Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Дева

ПЪЛНОЛУНИЕ В ДЕВА 27/02/2021

Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Дева статия ,

На 27.02.2021 г. в 10:17 часа ще настъпи поредното за годината пълнолуние. То ще се случи на 9 градуса в зодиакален знак Дева и всички планети на небесната сфера ще имат директно движение. Може да се каже, че този период е своеобразен прозорец, в който липсват ретроградни планети. Разбира се Меркурий все още ще е в сянка до 13 март и това може да доведе до ново връщане към неразрешени въпроси и теми от края на януари месец. Зодиакалният знак Дева е земен и подвижен. Той поставя акцент върху типичната за елемента практичност, разумност, способност за анализиране и внимание към детайлите. Желание за чистота на физическо, емоционално и духовно ниво. Любов, доброта и грижа за здравето на хората, растенията, животните и за Земята като цяло. Пълнолунието ще помогне да съсредоточите вниманието си върху своята рутинна работа и търсенето на резултатите от нея. През следващите две седмици ще имате възможност да преосмислите живота си, да го пренаредите, да се освободите от излишни грешни модели на действие и поведение, които спъват развитието ви. Периодът ще е особено подходящ за освобождаване от вредни навици, за започване на диети, здравословни практики, грижи за тялото и духа. Тъй като в момента липсват планети, разположени в огнени знаци, сигурно ще усетите едно успокояване и балансиране на енергията ви. Една лекота в общуването, връзките, комуникациите, донесена от директното движение на Меркурий, който е управител на знака. Времето ще е подходящо за учене, преподаване, предаване на информация и пътувания на близки разстояния. Наличието на планети във въздушните и водните знаци ще донесе допълнително един баланс между разума и емоциите, една креативност и нови идеи, които ще се реализират по практичен начин. Тъй като Хирон и Южният възел са в огнени знаци, но преобладават планетите в елементите земя, въздух и вода, се очаква  едно затихване на големите пожари и драматизма.

Женската енергия на Слънце в Риби и Луна в Дева дава една различна енергетика по-спокойна, мъдра, гъвкава, нежна. Енергията на Девата символизира духа на божествената майка Земя. Тя приканва да се свържете със земята по един много хармоничен и естествен начин. Да се наслаждавате на малките неща в живота, които ви правят истински щастливи. Да се доверите както на интелекта, така и на връзката със себе си, на комуникацията с вашето Аз на дълбоко ниво. Меркурий обича да анализира всичко и всички. Всяка житейска ситуация, всички участници, всички възможности. Девата е много организирана, дисциплинирана и практична. Добре ще бъде да избягвате прекалената критичност, работохолизъм и перфекционизъм. Секстилът между Хирон и Сатурн и двата куинконса към Луната ще помогнат на процесите на лечение и грижа към себе си. Конфигурацията на планетите при новолунието е тип „Купа”, при която Луната е разположена в срещуположния край на картата. Това ще се усеща като ограничение и потискане на женската същност, но също и като израстване, осъзнаване и интегриране на женската сила. Уран прави тригон с Луната и ще провокира динамични и бързи промени в личния живот и средата, която ограничава, трови и спъва развитието ви. Ще имате възможност да създадете и да се присъедините към нови групи от хора, нови приятелски кръгове и съмишленици. Акцентът ще бъде върху по-нестандартното, новото, експерименталното начало в живота ви. Приятелството, хармонизирането на средата и мястото ви в нея. В близост са Венера и Слънцето които вървят към съвпад. Планетата на любовта се намира в знака на Рибите. Това носи много красота, мекота, чувствителност, одухотвореност. Тук е също и Слънцето. Ще има подчертана романтика, интерес към занимания с изкуства, творчески изяви и демонстриране на таланти, финансови приходи. Този аспект във високата си вибрация носи божествена красота. Също така Венера прави секстил с Уран и провокира желание за експериментиране с любовта. Интересни романтични срещи, които може да са краткотрайни, но ще оставят голяма следа в емоционалния ви живот.Красиви романтични преживявания, преоткриване на нови пластове от вашата емоционалност. Изживяване на нещо вдъхновяващо и различно. Разбира се това може да постави началото и на трайна и красива любовна връзка на две високо осъзнати и много свободолюбиви души. Периодът ще подтиква към поемане на рискове както в романтичен, така и във финансов план. Ще насити живота с желание за експериментиране, оригиналност, необходимост от вълнение и желание за изпитване  на радост. Зареждане с много креативна енергия и възможност за реализиране на идеи и проекти.

Същевременно Венера ще бъде в опозиция с Луната, което ще даде и усещането за тъга и невъзможност, за меланхолия, провокирана от нуждата от близост, любов и грижа, от свързване на дълбоко ниво и липсата на такава връзка.Женската енергия ще има нужда да получи удовлетворение, ще търси начин да се свърже с дълбоката си космична сила, която е способна да пренарежда живота. Аспектите на Сатурн и Хирон с Луната може да провокират усещане за отчужденост, самотност и тъга. Да ви наведат на дълбоки размисли, връщане към миналото, прошка и пускане на негативните емоции да си отидат. Това ще ви донесе освобождение и лекота на вътрешно ниво. Тригонът на Марс и Плутон, в земните знаци Телец и Козирог, ще помогне да постигнете всичко, което желаете, въпреки предизвикателствата и трудностите, с които ще трябва да се справите.Това е мощна енергия, даваща много сила. Това е суровата живителна сила Кундалини, която е много магнетична. Може да привлича желани неща в живота ви, да лекува, да трансформира. Ще трябва да се научите как да я насочвате и освобождавате. Да носите отговорност за  нея, защото тя  може да влияе на живота ви. Чрез нея може да се свържете с истинската си космична същност и да разберете законите на Вселената. Квадратът на Уран и Сатурн все още се усеща и ще присъства през цялата 2021 г., защото ще се случи още два пъти. Той ще поставя  изпитания и трудности, но това в крайна сметка ще води до търсене и намиране на нови възможности и креативни решения. До освобождаване от товарите, макар и по един труден начин. Уран може да ви изненада. Каквото и да се случи или стане, трябва да разберете, че тези обстоятелства в живота ви идват, когато има нужда от внезапна или рязка промяна. Това е планетата на пробуждането и носи промяната, за да ви накара да гледате на нещата по нов и различен начин. Ще можете да разширите съзнанието си и да видите неща, които не сте могли да наблюдавате преди. Водолеят е въздушен знак и умствената ви енергия ще бъде силна, а вратата за нови идеи и вдъхновение ще бъде широко отворена. Необходима е смелост, креативност и сила, много енергия за проправяне но нови пътища в живота.

И тава ще се случи с помощта на енергията на пълнолунието в Дева, по времето на което Уран прави точен тригон със Северния възел в Близнаци. А това е много хармоничен аспект, който ще направи възможен този преход по един изключително творчески, вдъхновен и освобождаващ начин.

Пълнолунието в Дева на 27.02.2021 г. по правило ще бъде най-ползотворно през първите 8 часа. Освен горепосочените за него астрологични характеристики, които ще дадат старт на насоките за развитието ви през следващите 14 дни, ще можете да се ползвате от негова сила и в друг аспект. По принцип в енергията на пълнолунието е стаена особена изцеляваща и възстановяваща сила. В здравословен план по това време е хубаво да се правят масажи и други процедури, свързани с възстановяването и укрепването на общото ви състояние. Традиционно по пълнолуние се извършват и редица магични ритуали, свързани с привличането на повече благоденствие, пари и сбъдване на желания. Ако сте любители на Фън Шуй можете да сложите да се заредят на лунната светлина традиционните монети, вързани с червен конец, които привличат богатството и късмета. Да запалите бяла или сребърна свещ, да напишете или изречете своите искрени желания. Енергията на пълнолунието ще ги сбъдне в бъдеще. Трябва да се постараете да сте максимално коректни и желанията да се отнасят само и единствено до вас, без да засягат други хора. Моментът е подходящ за различни гадания – И Дзин, карти, кафе, чаени листенца и др.

Пожелаваме Ви Успех!

Comment ( 1 )

МимиДимитрова

Винаги съм обичала водолея,заради изброените по горе качества!Съпруга ми имаше,тази нагласа!Беше Водолей!Аз винаги съм се възхищавала ,на неизчерпаемата му енергия!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено