Изображение - Human Design - Здраве - Астрология

МЕДИЦИНСКА АСТРОЛОГИЯ – Верен съюзник на вашето здраве и дълголетие (част II)

Изображение - Human Design - Здраве - Астрология статия ,

Космичните енергии оказват своето въздействие върху всеки един организъм на Земята. Това са много фини вибрации, енергии и лъчи, които не се виждат от нас като: гама и рентгеновите лъчи, електромагнитното и инфразвуковото поле. Радиационния фон, геолъчите, колебанията в атмосферното налягане и гравитационното поле. Влиянието на планетите, звездите и на безброй извънземни източници на въздействие. Астрологията може да бъде верен помощник на хората да разберат тенденциите и вероятностите за здравето и болестите в своя живот. Към кои заболявания са по-предразположени и защо. Какви техни органи и системи са по-деликатни и уязвими и кои са по-защитени. Астрологията не бива да се приема като някаква абсолютна предопределеност, а като възможност за превенцията и възстановяването на вашето здраве. Допълнително средство за  възползване от естествените възстановителни сили на планетарните енергии.

Влияние на личните (вътрешни) планети върху органите и системите в човешкото тяло.

Слънцето е основният източник на вашата жизнена сила. То е проявлението на истинската ви същност. Център на физическата и психическата ви енергия, събрани заедно. Когато се страхувате да изразите и проявите тази своя същност и да я заявите смело пред света, сами блокирате потока на своята жизнена сила. Тези блокажи започват да предизвикват функционални нарушения и здравословни проблеми. Слънцето отговаря за работата на сърцето, цялата кръвоносна система, кръвообращението, кората на главния мозък, цялата дясна страна на тялото, дясно око у мъжа, ляво око у жената, гърба. Правилната циркулация на неговата енергия поддържа посочените органи и системи здрави. При наличието на блокаж на слънчевата енергия се проявяват здравословни проблеми в посочените органи и системи, за които отговаря то.

Луната отговаря за вашия емоционален свят. За изграждането на усещането за обич, топлина, приемане, разбиране, емоционална сигурност, които са базови, за да се чувствате здрави и щастливи. Също така тя управлява инстинктите и подсъзнателните процеси. Отговаря за стомаха, храносмилането, мастни отлагания, подкорието на мозъка, вегетативната нервна система, дясно око на жената, ляво око на мъжа, лимфатичната система. Половите органи и гърди у жената, матка, менструацията, оплождането, бременността и раждането. Както и за течностите в тялото – сълзи, обмяна на сокове, ставни течности, процеси на асимилация и дисимилация. Когато се блокира потока на естествената лунна енергия се получават проблеми в тези системи. От всички небесни тела най-силно е влиянието на Луната, защото тя се намира най-близко до Земята.

Меркурий има отношение към всички мисловни процеси, памет, говор и сръчност на ръцете. Той отговаря за функционирането на  нервната система и връзката и с периферията, мозъка – във връзка с паметта и мисълта, координация на движенията, двигателни функции, памет, органи на говора – език, уста, ръце, китки, бели дробове, дихателните пътища, пръсти на ръцете. Енергията на Меркурий трябва да тече естествено. При наличието на блокажи се появяват проблеми в съответните органи и системи.

Венера се свързва с източника на вашите чувства, с проявите на романтиката и любовта. С начина, по който умеете да давате и получавате любов, хармония и щастие. Също и със женската сексуална енергия.Тя съответства на системата на жлезите с вътрешна секреция и хормоните. Половите органи – женските гърди, яйчници, семе и сокове. Отговаря за работата на мастна и захарна обмяна, щитовидната жлеза, хипофиза, венозна кръв, левкоцити, бъбреци, кръст, шия, врат, кожа, коса. Енергията на Венера трябва да тече плавно в организма и да осигурява правилното функциониране на съответните органи и системи. При емоционални проблеми често се появяват блокажи, които се отразяват негативно не само на психиката, но и на тези органи и системи.

Марс е източника на вашата физическа сила и  на сексуалната енергия при мъжа.Той отговаря за мускулната система, полови органи у мъжа, потентност, производство на адреналин. Също за жлъчката, лицето, кръвоносните съдове, кръвта, фибрите. Когато Марсовата енергия не тече свободно и плавно и има блокажи, те създават здравословни проблеми в посочените органи и системи. Марс също има отношения към всички възпалителни заболявания, инфекции, треска.

Юпитер има отношение към вашата вяра и оптимизъм. Те от своя страна  са изключително важни при лечението на всички здравословни проблеми. Оказват главна роля за възстановителните процеси на организма. Също така отговаря за артериалната кръв, левкоцити, черен дроб, имунна функция, бедра, храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер-процеси в организма. Блокажите на неговата енергия създават здравословни проблеми в посочените органи и системи и намаляват възстановителните сили като цяло.

Влияние на социалните (външни) планети върху човешките органи и системи.

Сатурн отговаря за костната система, гръбначния мозък, коленете, ставните връзки и хрущялите. Също за  органите на слуха, зъбите, далака, жлъчката. За всички хипопроцеси, вкостенявания, образувания на камъни, тромбоцитите, наследствеността и стареенето. Блокажите на тази енергия създават здравословни проблеми.

Уран отговаря за централната нервна система, нервната сила, висша нервна дейност, безусловните процеси като: пулс, перисталтика, кръвен отток, кръвообръщение. Също и за прасците. Нарушението на естественото протичане на енергията му създава блокажи и здравословни проблеми.

Нептун отговаря за главния мозък и връзката с подкорието, очите, краката и пръстите на краката. Също така за всички жлези, свръхсетивността и алергиите. Блокажите на неговата енергия създава дисбаланс и здравословни проблеми в посочените области.

Плутон отговаря за вашите възстановителни и регенериращи сили като цяло. Също за ядрените реакции в клетката, клетъчен метаболизъм, доброкачествените и злокачествените клетъчни изменения, генетичната наследственост, половите органи и възпроизводство. Когато енергията му тече плавно и без блокажи, той дава мощни чудодейни способности за изцеление.

Хирон отговаря за нашите дълбоко вкоренени емоционалнопсихологически модели, които понякога са грешни  и предизвикват психосоматични заболявания. Той има отношение също към хомеостазата, ендокринната система чрез надбъбречните жлези, неврохормони, имунитет, биохимичните процеси. Плавната циркулация на енергията му има силен оздравителен ефект. Той ни помага също сами да лекуваме себе си ,чрез просветление, осъзнаване и приемане. Пускане на всички грешни психологически модели, пораждащи заболяванията на душевно и телесно ниво.

Позициите на външните планети и аспектите към тях, както и съвпадите на Лунните възли с определени планети често са индикатор за кармични и хронични заболявания.

Представената информация може да послужи като допълнителен инструмент за целебните процеси, но не замества медицинската диагностика и лечение.

Избягвайте да ходите при лекар, да правите изследвания или медицински процедури, когато Луната е без курс!!! Вероятността за грешни диагнози и неефективност на лечението е голяма. Ако ви предстои оперативна намеса се консултирайте предварително за подходящото време лекар и професионален астролог. Изключение правят само  спешни те и животоспасяващи интервенции!

Бъдете здрави!

Comment ( 1 )

Дарина Пенчева

Изчерпателно, браво!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено