Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Телец

НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ – МОЩЕН ПОРИВ ЗА ПОБЕДА НА ЖИВОТА, ЛЮБОВТА, БЛАГОДЕНСТВИЕТО И КРАСОТАТА

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Телец статия ,

Днес 30 Aприл 2022 в 23:28 часа на 10 градуса в Телец ще настъпи Новолунието, съпроводено от частично Слънчево затъмнение. С него ще стартира „коридора на затъмненията”, които ще бъдат общо 4 за 2022 година. Те ще се случат по оста Телец – Скорпион, регулярно в пролетния и есенния сезон по две. Енергията на Новолунието ще бъде с изключителна наситеност и интензитет, тъй като е в комбинация със Слънчево затъмнение. Телец е земен и неподвижен знак. Той иска мир, стабилност, ресурси, блага, материална и емоционална сигурност. Като подвластен на Венера търси и дава любов, хармония, красота, изкуства, чувствени преживявания. Изключително сетивен, надарен с усет за финансови приходи, творческото вдъхновение и стремежа към лукс, комфорт и разточителност. Като цяло Новолунието ще постави акцент върху всички тези теми и съхраняването на живота, мира, финансовите дела, благоденствието. Уран, който е в съвпад с Новолунието, ще внася внезапни промени в тези теми. Той е планета на социалните идеали- свободата, братство, равенство. Управлява новите технологии, глобалната мрежа и прехода към нов социален ред. Уран, за добро или зло, ще ни провокира да преминем през изпитанията на неговия девиз „Очаквай неочакваното”. Настъпва период, който ще изисква да намерим креативни и иновативни пътища за дипломация, мир, финансово стабилизиране, приходи, развитие на бизнеса, постъпленията, успехите в паричните дела и това е основната тема на Новолунието. Влиянието на затъмнението ще се усеща главно през следващите две седмици и дори до 6 месеца. Посочените теми ще бъдат активирани за всеки от вас по различен начин в зависимост от аспектите, които сключва с определени астроточки в наталната ви карта. Тук ще представим главно общите тенденции. Новолунието ще даде мощен тласък на новите начинания, проектите и договорите , идеите и всичко, което правите в областта на вашите лични финансови дела в този период. Посочените тенденции ще получат допълнителен мощен енергиен заряд чрез Слънчевото затъмнение, чиито характеристики ще представим тук по-подробно.

Астрономична основа и влияние на Слънчевите затъмнения.

Като астрономически феномени, затъмненията се случват, когато Слънцето, Земята и Луната застанат на една ос. Според космичните закони Слънчево затъмнение може да се получи единствено при фаза Новолуние, а Лунно затъмнение – само при Пълнолуние. И в астрологията Лунните възли са пряко свързани със затъмненията. Те играят голяма роля в определянето на пътя на живота. Бележат повратните точки в съдбата ни, както и тясната рамка на обстоятелствата, които го тласкат в съответната посока на развитие. В този смисъл природните сили, изразени чрез Лунните възли и затъмненията, са могъщи и изключват всеки опит за заобикаляне или промяна на обстоятелствата от страна на човека. Според астрологията често по време на лунни затъмнения се отключват онези причинно- следствени връзки, които впоследствие не подлежат на промяна. Едно затъмнение може да доведе нов етап от живота, съществено да промени посоката на неговия ход. Например по време на затъмнение можете да срещнете любов, която да преобърне целия ви живот и да го изпълни с радост и специален смисъл. Разбира се личният избор, който правим в такива моменти също е от съществено значение, защото звездите предразполага , но не налагат.

Когато транзитната ос на Лунните възли преминава през планетите и ъглите на хороскопа, се открива възможност за включване в усвояването на нов опит. Понякога, страхувайки се от новото или подчинявайки се на старите си навици и стереотипи, може да пропуснем тази възможност. Цикълът на Лунните възли е 18,6 години. По време на тяхната инверсия и връщането им в рожденото положение (на всеки 9 години) се „полагат изпити“ за еволюционно развитие и постигане на определена зрялост. Тези „изпити” може да дойдат дори под формата на незначителни обстоятелства, но на дълбоко ниво да показват степента на духовното ни осъзнаване и постигане на зрялост. Всеки път, когато правим избори в тези повратни точки, определяме нивото на живота си за следващия период от 9 години. А изборите аналогично съответстват на духовния багаж, с който сме стигнали до тази линия. В този смисъл затъмнението не е толкова момент на избор, колкото фиксиране на ефекта му. Показването на нова референтна точка. Затова в астрологията затъмненията са един от методите за предсказване на основните етапи от пътя на живота и съдбата на човека. Влиянието на Слънчевите и лунните затъмнения действа по различен начин в живота на хората. Представяме Ви характеристиките на Слънчевите затъмнения.

Енергията на Слънчевите затъмнения поставя началото на нов жизнен цикъл като акцентира върху неща, които изискват спешно внимание в момента. Дава импулс на определени нови събития, които могат да се усетят в нашите лични дела за няколко години напред. В живота се появява нова перспектива за развитие, а нещо важно от миналото започва да губи своето значение и се отдалечава или си отива. Характерното за Слънчевите затъмнения е, че те обикновено предизвикват криза в съзнанието. Променят вътрешните ни нагласи. Довеждат в живота ни събития, които ние, подтиквани от външни обстоятелства, несъзнателно сме причинявали на другите. Събитията се случват заради кармичната си предопределеност. В началото на този период светилата се намират в съединение. Енергията и действията им са смесени и затова потенциалът на новия цикъл не се проявява напълно. По тази причина ние трябва да изчакаме със стартирането на новите проекти, колкото и обещаващи да са. Не бива се поемат прибързано нови ангажименти и да се прави окончателен избор за новата посока. Ако по време на затъмнението трябва да направим избор е хубаво до го отложим поне за седмица след него. Така е по- добре, защото в началото няма да разполагаме с цялата необходима информация. Това може да доведе до проблеми, които ще се появят на по- късен етап.

Аспекти на Новолунието с частично Слънчево затъмнение.

Новолунието прави секстил с Юпитер и Нептун, които се намират в зодиакален знак Риби. Това е хубав аспект, създаващ много благоприятни възможности. За да постигнете успех обаче ще трябва и вие да се потрудите. Периодът ще е подходящ за покупки и продажби на недвижими имоти, нови начинания, идеи и запознанства, изгодни договори, романтични връзки, нови клиенти и приходи. Изгответе си стратегиите за развитие и ги следвайте с вяра, упоритост и трудолюбие. Отваря са врата на изобилието през следващите две седмици и с перспектива до 6 месеца. Това ще се усети най-вече от хората с асцендент и зодиакален знак Телците и хората, които имат в картите повече астроточки около 10-тия градус на Лъв, Скорпион и Водолей. Те ще могат да разчитат на нов тласък в делата си, свързани с пари, изкуства, романтика и красота. Нептун ще отключи интуицията ви. При по- сензитивните ще има ясновидство, ще бъде много специален период. Очаква се активиране на кармичните връзки, развитие на стари такива или кармични срещи със сродната ви душа. Много нежност, духовност, романтика, възвишени чувства. Нептун е висшата октава на Венера. Тя изгражда връзките на универсалната и безусловната любов. Секстилът на Нептун със Слънце и Луна носи още творчество, красота вдъхновение, отключване на писателски дарби, нови идеи. Успех в презентиране и представяне на изкуствата. Творческите проекти ще бъдат реализирани във времето с последователност и целенасоченост. Прекрасно енергийно съчетанието на духовното и материалното. Внимавайте да не прекалявате, все пак трябва да бъдете благоразумни в харченето, да спазвате определени граници. Да заделите нещо в резерв. Има известна склонност да сложите „розови очила“ и да се подведете, че всичко ще става бързо и лесно. Телец действа бавно, упорито, трудолюбиво, стабилно и разумно. Така постига изобилие, комфорт и разширение. Новолунието в Телец е в близки градуси до Уран, който внася елемент на голяма доза изненада и непредсказуемост. Възможни са внезапни промени, насочване към нови области, активирани от знака и дома на новолунието. Намиране на нови партньори или раздяла със старите. Работа със социални мрежи, нови технологии, проекти. Приятно изненадани от постигнатото и резултатите. Добре е да знаете, че начина, по който ще се чувствате ще ви влияе дългосрочно, защото Новолунието е свързано с частично Слънчево затъмнение.

Възможно е да ви се разкрият много важни тайни. тайни. Също така е добре да проверяваме достоверността на информацията по няколко канала. Да се доверяваме и на собствената си интуитивност и да не изпадаме в крайности. Двете светила и Уран в Телец правят секстил със стелиума от 4 планети в зодиакален знак Риби- Юпитер, Нептун, Марс и Венера. Това ще внесе в действията ви повече съчувствие, подкрепа, емоции. Може да се насочите към дейности, свързани с психология, лечение, изкуства, където ще имате успех. Управителката на новолунието Венера в тази позиция ще донесе много нежност, разбиране, подкрепа, безусловна любов, мъдрост, духовност. В перспектива ще можете да се радвате на разширение, просперитет в дейности и проекти, свързани с изкуствата, красотата, грижата за тялото, модата и дизайна. Също в търговията и изящните изкуства, творчеството, забавленията. Някой от вас може да срещнат любовта на живота си, да заченат дете, да изживеят бурен любовен романс. Все пак с Нептун в Риби е хубаво да бъдете умерени и балансирани в романтиката и любовта, проектите. Възможна е самозаблуда и прекалено идеализиране на партньора. Възприемане на света през „розови очила”. Венера държи на баланса във всичко. Меркурий влиза в Близнаци и прави тригон с ретрограден Плутон в Козирог. Ще ви донесе повече лекота в живота и повече идеи. Успехи на дейности, свързани с обучения, договори, преговори, пътувания, презентации. Възможност да трансформирате на всички нива грешните модели на комуникация със себе си и света. Раздяла с ограбващи и самосаботиращи ви мисловни модели и зависимости. Изграждане на качествена връзка със себе си на дълбоко ниво. Възможност за тотална лечебна и духовна трансформация, която ще се осъществи по ефективен и щадящ начин. В средата май Венера и Юпитер влизат в Овен и ще ви направят по инициативни, дипломатични и целенасочени. Ще можете да конкретизирате идеите и целите си, които ще донесат успех, разширение, благополучие. Повече увереност и сили за изграждането на един нов свят. Възможности за успех, романтика, щастие, хармония, красота… Вселената е щедра и разполага с неизчерпаеми ресурси и възможности за просперитет във всички обрасти на живота. Бъдете смели, мечтайте и работете за постигането на вашето благополучие.

 По традиция можете да напишете своите желания за Новолунието в Телец и да дадете мощен тласък на личните си ценности и финанси. Използвайте кратки и ясни позитивни форми, насочени лично към вас. Ето и темите на Телец:

  1. Телец управлява натрупването включващо: пари, материален комфорт, собственост, притежания.
  2. Телец управлява радостта от живота на Земята, включваща: чувственост, физическа наслада, телесен комфорт, масажи, аромати, вкусове, задоволство, признателност, благодарност, хармония с природата.
  3. Телец управлява надеждността и изграждането, включващи: стабилност, упоритост, постоянство, цялостност, търпение, сигурност, доверие, стабилност.
  4. Телец управлява самооценката и ценностите изобщо, включващи: себеприемане, самоуважение, съзнаването на личните нужди, поставяне на подходящите граници, защитата на интересите, решителност, морални ценности.
  5. В здравословен аспект Телец управлява: гърлото, врата, брадичката, гласа и гласните струни, щитовидната жлеза.

Примерни желания:

  1. Желая да привличам в живота си с лекота изобилието, радостта, любовта, комфорта, насладите и просперитета.
  2. Позволявам на изобилието и просперитета да дойдат във всички сфери на живота ми и ги приемам с благодарност и любов.

Желаем успех на всички!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено