Изображение - Human Design - Общуване и връзки

СРЕЩИТЕ СЪС СРОДНИ ДУШИ – път на духовното израстване чрез връзките (част I)

Изображение - Human Design - Общуване и връзки статия ,

Всички духовни школи са категорични по въпроса, че човек учи своите най-големи уроци чрез любовта, която създава на всички нива и връзките, които изгражда – семейни, любовни, приятелски и социални. Ето защо голям интерес предизвиква темата за сродните души, които срещаме в живота си.

От гледна точка на духовното развитие на човека, най-често опознаваме себе си в дълбочина чрез връзките си с другите. Тези взаимоотношения изваждат на светло различни наши черти, за чието съществуване дори и не подозираме. Връзките, които създаваме, са отражение както на нашата светлина, така и на нашата сянка, която не познаваме и дори отричаме и отхвърляме. При хармоничните връзки работим със своята светлина, при напрегнатите с нашата сянка, която трябва да видим, осъзнаем и приемем. Тя чака да бъде разбрана и интегрирана с любов.

Съществуват ли сродните души?

Обикновено се смята, че нашата сродна душа е единствената ни духовна половинка, която търсим за да се чувстваме цялостни. Тя ни разбира, подкрепя и обича безусловно, като никой друг, и затова с нея ние имаме щастието да създадем своите хармонични взаимоотношения стъпка по стъпка. Този тип връзка се изживява на всички нива – физическо, емоционално, интелектуално и духовно. Връзката ни със сродна душа винаги ни дава голям потенциал за взаимно духовно израстване, защото можем да получим разбиране, подкрепа, приемане и любов дори на тъмната си страна. Сродната душа деликатно ни подтиква да осъзнаем сянката си. Да я преработим и трансформираме, така че да я интегрираме към нашата цялостна същност.

Истини и подвеждащи схващания за сродните души.

Освен като романтичен или брачен партньор/ка, сродната душа може да се появи в живота ви  като член на семейството, братовчеди, роднини, близки приятели и дори колеги с които сме се събрали, за да постигнем някаква голяма цел. В този живот сродната душа може да бъде женен/омъжена за друг или да бъде от същия пол, така че наличието на сексуален магнетизъм не е водещо и определящо за сродните души. По-скоро това е духовна връзка на дълбоко ниво. Духовният път, който човек трябва да извърви, е свързан с уроците, които трябва да усвои. По пътя си можем да срещнем няколко сродни души. В различните периоди от живота си привличаме именно тези от тях, които могат да съответстват на конкретните уроци и ситуации, да отговорят на комплексните нужди на развитието на душата. В този смисъл вярването, че за всеки е отредена една единствена сродна душа е подвеждащо. Всъщност сродната душа е човек, към когото усещаме привличане, защото сме били заедно в миналото. Множеството и различните видове връзки със сродните души идват от минали животи и имат конкретни цели. Те са предварително договорени и от двамата.

Каква е целта на съдбоносната среща на сродните души?

Сродната душа е много повече от половинката, която търсим. На енергийно ниво тя има способността да интегрира по хармоничен начин всички наши черти и да ни накара да се чувстваме цялостни. Без вътрешни противоречия, драми и колизии, които ни разкъсват и създават напрежението вътре в нас. Магнетичното привличане, което се усеща, е на духовно ниво. Сродната душа ни  подтиква да осъзнаем пълнотата и разнообразието на своята личност, да обединим в едно всички свои черти, да станем цялостни.

Главната цел на срещата със сродните души е двамата да израснат, да се развият и да си помагат в духовната трансформация. Това е целта на всяка доживотна връзка с друг човек като семейството, брака и приятелството. Така всеки от нас има множество сродни души, с които би могъл да изгради успешни отношения в сегашния си живот. А всеки избор води до различни последствия, преживявания и възможности, като някои са по-добри от други. Връзките със сродните души са възможности за израстване. Те идва, за да се решат минали проблеми и предизвикателства, или да се продължат положителни взаимоотношения, започнати в предишни прераждания. Грешно е да се вярва, че връзката със сродната душа е заложена предварително като съвършена и в нея няма трудности и предизвикателства. Сродната ви душа е човек, с който имате голям потенциал да създадете хармония, но и вие трябва да работите за това. На практика взаимоотношенията със сродните души са по-скоро постоянен процес на учене и израстване. Хармонията трябва да се изгради постепенно.

Характеристики на сродните души в романтичните връзки.

В астрологията сродните души изграждат силна връзка с Нептуновия архетип. Това е една много фина и нежна енергия – подкрепяща, разбираща, обичаща и приемаща. Това е космичната безусловна любов. Партньорите имат склонността винаги да се идеализират един друг. Връзката е изключителна и това е причината да се усеща като романтична и безгранична любов. Разбира се в зависимост от аспектите тя може впоследствие да се промени: рязко да премине в разочарование – при стресиращите аспекти или да стане още по силна – при хармоничните. Основните характеристики на хармоничните Нептунови връзки:

  1. Усещат силно непреодолимо, привличане един към друг. Могат да се разбират дори без думи на чисто интуитивно, емоционално и ментално  ниво.
  2. Когато са заедно се чувстват изключително силни, могат да преобърнат и света, ако се наложи. Енергията помежду им е като някакво плътно магнитно поле, което ги свързва в едно цяло.
  3. Перфектно работят в екип и всичко им се получава. С лекота вървeте твърдо напред и нагоре. Обикновено са изключително активен, креативен и успешен тандем и това се вижда от всички.
  4. Често казват едни и същи неща, изразени с едни и същи думи и дори в един и същи момент. Мислят по същия идентичен начин и мненията им често се припокриват на сто процента. Околните дори подозират, че нарочно са се наговорили. Всъщност се получава съвсем спонтанно. Това е напълно нормално за сродните души в любовта.
  5. Истинските сродни души в любовта наистина никога не си омръзват. На тях винаги им е забавно да са един с друг. Дори да изминат години това безкрайно привличане се развива на  всички нива. Винаги имат нужда да са заедно и не изпитват влечение към други лица от срещуположния пол.
  6. Физически продължават да изпитват желание един към друг. Да се вълнуват както при първата си среща. Душите им също копнеят да са заедно целодневно. Ако са разделени усещат дискомфорт дори на физическо ниво и бързат да се съберат отново. Копнежът и привличането между две сродни души в любовта винаги е вълнуващо, като при първа среща.

При някои двойки тези характеристики се постигат още в самото начало, а при други – след време. Ако това се случи, винаги е сигнал, че сте срещнали своята сродна душа в любовта. Тя съчетава всичко изброено по-горе и усещането, че сте се познавали цяла вечност, невероятна връзка, приятелство, подкрепа, изключителна любов. Когато срещнете своята сродна душа бъдете мъдри, за да я разпознаете и задържите. Такава искрена връзка коренно ще ви промени. Ще обогати живота ви и вие никога няма да бъдете същите, както преди. Позволете на това да се случи. Нека тези хора бъдат такива, каквито трябва да бъдат за вас. Те са дар от духовния свят и звездите.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено