Blog thumbnail

НА 10 ФЕВРУАРИ ПОСРЕЩАМЕ ГОДИНАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ДЪРВЕН ДРАКОН – СИМВОЛ НА КРЕАТИВНОСТТА, РАСТЕЖА И УСТОЙЧИВОСТТА

Blog thumbnail статия ,

Характерни черти на зеления дървен дракон.

Според китайския зодиак на 10-ти февруари 2024г . започва годината на зеления дървен дракон, която продължава до 28-ми януари 2025 г. Важно е да се отбележи, че годината на дървения дракон се среща на всеки 60 години, сред които 1904, 1964, 2024

Родените под знака на Дракона ще имат една изключителна година, която ще им донесе много успехи в личен и обществен план. Очакват ви генерални промени, които ще се случат първо на вътрешно ниво и ще получат ярък израз на реализация в живота ви. Доверете се на мощната енергия на своя покровител и сътворете своята мечтана реалност във всяка сфера на живота. Времето е сега. Бъдете господари на съдбата си.

Енергийният баланс на елемента и знака е хармоничен. В китайският зодиак дървото като елемент е символ на подхранването, растежа, разширяването. Едновременно гъвкаво, жизнено и устойчиво, то е впило корени дълбоко в земята и черпи от нейната сила. Протяга клони към Слънцето и се стреми да го достигне. Драконът от своя страна е символ на сила, мощ и влиятелност. Той е единственото висше същество, което обитава три свята: земен, воден и въздушен. Има способността да ходи по земята, да плува във водата и да лети в небето. Умее да осъществява връзка с боговете. Известен е със своята изключително мощна и покровителствена мистична сила. Специфичното съчетание от качествата на дървото и мистичната сила на дракона, създава изключително благоприятни условия за укрепване на физическата сила, постигане на емоционална и духовна хармония, успех и благополучие през годината на неговото влияние.

Каква ще бъде годината на зеления дървения дракон?

Настъпващата година на зеления дървения дракон, ни обещава възможности за мощно обновяване и растеж. Зеленият цвят и дървото се свързват с пролетния сезон, с тържеството на живота. Носи смисъла на ново начало, личностно развитие, възможности за разгръщане на целия ни потенциал. Насърчава ни да засадим семената на нашите мечти, да работим за тяхното сбъдване и да се радваме на тяхното процъфтяване. Мощта на дракона и енергията на дървото създава уникална динамика, която може да вдъхнови и подпомогне всяко начинание. Очаква ни период на изключителен възход. Ето и даровете на годината, които ще ни помагат да сбъдваме всички свои мечти в личен и социален план.

Иницииране и активност. Драконът е носител на Ян-енергията. Тя е активна, мъжка, творяща, движи се от вътре на вън. Свързва се с планирането, изявата, смелостта, инициативността, постиженията. Осъществяването на всяка стъпка от идеята към реализацията. Тази година ще бъде успешна за хората, които действат уверено и смело, които умеят да планират и да следват своите цели. Годината на дървения дракон е точното време за стартирането на нови проекти и инициативи.

Творческо вдъхновение.

Драконите се асоциират с креативността, с разгръщането на творческото вдъхновение. Влиянието му се усилва от елемента дърво, което добавя адаптивност и гъвкавост. Успех ще имат хората, които умеят да прекрачват границите на обичайното и търсят нови и нестандартни начини за изразяване.

Пречистване, жизненост, хармония,

Дървото се свързва с естествената хармонията в природата, с точния баланс между всички елементи. То пречиства въздуха, задържа почвата и водата и поддържа огъня. Годината на зеления дървен дракон ни помага да се свържем с висшата хармония на природата. Да станем по-чувствителни към космичните енергии и живеем в унисон с естествения поток на живота. Приканва ни да живеем по-здравословно и отговорно към другите и себе си. Да намерим баланс в нашите лични и социални взаимоотношения. Да живеем в мир и хармония със света и със самите нас.

Духовно израстване.

Драконът притежава огромна мистична сила. Той е единственото животно в китайския зодиак, което може да достига небесните селения и да осъществява връзка с боговете. Да обитава и обединява трите свята – земен, воден и въздушен. В контекста на тези свои качества носи идеята за промяната на съзнанието и мощното духовно израстване.

Отговорност и грижа за Земята.

Зеленият дървен дракон обича природата и е свързан с растителността. Годината поставя акцент върху опазването на природата и отговорност към ресурсите на Земята. Това е година, в която трябва да се фокусираме върху екологията, възобновяемите енергийни източници , опазването на околната среда и грижата за животните и хората.

С какви качества са дарени родените в годината на дървения дракон?

Драконът дарява родените под негово влияние с власт и престиж. Тези хора са справедливи, честни, креативни и успешни лидери. Също така искрени, смели, силни и пълни с енергия. Решителни и добронамерени, те обичат да помагат. Големи любители на приключенията. Обичат да изследват нови места и са пълни с иновативни идеи. Дървеният дракон е и много артистичен, има изключителен талант в изкуството, модата, дизайна. Може да се изявява в науката и новите технологии. Харесват им предизвикателствата. Успешно управляват собствен бизнес. Добре ще бъде да се пазят от прекалена самоувереност и да уважават чуждото мнение. Това ще им отваря вратите към успешните партньорства в личен и социален план. Родените в годината на зеленият дървен дракон умеят да увличат другите след себе си, да ги вдъхновяват и водят към общата цел. Известните личности, родени в годината на дървения дракон, са Сандра Бълок, Никълъс Кейдж, Киану Рийвс, Моника Белучи, Дан Браун др.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено