Blog thumbnail

МИСТИЧНАТА СИЛА НА ЛУНАТА И НЕЙНИТЕ ФАЗИ

Blog thumbnail статия ,

Още от древността хората са имали тайни знания за връзката на човека с космичните енергии. С ритъма на вселената – Слънцето, Луната и другите планети. Те са били предавани устно в мистичните учения по цял свят. Особено внимание в наблюдението на небесните тела е било отделяно на Луната, тъй като тя е най-близкото от тях. Ето защо те активно са записвали и използвали тази информация, за да съгласуват адекватно своите действия и поведение в унисон с лунните фази. Луната въздейства пряко върху приливите и отливите, посевите, развитието на земеделските култури, също и върху нас самите. Учудващо е, че въпреки тези знания ние често дори не си даваме сметка за това. Тук ще представим информация за значението на Луната в астрологията и особеностите на нейните фази в живота и делата на човека.

Значение на Луната в астрологията.

В астрологията Луната се свързва с Ин енергията, женското начало, плодородието и принципът на възприемчивостта. Тя символизира природата, майката и връзката с нея, съпругата, жените, народът на една страна, публиката, тълпите. Управлява подсъзнанието, инстинктите, емоциите, чувството за сигурност, хармонията и родния дом. Свързва се с интуицията, усещанията, съчувствието, паметта, защитата. Същевременно отговаря за промените, водата, течностите, моретата и океаните, растежа, храненето и диетите.

Влияние на Фазите на Луната върху нашето здраве, емоции и поведение.

 Фазите на Луната оказват своето мистериозно и тайнствено влияние върху нашето здраве, емоции и поведение. Ето и нашите съвети за практическо приложение на информацията в тази насока.

Фаза Новолуние.

Луната се намира между Земята и Слънцето.

Този период се характеризира с очакването на раждането на Луната. Енергията и активността на човешкия организъм са около своя минимум. Може да се чувствате като изцедени. Силите са на превършване, работоспособността е намалена. През този период природата и емоциите се намират в най-ниската си точка. Моментът на Новолунието и двата дни след него отговарят на периода от зачатието до раждането на човека. Периодът е много е подходящо за обмисляне на нови планове, подготовка за предстояща работа или нови дейности, като самият старт трябва да бъде даден два, три дни след това. Фаза е подходяща за засаждане на растения, козметични процедури и получаване на пари. Всички вещества, соли и витамини се усвояват пълноценно. Подходящ период за стабилизиране, подхранване и увеличаване на теглото. Не се препоръчва започване на диети!!! Тази фаза е подходяща за започване на лечение и нови здравословни режими.

Фаза Първа четвърт.

Това е Нарастваща Луна, дясната половина от нея е осветена.

По време на тази фаза в организъма на човека има свръх производство на енергия. Възможно е обостряне на болестните симптоми и кризи, предшестващи предстоящото оздравяване. Бъдете внимателни и подпомагайте своето оздравяване. Пазете се от пренапрягане. Периодът е характерен с изравняване на мъжкото и женското начало. Това често води до увеличаване на конфликтността и борбата за надмощие. Пререкания, нестабилност, неуравновесеност. Възможно е повишаване на напрежението между мъжа и жената, майката и децата, правителството и народа. В живота на човека фазата отговаря на възрастта на пубертета. Желанието за себеутвърждаване чрез изява на самодоказване. По отношение на здравето трябва да се избягват сериозни операции, освен ако не са наложителни и животоспасяващи. Също и други рискови процедури и натоварвания на организма. Периодът е подходящ за пречистване на дебелото черво, черния дроб и бъбреците, на организма като цяло. Гладуването през тази фаза е благотворно, но при спазване на щадящ физически режим. Период наситен с енергия и сили. Чувстване се работоспособни, готови да разгърнете максимално своя потенциал. Имате добро разположение на духа. Ако сте изпуснали Новолунието за започване на нова работа, периодът също е много благоприятен, за реализиране на замислите. В жизнения цикъл на човека фазата отговаря на периода на юношеството и младостта.

Фаза Пълнолуние – Земята се намира между Луната и Слънцето.

Лунният принцип е изключително силен, активен и подчертано изразен във всички области, които са под негово влияние. Периодът е характерен с прилив на сили, желание за активно движение и физическо натоварване. Повишен интерес към срещуположния пол, секса и интимността. Енергичност и подчертано желание за силни усещания. Емоциите са в своя пик, подсъзнанието и инстинктите също. Отключване на интуицията и ярките сънища, ясновидството и пророчеството. Повишава се творческото вдъхновение, въображението и фантазията. Същевременно се пробуждат страховете. В здравословен пран се наблюдава обостряне на мигрената, кризите, прояви на безсъние, лунатизъм, бълнуване. Периодът е проблемен и натоварващ за хората с нестабилна психика и емоции. Всички протичащи в организма физиологични процеси се в своя максимум. Задължително избягване на операциите, защото ще бъдат съпроводени с обилно кървене. Изключението е само за спешните и животоспасяващи. Хубаво е да се внимава с физическите натоварвания, преяждане и други стресови фактори за организма. Периодът е отличен за започване на диети, пречистване, отказване от вредни навици, почистване на къщата, засаждане на кореноплодни растения. След пълнолунието Луната започва да намалява.

Фаза Последна четвърт. Намаляваща Луна-лявата половина от нея е осветена.

Това е фазата на промяната,при коятостарите принципи трябва да се оттеглят, за да дадат път на новите. При нея отново започват да растат конфликтността и напрежението. Сблъсъкът между мъжкото и женското начало се разгаря с нова сила, в резултат на излишъка от енергия. Впоследствие тя постепенно започва да намалява. Всички управлявани от Луната дейности и енергия в човешкия организъм са в своя минимум. Наблюдава се физически и емоционален спад. Успокоение, безразличие, слаба сексуалност, липса на вдъхновение. Понижава се кръвното налягане. Периодът е благоприятен за релаксиране, отпускане, почивка. Поставяне на естествен край на начинанията. В никакъв случай да не се започва нова дейност. Тази фаза е подходяща да се освободим от ненужни вещи, да се разделим с хора, които ни пречат и нямат място в живота ни.

Ако искате да получите астрологична диагностика на Вашето здраве, можете да поръчате своите анализи на телефони: (+359 898) 235 966 и (+359 886) 955 666 или да се свържете с нас през контактната форма на сайта.

Очакваме Ви!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено