Изображение - Human Design - Фън Шуй - Всекидневна

ЛИЦЕТО И ДУШАТА НА ДОМА – ХОЛ / ВСЕКИДНЕВНА

Изображение - Human Design - Фън Шуй - Всекидневна статия ,

Вашият хол / всекидневна е социално най-значимото пространство в дома. Той е неговото лице и душа, които представяте пред света. Визитната картичка на семейството. Маргиналното пространство, в което по естествен начин се вплитат личното и социалното в изявата на човека. Това е тази част от дома, където посрещате своите гости. Мястото, в което се срещат външният и вътрешен свят. Ето защо тази стая се явява символ на благополучието, здравето и късмета в семейството. Тя представя едновременно социалния статус и родовата традиция, изразени чрез индивидуалното творческо начало. Затова е изключително важно да бъде просторна, светла и красиво мебелирана. Имено тук най-вече трябва да се откроява вашата индивидуалност и стил.

Холът / Всекидневната трябва да създава усещането за хармония, щастие, любов и естествен комфорт. Мебелите трябва да са подредени по начин, който осигурява достатъчно пространство между тях. Така положителната енергия ще може да циркулира спокойно, без да среща препятствия. Според законите на Фън Шуй позитивната и животворна енергия „Ци“ обича да се движи по вълнообразен и криволичещ път. Не харесва директните прави линии за движение. В този смисъл пространството между мебелите и позволява да циркулира спокойно и многократно, което носи повече здраве и успех на обитателите на дома. За предпочитане са мебели с кръгла или елипсовидна форма, тъй като не създават с ръбовете си „отровни стрели”. Хубаво ще бъде в стаята да се постави солиден и удобен диван, фотьойли или красиви столове, където членовете на семейството и гостите да се чувстват комфортно. Изборът на цветовете в стаята трябва да е съобразен както с подходящите за главата на семейството цветове, така и с цветовете на останалите обитатели на къщата. Кожените тапицерии и красивите дамаски също са варианти за мека мебел. Още по-прецизно можете да съгласувате обзавеждането в стаята с подходящите за членовете на семейството добри посоки на разположение. Например ако посоката на главата на семейството е юг, то той трябва да седи с лице на юг. Останалите обитатели също трябва да имат места, съобразени с тяхната посока. Ако стаята е тясна и дълга ще трябва да се поставят огледала на едната стена, за да може оптически този недостатък да се коригира. Друг вариант е подреждането на столовете или меката мебел до стената. Това от своя страна ще бъде символ на подкрепа и закрила.

Тъй като помещението се свързва със здравето, богатството и просперитета на семейството, ще бъде хубаво в него да се поставят красиви и изящни предмети. Те допълнително ще радват окото и ще създават усещане за лукс и комфорт. Тук е мястото на красивите шкафове, в които да се поставят кристалните и порцелановите сервизи. Блясъкът на кристала и изяществото на порцелана допълнително ще привличат положителната енергия в стаята. Най-добре ще бъде да стоят зад стъклени витрини, защото по този начин се избягват отровните стрели, които идват от откритите рафтове. Интериорът може да бъде допълнен с красиви надиплени пердета и подходящи килими. Красиви месингови фигури, порцеланови и дървени статуетки също са добро решение. За предпочитане са и солидните маси с кръгла или елипсовидна форма, както и малките кръгли масички.

За да се привлече повече богатство и късмет може да се постави аквариум с три златни рибки. Водата символизира богатството и просперитета. Наличието на фонтан, с циркулираща вода също е печеливш вариант. Ромонът на водата ще ви действа успокояващо. Най-добре ще бъде да ги поставите в източна посока. Наредете камъни и минерали около телевизора и музикалната уредба, за да неутрализирате облъчването. Същият ефект ще постигнете и ако сложите цвете в този сектор. Когато на тавана има открити греди, това създава отрицателна енергия. Тя може да се неутрализира с поставяне на хубав абажур или чан. 

Тази стая е душата на дома. Тук трябва да бъдат поставени и всички символи за закрила – икони или други изображения. Тъй като в хола / всекидневната се събира цялото семейство в него трябва да намерят своето място и характерни за всеки член на семейството предмети. Може да са ръчно изработени от тях или да имат особена емоционална стойност. Например: грамоти, награди, лични колекции, семейни снимки и др. За привличане на повече положителна енергия могат да се използват успешно цветя с кръгли или заоблени листа. Те трябва да бъдат поливани и обгрижвани, защото сухите листа носят лоша енергия. Красивите картини с подходящи сюжети според посоката на поставяне също привличат светлата и животворна енергия на живота.

За да се повиши създаването и задържането на положителната енергия „Ци” е необходимо да изградим в стаята едно истински хармонично, функционално и красиво пространство. За тази цел ние можем да си послужим със знанията за елементите и цветовете в цикъла на съзиданието. Да сътворим една балансирана среда, в която присъстват всичките пет природни стихии под различна форма и вид. За тези цел е хубаво да отчетем първо в каква посока е разположена стаята. Какъв е основният и елемент и символ. Да подберем интериора в съответствие с хармоничните за него цветове, форми и материали. Да се доверим на своята интуиция, креативност, вкус и знания. 

Изкуството на месторазполагането Фън Шуй се основава на подреждането на предметите в пространството така, че да привличат в живота ви повече здраве, романтика, хармонични взаимоотношения, богатство, просперитет, професионални успехи и мъдрост. Мебелите и другите части от интериора се аранжират по точна схема, съобразена с баланса между елементите. Според Фън Шуй петте елемента трябва балансирано да присъстват в интериора на дома, защото всеки от тях има ключово енергийно и символно значение. Най-мощният елемент е огънят. Символизира действието и страстта. Представен е от свещите, свещниците или камината. Неговата естествена посока е юг, цвят червен. Земята е стабилната сила, която носи сигурност и чувство за ориентация. Може да бъде представена чрез изделия от пръст и глина, камъни и минерали. Например тухли, теракот, глинени съдове, камъни пръст и др. Посоки – югозапад, североизток и център. Земята е изключително важна, защото поддържа центъра и равновесието. Цветове жълто и охра. Металът привлича енергията. Освен това помага за концентрацията и мотивацията. С него трябва да се внимава, защото в по-големи количества предизвиква хаос. Посоки – запад, северозапад. Цветове златисто и сребристо. Водата е символ на богатството и професионалния успех. Тя може да бъде представена чрез аквариуми и декоративни фонтани, картини с вода и др. Посоката е север, цветове черно и тъмно синьо. Дървото провокира у нас креативността, творческото мислене и личното развитие. Най-добре е представено чрез различни дървени мебели, украса и предмети в интериора, както и чрез живите растения в дома. Посоки – изток и югозапад, цвят зелен.

Примери

Ако холът / всекидневната е разположен в южната част на жилището ще бъде най-добре в интериора да преобладават червеното и оранжевото. Юг е посоката на огъня. Дървените мебели и други видове аксесоари и предмети ще усилват допълнително енергията на пространството. В цикъла на сътворението огънят се подхранва от дървото. Просторното помещение дава възможност на положителната енергия „Ци” да циркулира свободно, за да привлича късмета и благополучието в дома. Да дава много увереност, страст и възможности за признание на обитателите на дома.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено