Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Козирог

НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ СИМВОЛИЧНО ЗАДАДЕ ПРОГРАМАТА ЗА ГОДИНАТА 13/01/2021

Изображение - Human Design - Астрология - Новолуние - Козирог статия ,

На 13.01.2021 г. станахме свидетели на първото за годината новолуние. С него завършва „коридора на лунните затъмнения”, чието начало беше поставено още с новолунието в знак Скорпион на 30.11.2020 г. Същевременно това новолуние се случва вече в 2021 година и освен връзката с „коридора на лунните затъмнения, която вече  многократно отбелязахме, поставя и началото на нов цикъл, нова енергия, нова и силна вибрация. Затова по традиция задава и посоката за следващите две седмици, а дори и за годината. В този смисъл е изключително важно да посрещнем тази енергия с много вяра и вдъхновение, за да поставим едно добро начало на новия цикъл и всички процеси в годината. В астрологичен план годината започва с множество разнородни аспекти между двата мощни стелиума на четирите планети в Козирог и трите във Водолей, които ще окажат влияние в нашия личен и обществен живот. Ще си позволя накратко да направя преглед на тези ключови тенденции, които ще определят живота ни през 2021 година, от гледна точка на старта, който получаваме с първото новолуние в знака на Козирог.

Управител на зодиакалния знак е планетата Сатурн, която отговаря за изявите в професионален план.Слага акцент върху социалния статут, репутацията, високите стремежи. Това е много публичен знак, в който показвате своето лице пред света. Сатурн обича да изпитва, да поставя условия и държи уроците да бъдат прилежно научени. Влиза в ролята на строг, но и добър учител. Изисква усилена работа, самодисциплина, сериозен ангажимент и амбиция за постигане на поставените вече цели. Подлага на изпит, за да провери научените уроци. Едновременно с това, ако има добро представяне дава гаранция за заслужен успех след  положените усилия. По правило тази планета изисква от нас да се справим с поставените изпитания с труд и постоянство и без съпротива. Да бъдем осъзнати и усърдни в усилията си. Ако откажем да учим своите уроци, ще бъдем подложени на още по трудни ситуации, защото трябва да добием определената опитност. Това е част от развитието и живота. Козирог е земен знак, който дарява с практичен подход, благоразумие, умение за поставяне и постигане на цели, кариерно развитие. Той е предопределен да успее. Има вродено знание за властта и умее да ръководи. Знак, ориентиран към традициите, миналото, реда, законите, ценностите. В момента господарят на знака – Сатурн прави съвпад с Юпитер и се намира във Водолей. На практика това предлага още една възможност за оттласкване от твърде материалния подход към живота, закостенялостта и консерватизма, за едно духовно разширение и нови подходи. Тази позиция провокира преразглеждането на навици, които спъват развитието, защото не са актуални в новите условия. Сатурн във Водолей изисква да изразим материалното и практичното чрез нещо ново, иновативно, вдъхновяващо. Да бъдем господари на своята съдба и живот. На практика това е една нова и много мощна организираща и преструктурираща енергия. Тъй като и Юпитер е в този знак се предоставя възможността за просперитет, за разгръщане на целия потенциал и постигане на успехи. Отправят се предизвикателствата в материалната сфера на живота. Хубаво е да се пуснат старите страхове, ограничаващите модели в областта на реализацията ни, вкопчването в материална сигурност и притежания. Трябва да видим новите възможности за изява в публичен план. Да вземем най-добрите черти от Сатурн и Юпитер, за да ги пресътворим в нашата реалност. За хората, които имат акценти в Козирог и Стрелец това новолуние ще бъде изключително важно. Същото се отнася и за останалите представителите на кардиналните знаци – Овен, Везни, Рак и хората с акцент в другите два земни знака – Телец и Дева.

В момента Уран се намира в знака Телец и дава възможност за освобождаване от всички наши страхове, които са типични за Козирога, където е новолунието, и са свързани с материалната сигурност, публичните изяви, престижа и кариерата. А от своя страна знакът Телецът насочва вниманието към преосмисляне на прекалената заземеност, материалност, устойчивост и дава повече свобода на духа, новаторство, смелост, които са типични за Уран. Рязка промяна на статуквото и настъпване на новата ера. Нов поглед към бъдещето и техническата революция. Оригиналност и иновации, свобода във взаимоотношенията. Сега има възможност за поставяне на нашето амбициозно, свободно, смело и ново начало за развитие в новата ера. В знака Телец навлезе и Марс, който започва да действа значително по-бавно, методично и резултатно, отколкото му е присъщо. В момента и Венера се намира в Козирог и това ще даде стабилност при започване на нови романтични връзки. Също така ще допринесе за положителната енергетика чрез своята любов, деликатност, мекота, хармоничност. Тя се намира в тригон с Уран и ще даде изява в творчески проекти, иновации, изкуство и красота. В една по-голяма свобода и нестандартност в изявите – романтични или социални. Тригонът между Венера, Марс и Уран в личен план ще зарежда с интензивна емоционална страст, обагрена с нестандартност и творчество. Ще носи много свобода, романтична хармония и радост. Изживяване на кулминация, вдъхновение, екстаз, перфекционизъм и усещане за съвършенство. Същевременно енергетиката на Марс и Уран в знака Телец поставя предизвикателства в социалната и материалната сфера, нужда от адаптивност и пренастройка на отношението ни  към материалното. Марс е изключително деен и експанзивен, независимо от факта, че в Телец е доста ограничен в тези свои изяви. Уран – мощен и непредсказуем, налагащ промени по отношение на генералните ни разбирания за материалните ни ценности и възгледи в живота.До края на януари трябва да си наложим вътрешно спокойствие и да избягваме конфликти и взимане на генерални решения. По-скоро трябва да вникваме в тенденциите и да се адаптираме целенасочено към по-късното проявление. В социален план са възможни революции, инцидентни, сблъсъци. Добре ще е да се насочим и концентрираме в творчество, нови проекти, духовност и да използваме тази мощна енергетика и взривоопасна комбинация  само  в положителен аспект.

Плутон е на небосклона в съвпад с новолунието. Това ще доведе да една вътрешна сила, и много дълбоко концентриране в нещата, които правим. Ще има външни фактори, които ще пречат на нашето изразяване и стремеж да реализираме важните промени и проекти в живота си. Може да се получи битка на вътрешно и външно ниво. На външно ниво има опасност от опити за контрол и манипулации. Предстои подчертана динамика на връзките, която е необходима за трансформацията и еволюция на душата. Необходимост от изграждане на ново себеусещане, себеоценяване и себереализация. Време за поправка и подобрения. Квадрат на Меркурий и Уран носи доза нервно напрежение. Неочаквани новини и смяна на плана на действие. Добро време за учене и усвояване на нови знания, които да се реализират по оригинален и новаторски начин. Хубаво ще бъде този предизвикателен аспект да се насочва към създаване на оригинални идеи, творчество и нови проекти. Като цяло това новолуние ще ни зареди с много енергия. Съвпадът на Слънцето и Луната, което представлява новолунието по същество, комбинирано с настъпилото вече директно движение на Ура, ще промени коренно нашите житейски нагласи в посока към новото и позитивно начало, към духовността, новите технологии и създаването на нов ред в ерата на Водолея. Съвпадът на Плутон и новолунието е знак за трансформация на вътрешно, духовно ниво, след което ще последва и реализирането във външен план на тази енергетика. Раздяла с всичко старо, което пречи на духовното и еволюционното развитие както в личен, така и в социален и глобален план. Все пак тригона на Венера, Уран и Марс ще помогне да преминем през тази промяна значително по-леко и ще донесе много романтика, страст и хармония, комбинирана с оригиналност, нестандартност и духовна свобода.

Comments ( 2 )

Галя Войникова

Страхотно

Albena Todorova

Mnogo e xubav xoroskopa mi

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено