Изображение - Human Design - Фън Шуй - Детска стая

ДЕТСКАТА СТАЯ – ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА ИГРИТЕ, УЧЕНИЕТО И ЛЮБИМИТЕ ЗАНИМАНИЯ

Изображение - Human Design - Фън Шуй - Детска стая статия ,

Детската стая е най-важното помещение  в общото пространство на дома. Тя трябва да бъде светла, просторна и тиха. Да създава у детето усещане за сигурност, грижа, любов и подкрепа. Хубаво ще бъде стаята да се намира възможно най-далече от входната врата, за да е максимално защитена, тиха, приветлива и уютна. Другата добра позиция е помещението да се подбере според посоката на елемента на детето. Ако няма такава възможност за стаята, то леглото на детето трябва да бъде разположено в хармонична за неговия елемент посока. Трябва да се избягва детската спалня да бъде разположена в най-далечния ъгъл по десния  диагонал на предната врата. В тази позиция детето ще проявява властни маниери, защото това е мястото на сектора Брак, където спи главата на семейството. Хубаво ще е детската спалня да има правилна форма – правоъгълник или квадрат. Наличието на колони, чупки или ниши може да изпраща „отровни стрелички” в стаята. За корекция на пространството в този случай най-добре ще бъде да се изработят или закупят подходящи мебели, които да се поставят в чупката или нишата. Така пространството оптически ще изглежда като права стена. Друга лесна корекция е да се постави в помещението цвете с кръгли листа.

Пространството трябва да бъде декорирано и боядисано в светли и успокояващи тонове и нюанси на  зелено, синьо, розово, виолетово и други светли и нежни цветове, които детето предпочита. Също така да се поставят и необходимите цветови акценти, в декорацията на стаята, в съответствие с неговия елемент. Може да бъдат под формата на тапети, пердета, килими, предмети или картини. Ако елементът на детето е метал, декорацията трябва да е жълта. Стаята на дете с елемент вода трябва да бъде бяла. Ако детето e с елемент дърво, подходящият цвят e синьо и т. н . Хубаво ще бъде освен цвета на елемента на детето да се постави и цвета на елемента, който го предхожда в цикъла на сътворението, защото така ще му дава сила. Например ако детето е с елемент огън, трябва да се постави и цвета за елемента дърво, защото дървото подхранва огъня. В този случай стаята ще бъде декорирана в червено и синьо. Ако елементът на детето е земя, декорацията ще бъде в жълто и червено. В случай, че цветовете в спалнята на детето ви са противоположни на неговия елемент ще бъдат необходими корекции. Те могат да се направят като се добавят предмети в определени цветове. Например ако елементът на детето е огън, противоположните му цветове са черно и синьо. За да се направи правилната корекция, добавете зелено към цветовете в стаята. При дете с елемент земя, противоположният цвят e зелен. Прибавете червено към цветовете в помещението.Когато елементът на детето е метал, червеното e противоположният цвят. В този случай в стаята се добавя жълт цвят. Ако елементът на детето е вода, противоположните му цветове са жълто и кафяво. В този случай към цветовете в стаята се добавя бяло. Щом елементът на детето е дърво, противоположният му цвят е бяло. Тук трябва да прибавите синьо към цветовете в стаята. Децата обичат цветните пространства, така че спокойно можете да декорирате в повече цветове. Освен това те обичат да украсяват стаите си по вълнуващ и изпълнен с въображение начин. Да демонстрират собствен естетически вкус, да представят хобитата си и любимите предмети и занимания.

Мястото на леглото в детската стая е изключително важно. То трябва да е поставено така, че спящото на него дете да вижда кой влиза в стаята без да се налага да извиват глава на повече от 45 градуса. В противен случай лесно може да се постави огледало на стената, което да осигури необходимата видимост. Леглото трябва да бъде опряно до стената за да дава стабилност. Най-правилното му ориентиране е по посока на меридианите. Главата да сочи север, а краката юг. Тази позиция ще осигури на спящото дете синхронизиране на енергията му с магнитната енергия, която се излъчва от Северния полюс. Така то ще се наспива добре и ще се чувства отпочинало здраво и щастливо. Възможни са и други добри разположения на леглото, които да са съобразени с личните характеристики на детето – триграмата, която показва благоприятната посока за него. Тук може да видите посоките на триграмите, за да се ориентирате:

ГънCeвepoизтoĸ, зaпaд, ceвepoзaпaд, югoзaпaд
ЦянCeвepoзaпaд, югoзaпaд, ceвepoизтoĸ, зaпaд
ДyйЗaпaд, ceвepoизтoĸ, югoзaпaд, ceвepoзaпaд
CюнЮгoизтoĸ, изтoĸ, юг, ceвep
ДжънИзтoĸ, югoизтoĸ, ceвep, юг
ЛиЮг, ceвep, югoизтoĸ, изтoĸ
KaнCeвep, юг, изтoĸ, югoизтoĸ

Ако леглото се намира под прозорец, има опасност положителната енергия бързо да излиза през него.Затова ще е необходимо  на прозорците да има поне тънки  надиплени пердета или щори, които  вечерта задължително да бъдат спуснати.Така ще се запазва положителната енергия в стаята и детето ще се събужда отпочинало и заредено с енергия за деня. Първото нещо, което детето вижда като се събуди трябва да бъде приятно, красиво, позитивно. Например любима играчка, декорация, картина или красива гледка през прозореца. Обикновено най-доброто разположение за леглото е диагонално срещу вратата. Да се избягва поставянето му в ъгъла на стаята, защото така детето ще се чувства притиснато или като в капан. Изключително лоша е позицията на легло, поставено по права линия точно срещу вратата!!!

Стаята на детето трябва да бъде организирана така, че да се направи някаква преграда между  пространството за сън, почивка или игра и място за учене, творчество и активни занимания. Ако няма място за преграда или параван, то пространството видимо трябва да се обособи за двата отделни вида дейности – почивка и активност. Мястото за учене може да обзаведете с бюро, компютър, книги, телевизор, спортни съоръжения и др. Тук ще бъде необходима и повече светлина.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено