Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Скорпион

НОВОЛУНИЕТО В СКОРПИОН – ИНТЕНЗИВНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ДУХОВНО НИВО

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Скорпион статия ,

Днес на 25.10.2022 г. в 13:48 часа станахме свидетели на новолунието в зодиакален знак Скорпион, съпроводено от частично Слънчево затъмнение. От астрологична гледна точка всичко това носи много дълбока и интензивна енергия на промяната. Ще се наложи в следващите две седмици, а и до 6 месеца да преосмислим своите морални и материални ценности. Каквото посеем сега ще получи своето явно проявление по време на пълнолунието в Скорпион след 6 месеца. Скорпионът е осмият знак на зодиака, символизира безкрайността, интензивната сила на трансформацията, стремежа към духовно извисяване.

По традиция енергията на Новата луна е изключително силна, защото при тази позиция на практика имаме съединяване на двете светила- Слънцето и Луната, тъй като са в един знак. В това време Луната буквално се зарежда от енергията на Слънцето, за да даде сила на мощни процеси на създаване и развитие на нови начала. На израстване и просперитет. Още повече това се случва в зодиакалният знак Скорпион, което дава допълнителен акцент върху новолунието. Скорпион е воден неподвижен знак. Той олицетворява скритата сила и мощ, които ни тласкат към духовно развитие. То от своя страна преминава през големи трансформационни процеси, осъществявани на вътрешно ниво и заложени от висшите сили. Промените са изключително силни и ползотворни и ще се случват независимо от това дали сме подготвени за тях или не. Господарят на зодиакалния знак Скорпион е една мощна планета- Плутон, която има голямо отношение към нашия път в живота и кармата. Акцентът, който тя поставя в живота ни е свързан с тотална промяна, която преминава през процеса на унищожаването на всичко старо, в което по навик сме се вкопчили, и което спъва нашето развитие. Раздялата със старото понякога може да бъде болезнена, но много необходима за нашия бъдещ просперитет. В този смисъл времето на новолунието ще е изключително подходящо за „засяване на семената” на нашите идеи, мечти, желания, на нещо ново и позитивно, което ще се развива през следващите две седмици а и в бъдеще. То може да бъде свързано с възвишени идеи, духовност, връзки, любов и партньорство, реализация на важни за нас мечти, на проекти, свързани с алтруизъм или изкуство и др. Скорпионът е неподвижен и воден знак. Той носи дълбочина и интензивност на силата също и на емоциите, които преживяваме. Дава желание за трансформация на дълбоко духовно ниво. Усещане за развитие чрез преминаването на живота от една форма в друга. Скорпионът знае, че нищо в природата не се губи само се видоизменя. Енергията преминава от една форма в друга.

Активира се финансовата ос Телец – Скорпион. Ще трябва да преосмислим начина, по който печелим, споделяме, разходваме и се грижим за финансовите си ресурси. За своите ценности и притежания в морален и материален план. Какво смятаме за истински значимо и ценно в живота си? Умеем ли да изграждаме дълбока духовна връзка със себе си. Слънцето и Луната са в съвпад с Венера и ще поставят акцент върху нашите връзки, любовта, страстта и понякога желанието за контрол и власт, които трябва да се трансформират и да преминат на качествено ново ниво. Да се освободим от кармични зависимости и да тръгнем по истинския път на любовта. Да се научим да изграждаме връзките си на качествено ново ниво. Скорпионът винаги живее много интензивно, той притежава скрита мощ и жажда за промяна и има духовния ресурс да я осъществи, каквото и да му струва това. Когато избере своята посока, Скорпионът я следва до край. В момента Сатурн обърна движението си в права посока и ще спомогне за организиране на живота ни по нов начин. За изграждане на нови структури в личен и социален план. Слънцето, Луната и Венера са в знак Скорпион и ще поставят акцента върху връзките, партньорствата, любовта, моралните и материални ценности. Венера иска дълбоко посвещение на истината и любовта.

Съвпадът на Венера и Слънцето в позицията на казими дава възможност за постигане на най-съкровените ни желания в областта на партньорствата, били те лични или бизнес. Възможност за работа с изкуства и финансови постъпления от проекти, свързани с красота, мода, дизайн, търговия. Творческа изява на нашето Аз. Социална реализация и признание на нашите таланти и заложби, които тепърва ще разгръщаме и ще постигаме успехи. Ново начало в партньорствата. Кармични срещи с важни за нас хора. Юпитер прави куинконкс към Венера и носи разширение и успехи в материален план. Също така възможности да получим компенсация за даденото в емоционален план. В любовта, романтиката и партньорствата ще настъпи период на удовлетворение и щастие. На баланс на търсеното и полученото. Марс и Меркурий правят тригон и това ще донесе активни комуникации. Възможности за успешни преговори, получаване на важна информация и отговор на въпроси , които отдавна ни вълнуват. Нови възможности за образование, взимане на изпити, добър период за курсове и обучения. Нещата тук ще се случват лесно.

Същевременно Марс прави квадрат с ретронептун и може да ни накара да станем по податливи на илюзии, заблуди и самозаблуди. Добре е да не вземаме важни решения за връзките си в този момент, тъй като нямаме достатъчно яснота по въпроса. Да запазим своята връзка с реалността и да бъдем по-ориентирани към осъзнаване в партньорствата. Плутон прави квадрат с Меркурий и това още веднъж изисква преосмисляне на комуникациите ни. Нужда от вземане на сериозни решения, избягване на крайностите и промяна на модела на комуникация. Изисква работа за хармонизиране на връзките, баланс на действията и мисълта. Овладяване на страстите и насочване в позитивна творческа посока. Съзидателна енергия на новото начало, което носи нови възможности за развитие. Слънчевото затъмнение в Скорпион ни носи уникална възможност да канализираме правилно страстта си, да открием вътрешната си сила и да придобием по-голям контрол върху определени области от живота или върху себе си. Можем да осъзнаем, че ситуациите и хората, които приемаме за даденост, в края на краищата не са такива и сега трябва да се направи ново преосмисляне на партньорството. Слънчевото затъмнение и Луната са близо до южният лунен възел и събитията , които ще дойдат през следващите 6 месеца по отношение на любовта и връзките ще бъдат кармични. Необходимо е да сме осъзнати в своите избори и да ги правим плавно и внимателно. Да вярваме, че всичко се случва в точното време и с определена причина, която ни тласка към нашето развити и трансформация.

Новолунието по традиция е време за „посяване” на нашите желания. Още от древността хората са осъзнали, че съзидателната му енергия е много мощна. Те са използвали тези периоди за засяване и в края на природния цикъл са се радвали на богата реколта. По аналогичен начин в периода на Новата луна, вселенските сили автоматично създават възможности за сбъдване на най-съкровените желания на душата, за материализирането на мечтите. В това отношение е изключително важно да има яснота и осъзнаване на намерението и целите. Правилно и точно формулиране на желанията. Вземане на решение за реализирането на намерението. Без мечти, осъзнати цели и осъзнати намерения развитието ни ще спре. Моделирането на нашите мисли и повишаването на вибрационната ни честота правят възможен процеса на сътворяването на реалността.

Разбира се желанията не винаги могат да се реализират напълно в периода на цикъла от 29 дни, но след като веднъж сме „посяли” семената им вселената ще помогне да поникнат и се развият в следващите няколко месеца. Предлагаме да опитате този ритуал на отправяне на желанията и мечтите си към вселената. Желанията, които искате да се сбъднат, могат да бъдат записани на хартия в периода до 48 часа след новолуние. Най-силният момент е през първите 8 часа. Можете да се концентрирате най-много върху десет желания и да ги запишете. Помнете, че желанията трябва да засягат единствено вас, без да се намесват в съдбата на други хора. Изреченията с желанията трябва да съдържат утвърдителни формулировки като например : „Искам да… или „желая да…”

Новолунието дава възможност за определяне на желанията според областите, които се управляват от дадения зодиакален знак.

Ето и конкретните области, които управлява Скорпион, и в които можете да отправяте желанията си:

1. Силата, включваща: тайните, политиката, психологията, обаянието.

2. Трансформацията, включваща: освобождаване, промяна, възстановяване, опрощение.

3. Себеусъвършенстване, включващо: мощ, самодисциплина, ангажираност, дълбочина на характера.

4. Обвързването, включващо: дълбоки емоционални връзки, секс, душевни партньорства, взаимно утвърждаване.

5. Финансови партньорства, включващи: договори и бизнес, завещания и наследства, стипендии и дарения, заеми ,данъци, дългове.

6. Преодоляване на кризи и избягване на схватки.

Примерни желания:

1. Желая да създавам подходящите партньорства в личен и социален план!

2. Искам да работя за своето себеусъвършенстване по конструктивен за мен и другите начин.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено