Изображение - Human Design

ЛЕСНИ НАЧИНИ ДА РАЗВИЕТЕ СВОЯТА ИНТУИЦИЯ

Изображение - Human Design статия ,

Съвременното общество е свикнало да издига в култ разумността и интелекта. Да се доверява само на научните факти, на новите технологии и средства за комуникация. А науката преди всичко изследва видимия свят и дори до скоро думата интуиция беше смятана едва ли не за глупост и суеверие. Този модел се налага още от училище, където децата получават знанията си в различните научни области, включително и в спорта и изкуствата, но никой не им показва как да развиват своето шесто чувство, наречено интуиция. А интуицията е важна, защото единствено тя ни помага да се довяваме истински на себе си. Да се вслушваме във вътрешния си глас, който ни насочва как да правим своите важни избори в живота. Да навигираме сред морето на хилядите предложения и възможности, за да изберем най-подходящите за нас. Нашите предци са имали много по-голяма връзка със своята истинска същност, със света на невидимото и със своята интуиция, която им е помагала да оцеляват. С развитието на технологичната ера ние сме се откъснали от своите корени, изгубили сме дълбоката връзка с природата и със себе си. За да може тази хармонична и важна връзка да бъде възстановена Ви предлагаме няколко лесни начина да развиете своята интуиция.

Доверявате се на своето тялото

Научете се първо да се вслушвате в своето тяло. Да го уважавате, да го обичате, да го поддържате. Да изградите здравословна връзка с него и да се доверявате на сигналите, които Ви изпраща. Да експериментирате, докато наистина съумеете правилно да разчитате неговия език. То ви казва кога е щастливо, болно, уморено или когато има нужда от любов и грижа. Вярвайте на тялото, защото то е интелигентно и е плод на милиони години еволюция и усъвършенстване. То няма да ви подведе. За разлика от разума, които се опира на някакъв минал опит, интуицията ни дава мигновено информацията, която идва от най-дълбокото ниво на подсъзнанието ни и работи тук и сега. Доверявайте се на своето тяло и на дълбоката си интуиция, така ще подпомогнете процеса на развитието й.

Научете се как да слушате

Източните мъдреци казват, че преди да се научите как да говорите трябва да се научите как да слушате. Това на пръв поглед звучи абсурдно, но много често хората наистина не умеят да слушат ефективно. Мислите им са заети с важни въпроси, разсеяни са или бързат да представят своята гледна точка. Умението да слушате другите трябва да са развива. Така ще можете да слушате ефективно и другите и себе си. Преди да започнете да слушате другите с необходимото за това внимание е добре за минутка да се концентрирате върху своето дишане. Да останете за малко в тишината. После да дадете възможност на другите да говорят. А Вие да се опитате да усетите другия човек. Така наистина ще можете да общувате ефективно и да слушате с внимание и разбиране. Ще изградите умението да се вслушвате в себе си, близките си, приятелите си и другите хора. Най-накрая ще се научите да слушате тишината и да и се наслаждавате. И тогава ще успеете да чуете гласа на интуицията и мъдростта.

Бъдете настроени положително и творете.

Последните психологически изследвания показват, че позитивното настроение и доброто разположение на духа спомагат за развитието на интуицията. Така че се усмихвайте по-често и намирайте повече време за себе си и за любимите си хора и занимания. Отдайте се на творчество, на изкуство, на спорт. Дайте израз на своята уникална вътрешна същност като започнете да творите. Наслаждавайте се на процеса. Потънете дълбоко в себе си, за да достигнете до вътрешното си Аз. Пишете стихове, рисувайте картини, посветете се на фотография, на пеене или танцуване. Веднъж отключили способността да общувате със себе си на дълбоко вътрешно ниво, Вие ще се свържете със своята интуиция. Така ще станете по-сензитивни в общуването, не само със себе си, но и с другите. Ще започнете да ги усещате на интуитивно ниво. Чрез неконвенционалният език на изкуството ще преоткривате своите ресурси, ще започнете да общувате с хората на емоционално и интуитивно ниво.

Общувайте с природата

Намирайте време всеки ден да общувате с природата. Започнете да се радвате на нейната красота, стаена даже в малките неща – в красотата на едно цвете. Наслаждавайте се на кристалната чистота на въздуха, на ромона на водата, на шепота на листата. Вдъхвайте ароматите, слушайте песента на щурците или жуженето на пчелите в топъл пролетен ден. Вижте в полета на птиците посланията,които Ви изпращат от небето. Осъзнайте своята дълбока връзка с Източника на живота. Почувствайте, че сте частичка от големия Космос. Възстановете своята връзка с този магичен и интуитивен свят, която е била толкова силна у нашите предци. Потопете се в тази върховна хармония, във вечния танц между видимото и невидимото. Открийте красотата на собствената си същности и тогава интуицията сама ще дойде при Вас.

Оставете нещата да си отиват

Гледайте на живота мъдро и философки. Оставете нещата, които не са Ви нужни, да си отидат. Независимо дали става въпрос за хора, връзки, робота или друго. Така ще освободите място за Новото Не е нужно, а и не можете да контролирате всичко и всички. Насладете се на общуването си с другите, на емоциите си, на чувствата си. Изживейте ги и после ги пуснете да си отидат. Опитайте се да осъзнаете, кой и защо е пресякъл пътя на Вашия живот. Кога и на какво Ви е научил? А Вие на какво сте научили другите? Опознайте своята истинска същност и разберете какъв е нейният план. Защо е избрала този път в живота? Разберете дълбоката необходимост от автентичното, честно и открито общуване със самите Вас и чуйте гласа на своята интуиция. Превърнете нейният шепот в сигурен ориентир за вземане на важните решения в живота.

Медитация

Отделете време в мълчание. Потънете дълбоко в себе си. Просто слушайте…

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено