Blog thumbnail

ЛЕСНИ И ПРАКТИЧНИ ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА ХАРМОНИЗИРАНЕ ПРОСТРАНСТВОТО В ДОМА

Blog thumbnail статия ,

Коледните празници по традиция са време за дълго очаквани срещи с близки и приятели. За споделяне на много обич, радост, хармония, надежди и мечти. В тези дни пространството на дома се превръща в онзи обединяващ център, който задоволява базовите за всеки човек нужди и усещания: за принадлежност, любов, сигурност, подкрепа, щастие, топлина и домашен уют. В този смисъл ви предлагаме няколко много ефективни и лесни за изпълнение съвети за хармонизиране на пространството в дома, които ще донесат повече здраве, любов, щастие и просперитет на цялото семейство.

Стъпка едно: Заявете своята територия и я направете красива и комуникативна чрез грижата за входната врата. Поставете на вратата табелка с номера на апартамента или къщата. Напишете и имената на обитателите й. Хората трябва да ви намират лесно, защото така и щастието ще ви намира. Декорирайте с коледен венец, чан или други елементи. Те ще бъдат признак на благополучие и знак за покана към вашите близки и приятели. Отворете дома и сърцата си за тях. Споделете заедно прекрасни моменти.

Стъпка две: Според Фън Шуй енергията трябва да бъде обновена с традиционното почистване и проветряване на дома. За целта е хубаво първо да направите преглед на обичайните използвани от вас вещи и да изхвърлите счупените, дори и да имат особена сантиментална стойност за вас. Старите вещи, които не ползвате или усещате,че не ви носят радост, също изхвърлете. Друг вариант е да ги подредите в мазето. Така ще освободите пространството и ще пуснете застояла енергия, която ви разболява. Обърнете особено внимание на ъглите на стаите. Те също трябва да бъдат добре почистени и осветени. Ако са празни може да поставите подходяща нова декорация. Тя ще привлече притока на положителната енергия Ци, която обича да циркулира и да се задържа около красиви нови предмети. Освен това те ще вдъхнат усещане за обновление и просперитет. Проветрете добре и ароматизирайте стаите. Използвайте ароматни свещи, пръчици, масла или просто нагрейте смес от малко канела или ванилия и кори от цитросови плодове. Цитросовите плодове излъчват ароматни фитони, които играят ролята на естествени антибиотици. Те дезинфекцират и ароматизират въздуха. Освен това стимулират отделянето на хормоните на щастието: серотонин, допамин и ендорфин в кръвта.

Стъпка три: Погрижете се за Коледната украса. Според Фън Шуй начинът, по който започваме годината, предопределя как ще премине тя. Затова къщата се украсява празнично и богато. Обърнете особено внимание на входната врата, антрето и общите помещения в дома като хола и всекидневната. Те са основата на семейната общност. Обстановката трябва да създава усещане за семейна хармония и благополучие. Осветените и красиво декорираните пространства привличат потока на положителната енергия „Ци”, която е носител на космичната сила на обновлението. Наричат я още „диханието на природата”. Тази чиста енергия влиза през входната врата, плавно и бавно циркулира в къщата и се привлича и задържа от красивите пространства. Носи здраве и благоденствие на обитателите на дома. Използвайте силата на цветовете в декорацията на пространството. Всеки цвят има определена вибрационна честота, която излъчва. Също и смисъл, който носи. Червеното и златистото по традиция са цветовете на успеха, богатството и силата и затова намират широко приложение в украсяването на дома. Към тях се присъединява и тъмно виолетово. Зеленото носи здраве, любов и хармония. Синьото мъдрост, вярност и подкрепа. Доверете се на своята интуиция и включете в украсата своите любими цветове. Тяхната вибрационна честота ще ви подкрепя, ще ви носи усещане за красота, благополучие, хармония красота и празнично настроение.

Стъпка четири: Използването на кристали, бронзови и месингови предмети, красиви свещници и лампи ще привлече късмета и благополучието в дома.Тяхното място е във всекидневната и хола.Там се събира цялото семейство и пространството има нужда именно от тези източници на допълнителна хармонична енергия. Красивите сервизи и прибори и изисканата трапеза ще допълват празничната атмосфера. На символно ниво ще изграждат идеята за материалната стабилност, благоденствие и просперитет на обитателите на дома.

Стъпка пет: Обърнете специално внимание на празничната елха. Тя е важен елемент от украсата на дома. Традицията повелява всяка година да се прибавя нова играчка, която всеки обитател лично да поставя на елхата. Така символично той внася нещо ново в живота си. Коледното дърво е символ на живота и на развитието. Неговите корени са здраво впити в земята, а клоните се стремят да достигнат Слънцето. Освен това се свързва с корените на рода, семейството и традициите. Много важна е посоката, в която ще бъде разположена елхата. На изток – за здраве и щастие. Югоизток- за привличане на богатство и късмет. На север за силни покровители и добра кариера. На юг за постигане на слава и престиж в обществото. На запад – за повече деца, творчество, защита и мъдрост. В рамките на семейството се разменят подаръци. Те се поставят под елхата и са знак за благополучие и просперитет. Традицията повелява подаръците да се подават и поемат с двете ръце. Така и вие ще приемате щастливите дарове от живота. Също така подаръците са признак на любов, уважение и признателност към близките хора. Хубаво е да бъдат красиво опаковани и внимателно подбрани.

Стъпка шест: Освен красивата декорация добавете тихо звучаща празнична музика.Тя ще внесе хармония и настроение сред обитателите на дома. Ще зареди пространството с положителна енергия и радост. Празникът е в душите и сърцата на хората. Винаги бъдете мили и внимателни към своите близки и приятели. Сега е времето да им кажете и покажете колко много ги обичате и цените.

Весели празници от нас!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено