Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Стрелец

НОВОЛУНИЕ И СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В СТРЕЛЕЦ СЛАГА КРАЙ НА „КОРИДОРА НА ЗАТЪМНЕНИЯТА” ЗА 2021 ГОДИНА.

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Стрелец статия ,

На 04.12.2021 г. в 09:44 часа настъпи последното Новолуние и Слънчево затъмнение за годината на 12 градуса в зодиакален знак Стрелец. То слага края на „коридора на затъмненията” за 2021 година. Новолунието е в съвпад с Меркурий и Южния Лунен Възел й се явява последното по оста на затъмненията Близнаци – Стрелец. Същевременно, на 19.11.2021 г., беше стартирана новата програма на затъмненията по оста Телец- Скорпион. Днес енергетиката е изключително напрегната и в унисон с изискванията на този преходен период и смяната в програмите се нуждае от определено време за усвояване. Може да усетите отпадналост и липса на жизнена енергия през следващите няколко дни. Прояви на безпокойство, нервно напрежение и главоболие. Хубаво е да се отпуснете и да отделите време за почивка и стартово презареждане. Преместването на тази ос Ви подканва да адаптирате старата програма на затъмненията, свързана с тематиката на оста Близнаци – Стрелец, за да я осмислите и пригодите към новата ос. Да се възползвате максимално от натрупаните знания и опит в тази посока и смело да се отправите напред към завладяването на нови територии-материални и духовни. Да се разделите и с последните си страхове, които пречат на разгръщането на Вашите таланти и способности. Оставяйки ги в миналото, да преодолеете всички ограничения и предразсъдъци и с присъщите на Стрелеца вяра и оптимизъм да поемете напред, окрилени от нов философски поглед върху живота. Слънчевото затъмнение в комбинация с Новолунието ще внесе в живота Ви мощна и обновяваща енергия и ще начертае програмата Ви за година напред. За тази цел ще бъде хубаво да се настроите в унисон с характерните качества на Стрелец, за да ги привнесете и адаптирате в новата програма по оста на Телец – Скорпион, която е значително по- материална. Звездите ще Ви подпомагат в тази адаптация ако и Вие се стремите да намерите Вашия необходим баланс между материалното и духовното в живота си.

Изключително важният акцент за периода до края на годината е, че двете затъмнения на практика застъпват не само една ос или две зони от наталните Ви карти, както е обичайно, а много повече. От една страна през ноември започна двугодишен цикъл от нови затъмнения по оста Телец – Скорпион, а от друга – през декември се случва последно Слънчево затъмнение по оста Близнаци – Стрелец. Това прави енергетиката много натоварена и преструктурираща. Периодът неминуемо ще наложи много приключвания и нови начала в живота Ви. Те ще се определят от позициите, където попадат двете затъмнения – Лунното и Слънчевото, в хороскопа Ви. Периодът ще активира повече знаци и домове в зависимост от позициите, които затъмненията посочват, в личните Ви карти. В този смисъл трябва да сте подготвени за много предстоящи преструктурирания, прозрения за хора и ситуации, които ще променят живота Ви в следващите 18 години. Ще бъде време за рязко пробуждане, духовно осъзнаване, преоценка на даване и получаване. Дълбоко осмисляне на Вашата истинска същност и Вашите истински нужди в материален, емоционален и духовен план. Ще бъде хубаво да се свържете с Вашия Висш Аз. Да се възползвате максимално от мощната енергия на преструктуриране на живота и поемане във вярната за самите Вас посока.

Стрелецът, в астрологичен план, се свързва с вярата, истината, ентусиазма и вдъхновението. С философията, религията, правото и законите. Той дава пример на останалите с умението си да внася ведрина в живота. Да бъде либерален, широко скроен, великодушен и жизнерадостен. Чрез своята натрупана философска мъдрост да се стреми да направи от света едно по-справедливо, по образовано и по-добро място за живеене. Неговият глиф-насочена към простора стрела – е символ на огнената му Ян енергия, която се проявява от вътре навън. Също и на развитието, на стремежите на ума да преодолява границите, на вечно търсещият и неуморим човешки дух. Свързва се с изотериката, намерила истината във висшата реалност. И тук можете да намерите посоката на необходимата адаптация на качествата на Стрелеца към новата програма на оста Телец- Скорпион. Да осмислите, лично за Вас, процеса на това как духа слиза в материята, за да я облагороди. Да настроите този важен процес към Вашите лични житейски програми, като максимално използвате периода, за да ускорите Вашето развитие. На 13 декември Марс, който е втори управител на Скорпион, ще навлезе в Стрелец и ще улесни този преход. Глифа на Скорпион също смислово съдържа символиката на стрелата и нейния път. Тук тя се насочва първо надолу, а после и нагоре. Предава посланието за неизбежното слизане на духа дълбоко в материята, за необходимата болезнена трансформация и предстоящото духовно израстване.

Знакът Стрелец се управлява от Юпитер, който в момента се намира във Водолей. Той подсказва, че трябва да се разделите със старите модели на мислене и живеене. С фанатизма, страха, консерватизма и ограниченията. Да разчупите всяка проява на закостенялост в съзнанието си. Новолунието и Затъмнението в Стрелец, в комбинация с Юпитер във Водолей, сочат новите хоризонти. Преструктуриране на Вашите нагласи и житейска философия. Желанието за развитие и свобода се превръщат в основна движеща сила. Тя ще Ви тласка към достигането на Вашите нови хоризонти. Подкрепена с много жизнена енергия и вяра в успеха на всички Ваши начинания. Бъдете смели и мечтайте, мислете с мащабността на Стрелеца. Позволете на живота да се разгърне пред Вас с цялата магия на епохата на Водолея.

Бъдете отворени за всички нови научни открития и духовни прозрения, които да внесете в живота си и да преживеете. С много ентусиазмът и вяра в божествената намеса, в добрата съдба и собствените сили, да разгърнете целия си потенциал и таланти. Да ги реализирате и споделите с хората по един практичен за Вас и добронамерен за другите начин, като постигнете баланса между материалното и духовното удовлетворение. Марс в Скорпион е добре поставен и ще Ви даде старта за осъществяването на прехода към новото начало. Ще Ви дарява с проницателност, сила, вдъхновение и страст. В комбинация с Новолунието, ще Ви вдъхнови с нова доза енергия, активност и динамика. Ще наложи бързото темпо на промяната и осъзнатата раздяла с всичко, което Ви пречи да израствате. Мястото в наталната Ви карта, където се случва Затъмнението, ще покаже къде и под каква форма ще се осъществи необходимата трансформация. Бъдете сигурни, че всичко ще води до себепознание, трансформация и развитие, до еволюция за Вас самите.

…………….

Правете нещата, които обичате с вяра и любов. Бъдете истински и честни, преди всичко спрямо себе си, и щедри в желанията си. Вярвайте, че с това финално Новолуние и Затъмнение в Стрелец, вселената ще Ви дари със своите неизчерпаеми ресурси. Стига да бъдете мъдри, обичащи, коректни и толерантни спрямо себе си и другите.

Смяната на оста на възлите говори, че е дошло времето на завършване на двугодишен цикъл, на приключване на нещо. Може да е на ниво лични взаимоотношения, страхове, работа, обучение, връзка. Дълго протакане и отлагане на важно решение. Може да е било физическо неразположение, което Ви е създавало проблеми. Завършване на дълго обучение или отношения, които са били неясни. Те могат да приключат или да се реализират на по- високо ниво. Хубаво е да стартирате мислено нови идеи и проекти и да ги реализирате на практика поне след седмица. По време на затъмнението нещо ще остане скрито от Вас, няма да го виждате, затова не взимайте важни решения. След няколко дни ще получите необходимата информация и просветление. Това е време за стартиране на новите Ви планове и проекти новите посоки. Слънцето ще Ви дава много енергия. Навлизането на новите възли Телец – Скорпион ще носи кармични промени и край на коридора. Може да предприемете действия за реализиране на дълго желани проекти и промени. Слънцето ще Ви подтикне към творческата изява, която желае Вашия дух. Към реализация и успех. Вслушвайте се в сърцето си. Правете нещата, които обичате, творете с любов и вдъхновение и наблюдавайте резултатите. Не се страхувайте да предизвикате себе си, да излезете от зоната си на комфорт, защото се страхувате от промените. Уран е в Телец и иска да намерете нови начини за печелене на пари и постигане на материална и емоционална сигурност. Доверете се на новите технологии, комуникации и идеи. Осмелете се да рискувате и да получите нещо по- хубаво. Бъдете отворени за новото, но и отговорни. Предвижвайте се бавно и сигурно. Мислете за последствията на изборите си и планирайте. Периодът показва също, че Ви предстоят важни и кармични промени в живота. Помнете, че затъмненията действат само и единствено като катализатори, тоест ускорители на проявите на зрялата карма. В този смисъл те не предизвикват събитията, а само ускоряват неизбежното, което вече е заложено в кармичен план. Когато се говори за кармични събития е хубаво да знаете, че по същество кармата е проява на лични избори и отговорно понасяне на последствията от тях, а не наказание. Тя е опитност, свързана с отработването на Вашите уроци. Ако сте били достатъчно усърдни ще приключите с тях. Ако не сте, ще продължавате да бъдете притискани от определени кармични модели, докато ги научите по едни или друг начин. Сега последствията ще идват бързо, без отлагане и Вие сами ще можете да прецените резултатите от Вашите действия и решения. Слънчевите затъмненията по правило също носят събития, които ще окажат голямо влияние в живота Ви и ще са свързани с Вашия баща, съпруг, началник или с друга авторитетна фигура.

Меркурий в съвпад със затъмнението е слаб и дава лъжи, неточности, неясноти, заблуда и самозаблуда. Бъдете внимателни сега и не взимайте важни решения. Хубаво е да изчакате поне две седмици с подписването на договори. Да не разчитате на получената информация, да я проверявате от няколко източника. Също така периодът не е добър за изясняване на взаимоотношенията, освен ако сте сигурни, че желаете окончателно да ги прекъснете. Приключването по време на затъмнения е трайно. Квадратът на Марс и Юпитер ще изисква от Вас максимален контрол на поведението. Избягвайте провокациите, пререканията, скандалите, излишната смелост. Бъдете внимателни с боравене на огън, пиротехника, уреди, пътуване и др. Квинконксът на Уран към Новолунието говори за ориентиране към духовното начало. Умение за адаптация към промяната и решителност за постигане на конкретни резултати. Същевременно в ниската си вибрация може да донесе нервно напрежение, тревоги, събуждане на страхове и рестрикции. Ако сте пластични и дипломатични ще можете успешно и плавно да направите промените в пътя на живота си. Дори да има рискови фактори, ще съумеете да ги преодолеете като туширате напрежението с разум. Въпреки трудностите ще успеете да постигнете Вашите цели и да реализирате сериозните си ангажименти. Сатурн е във Водолей и прави квадрата с Уран в Телец. Това е труден аспект във всички области на живота. Може да имате спънки и забавяне в делата. Въпреки това, ако сте достатъчно отворени към новото и същевременно отговорни, усърдни и трудолюбиви в работата, ще Ви дари с подкрепата и доверието на хора с авторитет. Ще успеете да ги спечелите на Ваша страна за едно трайно утвърждаване в професионален и обществен план. Тази опитност ще Ви даде и модела за цялостното преструктуриране на живота Ви. Нужно е да решите как адекватно да преструктурирате и обновите всяка област от живота си, за да разгърнете целия си потенциал. Да сте търпеливи и целенасочени. Да впрегнете всички ресурси да работят за Вас и да постигнете удовлетворяващи успехи.

Същевременно Юпитер ще Ви подтиква към разширение и придвижване към Северния възел. Пътуванията и комуникациите са важни. Бъдете по-адаптивни, отворени към промените, любознателни. Срещите и социалните активности ще Ви дават нови решения и полезна информация, споделяне на идеите. Дарява Ви с вяра и оптимизъм, със зелена светлина за реализиране на Вашите най- желани проекти в личен и социален план. Бъдете щедри към себе си и другите. Настройте се на вълната на празничното настроение. Стрелецът е знак на изобилие, радост, жизнелюбие, чувство за хумор и игривост. Внесете тези негови качества в празниците и в живота си. Бъдете широко, скроени, толерантни, самоуверени. Преследвайте мечтите се с вдъхновение и страст. Смело разширявайте границите си и устрема към нови територии и хоризонти, разбирани в материален, интелектуален, емоционален и духовен план.

Известно е, че Новата Луна дава тласък на мечтите Ви и им помага да се превърнат в реалност. Този ефект още повече се подсилва от енергията на Слънчевото затъмнение. По традиция можете в този период да напишете своите желания за Новолунието в Стрелец. Те трябва да бъдат формулирани кратко, ясно, с положителната форма „ искам да” или „желая да” като показват точно какво искате да постигнете. Стрелецът е знак на изобилието, вярвайте и бъдете смели в мечтите, исканията и желанията си. Вселената е щедра и изобилна, заявете молбите си с чисто сърце. Предупреждаваме Ви, че не можете да се намесвате в пътя на другите и желанията трябва да са насочени единствено към Вас. В този период може да вземете лист и химикал и да напишете своите желания на хартия. Ето и областите, които управлява зодиакалния знак Стрелец, и в които можете да отправяте Вашите желания:

Оптимизъм, включващ: вяра, приятелство, късмет, щедрост , храброст;

Свобода включваща: спонтанност, пътувания в чужбина, авантюризъм, изследователски дух;

Истина, включваща: религия, философия, висше образование, търсене на отговори, намиране на решения, молитва, искреност и честност;

Закона, включващ:адвокати, етика, морал, съвест, съдебни процедури.

Примерни желания:

  1. Искам да привлека повече късмет в живота си, за да се реализирам по успешно в личен и професионален план!
  2. Искам да вярвам повече в мечтите си, за да работя за успешното им постигане.

Пожелаваме Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено