Изображение - Human Design - Астрология - Ретроградие - Водолей - Меркурий

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Изображение - Human Design - Астрология - Ретроградие - Водолей - Меркурий статия ,

На 30 януари 2021 г. започва първият за годината период на ретрограден Меркурий. Това е време, в което от позицията на Земята илюзорно изглежда, че планетата започва да се движи в обратна посока. В астрологията планетата Меркурий отговаря за мисленето, интелекта, комуникацията, обмяната на информация, общуването, търговията, сделките, писането, автомобилите и пътуванията на кратки разстояния. Влияе върху процесите на приемане, обработване и предаване на информацията и на говорната активност. Става проводник на идеи между съзнанието и подсъзнанието.Тъй като орбитата й минава между Слънцето и Земята често е смятана за посредник между света на боговете и света на хората. През 2021 година Меркурий ще бъде ретрограден три пъти в периодите:

  • 30 януари – 21 февруари – в зодия Водолей
  • 29 май – 22 юни – в зодия Близнаци
  • 27 септември – 23 октомври – в зодия Везни

Първият период от 30 януари до 21 февруари ще се случва във знакът Водолей – най-технологично напредналият, оригинален, нестандартен свободолюбив и алтруистичен знак на зодиака. В отрицателен аспект могат да възникнат всякакви повреди, свързани с техника и комуникацията, с новите технически средства. Бъдете изключително внимателни и проверявайте хубаво своите писма, имейлите и текстовете си няколко пъти преди да ги изпратите. Настоявайте за потвърждение за получаване. Винаги архивирайте работата си. Проследявайте своите писма, колети и пощенси пратки – адресирането, получаването и всичко останало, свързано с тях. Също така Водолеят е интелектуален и много ментален знак. В този смисъл могат да възникват недоразумения, свързани с изказването или писането, с грешното възприемане или предаване на информацията. Възможна е промяна в плановете, отлагане на пътувания и проблеми с автомобилите. Проверявайте своите резервации, багаж, пари и вещи, защото има опасност от недоразумения, изгубване или измама. В  представянето или приемането на идеи и планове също може да се получат трудности и разминаване. Меркурий е планета, отговаряща за ума, мисленето, комуникациите, връзките, общуването, контактите с външния свят. Може да има прояви на разсеяност, странни и необясними грешки, отсъствие на разбиране за елементарни неща. Често не успявате да намерите някой, който и когато ви трябва или да постигнете съгласие по даден въпрос. Има опасност от пререкания и кавги, дори за дребни нища. Комуникациите и връзките, започнати при ретрограден Меркурий са краткотрайни, обещанията и договорките не се спазват. Отбягвайте да купувате техника – електроника, компютри и други  уреди, защото много често се оказват дефектни или вече не са толкова необходими. Тъй като този знак се свързва с алтруизъм и колективно благо в обществен план ще постави акцент върху хуманитарните въпроси и проблеми.Възможни са и бунтове и борба за справедливост. Датата 17 февруари ще бъде определяща в много астрологични аспекти. Очаква се да постави начало на много промени, свързани със структурните основи на нашето общество.

За хората, които в личната си натална карта /хороскоп/ имат директен Меркурий този период не е подходящ за :

Регистриране на нови фирми, сдружения, започване на нови проекти, защото след като ретроградната фаза на Меркурий отмине, резултатите няма да са такива, каквито сте ги предвиждали.На лице ще има застой, неяснота, свързана с липса на положително или отрицателно развитие.

Сключването на договори,  преговори и бизнес партньорства също са нетрайни. Основата им е нестабилна. Особено това се отнася за договори за започване на работа!

Сделките, сключени в този период, се оказват доста неизгодни и със скрити условия.

 

Периодът е неподходящ за сключване на брак, защото има опасност от бързо разпадане.

Говорете обмислено и внимателно. Има риск да се дискредитирате с думи и незначителни грешки от недоглеждане.

Избягвайте започване на нови обучения, тъй като знанията, придобити в тях, после може да не послужат на практика.

Пазете се от взимане на заеми и не давайте такива, защото ще има проблеми при връщането. Опитайте се да върнете дълговете си от стори периоди.

Избягвайте ремонтните дейности, защото резултатите  няма да са добри. Може да се наложи повторно извършване.

Отложете наемането на нови помещения и даването им под наем, както и всички видове премествания на ново място, защото може да донесе проблеми и недоразумения.

Задължително отложете  вземането на важните решения, свързани с личния живот. Избягвайте студенината и безразличието, ако не искате да загубите това, което имате.

Ако искате да приключите лични или делови отношения, изчакайте Меркурий да тръгне в директна посока, а за по-сигурно и Луната да стане намаляваща. Така всичко ще приключи бързо и лесно.

Тъй като Меркурий започва ретроградното си движение от знака Везни и ще се върне в знака Дева, хората от тези зодии ще почувстват по силно неговото влияние. Същият ефект ще има и при тези със силен статус на Меркурий в рождената карта или ако планетата се намира близо до Асцендента. Ще повлияе повече и върху хората, които имат меркурианска професия, свързана с интелектуален труд, с търговия, сръчност, сметки и др. До края на действие на ретроградния Меркурий може да подарите на себе си една трезва оценка на ситуацията, в която се намирате. Да преосмислите какво още не сте постигнали и какви са скритите ви желания, които още не сте осъзнали Периодът е подходящ да направите стратегия и план за действие, за да постигнете целите, които искате. Каквито и мисли и разсъждения да имате в този период, ги запазете за себе си. Също така е важно да не ги обсъждате и да не търсите чуждо мнение за тях. Следвайте своята интуиция и посока в живота. Започнете реализацията, когато планетата възстанови директния си ход. Разбира се макро и микросвета са построени на принципа на дуалността и всяко нещо има положителна и отрицателна страна.

Ползотворно влияние на ретроградния Меркурий.

Енергия на планетата в това време е насочена навътре, а не навън както обикновено, затова ще бъде по-лесно да осъзнаете дълбочината на скритите неща, а не лежащите на повърхността. Можете да видите това, което прекрасно знаете, в нова светлина, от нова гледна точка. Положителното на тези периоди е, че по време на тях получавате рядък шанс да преосмислите миналото и да се обърнете „назад“. Да отработите стари мисловни модели, които пречат на развитието ви, да поправите свои стари грешки, да свършите залежала работа. При ретрограден Меркурий по традиция може да се доверите на интуицията си, която ще бъде особено силна. Нараства креативността, търсенето и намирането на нови подходи, печеливши варианти за развитие. Намират се нови методи, които задвижват напре стари и забуксували проекти. Вдъхва се нов живот на дейностите, които съвсем са били замрели. Поставете приоритет върху дългото обмисляне и яснота. В периода на ретрограден Меркурий на човек му хрумват много нетрадиционни идеи. Планирайте и обмисляйте, правете стратегии и мечтайте, но реалните действия оставете за по-късен период, когато планетата възстанови директното си движение. Отбягвайте бързите и импулсивните действия. Периодът на ретрограден Меркурий може също да се използва и за старателна и усърдна умствена работа. За учене, работа над книги, учебници, първоизточници в библиотеката, подготовка за издания. Време също така да се доверим на чуждите съвети, ако имаме нужда от тях. Те може да ни дадат свежи идеи и да ни помогнат да погледнем на ситуацията от нов ъгъл, да ни наведат на по-мъдри решения. Добро време и за посещение при психоаналитик или психотерапевт. Времето е подходящо за започване на някаква временна работа, заместване или писане на молба за освобождаване. Търсене на нови помещения, в които да се преместите по късно. За почистване на дома и офиса, пренареждане на стари документи и вещи и изхвърляне на ненужните такива. Обикновено през този период в живота се появяват хора или ситуации от близкото минало. Изплуват стари връзки, възобновяван се приятелски или романтични увлечения. Неочаквано се сблъсквате с хора, които не те виждали от години. Може да се натъкнете на тези, с които сте учили в един клас, група, университет. Възможно е да получите позвъняване от човек, с когото не сте общували цяла вечност. Или вие да решите да му се обадите и така да подновите старата връзка. Това ви подсещат, че трябва нещо да довършите или донаучите. Хубаво е да обърнете нужното внимание. Прекрасно време да се концентрирате върху укрепване на важните неща в живота ви, така че в тази насока можете да действате без колебания и с голям размах. На 13 февруари, когато ретроградният Меркурий и Венера ще се изравнят ще настъпи време за заслужена разплата и възнаграждение за минали дела. Можете да го приемете буквално или преносно.

Родените с ретрограден Меркурий през тези периоди ще се чувстват по-добре от тези с директни, ще имат повече възможности за дълбок себеанализ, осъществяване на „невъзможни“ за другите неща, по-голямо въображение, творчество и достъп до „скрити“ истини. По рождение имат вродена способност да разбират мислите и чувствата на другите, по-рядко действат прибързано и вземат необмислени решения. За тях периодът ще бъде много благоприятен.

Comment ( 1 )

Mark

Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено