отправяте желанията си:

  1. Силата, включваща: тайните, политиката, психологията, обаянието.
  2. Трансформацията, включваща: освобождаване, промяна, възстановяване, опрощение.
  3. Себеусъвършенстване, включващо: мощ, самодисциплина, ангажираност, дълбочина на характера.
  4. Обвързването, включващо: дълбоки емоционални връзки, секс, душевни партньорства, взаимно утвърждаване.
  5. Финансови партньорства, включващи: договори и бизнес, завещания и наследства, стипендии и дарения, заеми ,данъци, дългове.
  6. Преодоляване на кризи и избягване на схватки.

Примерни желания:

  1. Искам да работя за своето себеусъвършенстване по конструктивен за мен и другите начин.
  2. Желая да създавам подходящите партньорства за успешното развитието на своя бизнес.

Забележка: Представянето на Вашите желания пред Вселената, по време на новолуние, е метод в съвременната астрология, създаден от Жан Спилър. В книгите си известната астроложка описва достатъчно ясно изследванията си в тази насока. Пожелаваме Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено