Blog thumbnail

НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН – СТАРТ НА ПРОГРАМАТА ЗА ИЗЦЕЛИТЕЛНО ОБНОВЛЕНИЕ

Blog thumbnail статия ,

Новолунието в Скорпион ще настъпи на 13.11.2023 г. в 11:27 часа. Слънцето и Луната ще направят своята среща в 20-тия градус на знака, за да поставят началото на едни мощни и трансформиращи енергии. Луната по традиция ще се зареди с енергетиката на Слънцето в Скорпион, за да добави още повече мистична сила и изключителна дълбочина на желанието за тотална промяна. За мощно обновяване, постигнато чрез раздялата с всичко, което ни пречи да се развиваме на духовно ниво. Било то под формата на вредни навици, страхове, негативни емоционални или ментални модели. Скорпионът е осмият знак на зодиака и се свързва с безкрайността. Със силата на вселенските закони да движат енергията от живота към смъртта и пререждането. През опита и обновлението, към духовното израстване на човека. Ключовите думи са: дълбока духовна промяна-трансформация и регенерация. По традиция енергията на Новата луна Новолуние е изключително силна, защото при тази позиция на практика имаме съединяване на двете светила – Слънцето и Луната, тъй като са в един знак. В това време Луната буквално се зарежда от енергията на Слънцето, за да даде сила на мощни процеси на създаване и развитие на нови начала. Скорпион е фиксиран и воден знак. Той олицетворява скритата сила и мощ, които ни тласкат към духовно развитие. Жадува за трайна промяна, осъществявана на вътрешно ниво и заложена от висшите сили. Промяна, която ще се случи независимо от това дали сме подготвени за нея или не.

Господарят на зодиакалния знак Скорпион е една мощна планета – Плутон, която има голямо отношение към нашия път в живота и кармата. Акцентът, който тя поставя в живота ни е свързан с тотална промяна, която преминава през процеса на унищожаването на всичко старо, в което по навик сме се вкопчили, и което спъва нашето развитие. Раздялата със старото понякога може да бъде болезнена, но много необходима за нашия бъдещ просперитет. В този смисъл времето на новолунието ще е изключително подходящо за „засяване на семената” на нашите идеи, мечти, желания, на нещо ново и позитивно, което ще се развива през следващите две седмици а и до 6 месеца напред. То може да бъде свързано с възвишени идеи, духовност, реализация на важни за нас мечти, проекти, чувства и др. Скорпионът носи дълбочина и интензивност на силата и трансформацията, също и на емоциите, които преживяваме. Дарява с вътрешна увереност и мощ за осъществяване на нашите проекти. А самата промяна се извършва бавно, тихо, целенасочено и незабележимо за външния свят. Скорпионът знае, че нищо в природата не се губи само се видоизменя. Енергията преминава от една форма в друга ,за да се осъществи процеса на развитие. Вторият управител на знака – планетата Марс, също е в Скорпион и на 18 ноември започва нов двугодишен цикъл със Слънцето. Това ще окаже допълнително ползотворно влияние върху изпълнението на плановете, мечтите и желанията ни. Ще ги зареди със сила, енергия и борбеност за постигане на целите.

Сега е време да сме по-бдителни и интуитивни по отношение на вътрешния си живот. Да успеем да видим и разпознаем своите слабости, за да работим за тяхната трансформация. Скорпионът има магичната сила да изчиства всичко наслоено в душата ни. Да ни дава обновителни сили и нови възможности за развитие. Същевременно под влияние на опозицията на Марс и Уран може да решите да прекрачвате граници в личен и обществен план. Да надценявате възможностите си и да се държите безцеремонно. През периода са възможни прояви на ревност или желание за манипулиране във връзките. Това са все неща, от които е време да се освободите. Работете с енергията на Марс по позитивен и градивен начин. В този процес много полезна ще бъде помощта на Венера, която се намира на своя трон във Везни. По-добре разговаряйте с половинките си. Поставете акцента върху своите нужди и се съобразете с нуждите на партньора. Това ще задълбочи и хармонизира връзката по естествен начин. Отидете на кино или концерт, насладете се на дейности, свързани с изкуството. Добри резултати ще има от проекти, свързани с красота, мода, изкуство, от преговори и търговия. Хармоничната връзка на Нептун и Плутон ще помага в този процес. Добре ще бъде да планирате пътуванията за Коледните празници още от сега, особено чуждестранните. Да си закупите билетите и пакетите. Също и по- големите подаръци, свързани с техника. Сега позицията на Меркурий в Стрелец ще бъде благоприятна. В края на годината планетата става ретроградна и може да има проблеми. Бъдете по- мъдри и осъзнати. Възползвайте се от енергията на Новолунието по позитивен начин.

Новолунието по традиция е време за „посяване” на нашите желания. Още от древността хората са осъзнали, че съзидателната му енергия е много мощна. Те са използвали тези периоди за засяване и в края на природния цикъл са се радвали на богата реколта. По аналогичен начин в периода на Новата луна, вселенските сили автоматично създават възможности за сбъдване на най-съкровените желания на душата, за материализирането на мечтите. В това отношение е изключително важно да има яснота и осъзнаване на намерението и целите. Правилно и точно формулиране на желанията. Вземане на решение за реализирането на намерението. Без мечти, осъзнати цели и осъзнати намерения развитието ни ще спре. Моделирането на нашите мисли и повишаването на вибрационната ни честота правят възможен процеса на сътворяването на реалността.

Разбира се желанията не винаги могат да се реализират напълно в периода на цикъла от 29 дни, но след като веднъж сме „посяли” семената им вселената ще помогне да поникнат и се развият в следващите няколко месеца. Предлагаме да опитате този ритуал на отправяне на желанията и мечтите си към вселената. Желанията, които искате да се сбъднат, могат да бъдат записани на хартия в периода до 48 часа след новолуние. Най- силният момент е през първите 8 часа. Можете да се концентрирате най- много върху десет желания и да ги запишете. Помнете, че желанията трябва да засягат единствено вас, без да се намесват в съдбата на други хора. Изреченията с желанията трябва да съдържат утвърдителни формулировки като например: „Искам да...„ или „желая да

Новолунието дава възможност за определяне на желанията според областите, които се управляват от дадения зодиакален знак.

Ето и конкретните области, които управлява Скорпион, и в които можете да отправяте желанията си:

  1. Силата, включваща: тайните, политиката, психологията, обаянието.
  2. Трансформацията, включваща: освобождаване, промяна, възстановяване, опрощение.
  3. Себеусъвършенстване, включващо: мощ, самодисциплина, ангажираност, дълбочина на характера.
  4. Обвързването, включващо: дълбоки емоционални връзки, секс, душевни партньорства, взаимно утвърждаване.
  5. Финансови партньорства, включващи: договори и бизнес, завещания и наследства, стипендии и дарения, заеми, данъци, дългове.
  6. Преодоляване на кризи и избягване на схватки.

Примерни желания:

  1. Искам да работя за своето себеусъвършенстване по конструктивен за мен и другите начин.
  2. Желая да създавам подходящите партньорства за успешното развитието на своя бизнес.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено