Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Риби

НОВОЛУНИЕ В РИБИ – ВРЕМЕ ЗА ЗАСЯВАНЕ НА КОПНЕЖИТЕ НА ДУШАТА И СЪРЦЕТО

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Риби статия ,

Новолунието на 10.03.2024 г. ще бъде в 22-рия градус на знак Риби и за България ще настъпи в 11:00 часа. При новолуние имаме съвпад на Слънце и Луна, които ни зареждат с енергията на новото начало, на засяването на семената, на идеите, на проектите ни. Това е една зареждаща и обновяваща енергия, която е оцветена от характеристиките на знак Риби. В този смисъл, то ще ни даде възможност да се настроим на вълните на милосърдието, творческото вдъхновение, възвишените мечти, идеали, благотворителността и състраданието. На физическо ниво е възможно, в дните около новолунието, да усещаме липса на енергия. Да се чувстваме изтощени, уморени, анемични и меланхолични. Твърде вероятно е да се обаждат симптомите на хроничните ни заболявания. Препоръчват се повече сън, почивка, медитации, повече течности и здравословни храни. Избягване на психичното напрежение. Новолунието в Риби ще окаже по- голямо позитивно влияние на представителите на водните знаци Риби, Рак и Скорпион. Също и на земните знаци Телец и Козирог. Както и на хората, които имат повече планети, особено лични, в посочените зодиакални знаци.

В личен план, периодът ще бъде най-полезен за стартиране или развиване на творчески проекти, свързани с изкуства, грижи за хората, психология, бизнес. Мистично новолуние, изпълнено с нови надежди, фини вибрации, интуиция, нежност, мечтания. Сега е момента да привнесем в живота си духовността и връзката с вътрешния си Аз, да се свържем с интуицията си типична за енергията на Риби. Периодът е също много мистичен и езотеричен. Прекрасно ще бъде да се отдадем на своето вдъхновение, творчество, състрадание и да работим за най- съкровените си мечти и копнежи на сърцето. Да си задаваме въпросите: Какво наистина ме радва? Как да дам простор на мечтите си? Полезно е да се визуализират най- съкровените желания. Така че сега е времето да мечтаем, смело, вдъхновено и на воля.

Риби е символ на творчество, фантазия, интуиция, изкуства и красота. Също на състрадание, милосърдие, грижа и нежност. А Луната управлява нашето подсъзнание и също така колективното подсъзнателно. Новолунието в Риби ще отключи темата за Архетипите, които управляват нашето подсъзнание и тяхното проявление в живота на всеки от нас. Първи управител на знак Риби е Нептун. Той е планетата на универсалната любов, вярата в божествената промисъл, алтруизъм, виталност, творчество, музика. Символизира пряката ни връзка с духовния свят. Също и психологията, лечението на душата и свързване с вътрешния Аз, медицината. А Риби по принцип владеят 12-ти дом – вътрешния ни свят, подсъзнанието, тайните, ограниченията. Важно е по какъв начин ние усещаме и преживяваме тази енергия на вътрешно ниво. Какви наши емоционални драми, блокажи, несигурност или чувство на вина, носим в себе си. Как преживяваме тези негативни чувства и как се справяме с тях. Също и какви са нашите архитипни модели, реакции на взаимодействия с другите и света. Как реагираме на трудностите и изпитанията? Какво ни помага да се справим с тях? Умеем ли сами да лекуваме своите рани и как? Това са все въпроси, свързани с нашия вътрешен живот. Сега е времето да осъзнаем кога и как влизаме в болезнените модели на жертвата, за да ги избягваме и променим. Да поставим началото за изграждане на моделите на новата здравословна любов към себе си. Да осъзнаем на дълбоко ниво от какво най- много имат нужда нашите душа и сърце, за да намерим начин да го постигнем. Да разберем, че в новото отношение към себе си няма място за моделите на несигурност, емоционални драми и блокажи, за депресивни или разрушителни мисли, нагласи и поведение. Също и за безпочвени илюзии, самозаблуди и заблуди.

Акцентът на енергията на Риби се подсилва допълнително както от новолунието, така от присъствието на Нептун и Сатурн, които в момента са в знака. На практика имаме стелиум от 4 планети. Сатурн ще постави акцента върху социалния ни живот, целите, умението да работим упорито за постигането им. Структурирането, изграждането на някаква нова стабилна основа или ред. Получаване на признание и престиж в социален план. Също върху осъзнаването, дисциплинирането на чувствата, отговорностите, които трябва да поемаме. Нептун ще добави желанието да се свържем със своя вътрешен свят и интуиция. Да чуем шепота на душата и сърцето. Да работим за сбъдването на най-съкровените си мечти. Успех ще имат дейности и проекти, свързани с изкуствата: музика, кино, рисуване, дизайн… Всичко, което носи красота, хармония, безусловна любов. Нептун е висшата октава на Венера. Просперитет през следващите две седмици, а и до 6 месеца ще има и в дейностите, свързани с грижата за страдащите, болните, онеправданите, психичното и физическото здраве. В периода на новолунието може да се отключи интуицията, да има прояви на ясновидство, мистични преживявания, съновидения, откровения.

Внимание заслужава и секстилът на Юпитер и Сатурн. Това е аспект на добрите възможности, които ще можем да оползотворим. На първо място ще трябва да ги видим, а после и да действаме, защото няма да се получат даром. Перспективите са печеливши, но ще зависят от нашите умения да реализираме възможностите си на практика. Успехът ще дойде ако имаме необходимата вяра в себе си и умение да реализираме мечтите си. Да планираме добре тяхното постигане. Сатурн ще ни подлага на изпитание и ще изисква от нас да преодоляваме трудностите по пътя, но ако се справим ще получим желаното. За някой може да има ситуации, в които да се наложи да взимат важни решения, да правят следващата крачка към постигане на целта. Това ще има и добър финансов резултат. Ще работи за преодоляване на нашите страхове, несигурност или ограничения на вътрешно и външно ниво. Тук ще бъде важно да преодолеем някакви вътрешни ограничения и дори да надскочим себе си. Юпитер ще помогне за това вътрешно разширение, първо на психологическо ниво, което после ще получи и съответното проявление на външен, материален план.

Около 10 март трябва да бъдем внимателни при работа с инструменти, електроуреди, пътувания, особено със самолет. Марс и Уран правят напрегнат аспект. Има опасности от инциденти, ескалиране на напрежението, недоволство, революционни прояви. Сатурн в Риби иска дисциплина на емоциите ни, овладяване на конфликтите на вътрешно и външно ниво. Енергията е нестабилна. Добре ще е да използваме деня за почивка, оздравителни водни процедури, слушане на любима музика, медитации, четене, занимания с изкуства.

Новолунието в Риби носи вдъхновение, промяна, сензитивност, много красота, финес, творчество, музика. Потапяне в магичния свят на въображението. Възможности за осъзнаването и освобождаването от чувството на безпомощност. Усилва вярата в Божествената любов, мъдрост, истина. Сега е времето да се свържем с истинската си дълбока същност, с най-желаните и съкровени мечти. Да си зададем въпроса това ли искат моята душа и сърце? Когато получим утвърдителен отговор да успеем максимално да визуализираме, да ги видим и усетим като вече реализирани и да се насладим на радостта. На 11 март Венера влиза в Риби и ще отключи пътя към постигането на желанията, които са съкровени и написани с чисто сърце. Мечтайте смело, бъдете вдъхновени, искрени, любящи и сензитивни. Доверявайте се на своята интуиция. Секстилът на Меркурий и Плутон ще даде възможност за дълбока трансформация на сферата от живота, където попада новолунието в личната ви карта. Ще се разкрият истини, които са били дълбоко пазени в тайна. Следете за поява на нови възможности, свързани с информация, учене, пътуване, които ще са полезни за постигане на желаната промяна.

Време е да се концентрираме върху всичко, което искаме да привлечем. За да се случи това по правилния начин е необходимо да сме в хармония със себе си и с нещата, които обичаме. Да отправим своите желания към вселената с високата вибрация на радостното очакване за сбъдването им. Така ще можем да проектираме мечтите си във външния свят. Истината е в промяната и работата за постигане на мечтите ни. Сега е времето да засадим копнежите на душата и сърцето си, да се погрижим за тях и ги отгледаме с любов. Ето и темите на зодиакален знак Риби, по които ще можем да пишем своите съкровени желания за новолунието:

1. Опование на висшата сила, включващо:

ангелска подкрепа, молитва, духовно осъзнаване, духовна помощ, вътрешен мир, духовно пречистване, мистично отдаване.

2. Безусловната любов, включваща: състрадание, разбиране, приемане, опрощение, толерантност, осъзнаване на цялостта.

3. Състояния на висша радост, включващи: универсална любов, блаженство, екстаз, вътрешно щастие.

4. Психична сензитивност, включваща: емоционална чувствителност, благородство, осъзнаване на скрити енергии, мистични състояния.

5. Духовни практики и възстановяване на здравето, включващи:

медитации, йога, мантри, тай дзи, масажи, разходки в природата.

възстановяване след настинки, отравяния, проблеми с ходилата и лимфната система.

6. Духовните дарове, включващи: творческо вдъхновение, доверие, състрадание, вътрешно щастие, психична сензитивност, мистично осъзнаване, духовно изцеление, освобождаване от чувството на безпомощност

Желаем Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено