Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак

ПЪЛНОЛУНИЕ В РАК – ЕМОЦИОНАЛНИ НУЖДИ, ЯСНОТА, ТРАНСФОРМАЦИЯ И СИЛА

Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак статия ,

На 18 януари в 01:48 часа в 27-мия градус на Рак ще настъпи първото за годината пълнолуние. По същество то представлява опозиция на Луна и Слънце. Пълнолунието е време, в което се предоставя възможност за ефективно и трайно разделяне с вредни навици, разрушителни кармични или емоционални модели или блокажи. Носи ревизия на наболели въпроси, отношения, модели на поведение. Осветява и дава яснота и нов поглед върху онази сфера от живота ви, където се случва това пълнолуние в личната ви натална карта. Луната е свързана с вашите чувства. Тя е израз на емоционалният ви свят и нужди, на душата, на усещането за емоционална сигурност, грижа, разбиране, топлина.

Основните характеристики на пълнолунието ще бъдат свързани с темите на знака Рак – дом, семейство, род, родина, връзка с майката и връзка с миналото. Енергетиката на лунацията ще бъде много силна и ще ви даде една по-голяма сензитивност и интуитивност. От една страна това е една много нежна и грижовна енергия, която ще бъде насочена към вас самите. Към вашето вътрешно дете и осъзнаването на неговите емоционални нужди, които сте пренебрегвали на дълбоко вътрешно ниво. Енергията на Рака дава много голяма дълбочина на чувствата и емоциите, на преживяванията. Дошло е време за осъзнаване и пускане на вече приключили връзки, хора, ситуации, които са давали лъжлива емоционална сигурност. От друга страна ще има много силна и трансформираща енергия, която идва от опозицията на пълнолунието със Слънцето и Плутон, които са в съвпад в знака на Козирог. Луната също така владее и тълпите, връзките с публиката и творческите изяви. Отговаря за връзката с подсъзнателното в личен и колективен план. Енергията през следващите три дни ще се усеща като много напрегната и тежка. Възможни са емоционални кризи, които да ви разтърсят и доведат да просветление. Единственото изискване е да бъдете максимално честни към себе си и да осъзнаете своите реални емоционални нужди и стремежи. Ще трябва също да се запознаете с най-дълбоката си сянка. Да я интегрирате в своята същност по позитивен начин, да я приемете с любов. А Плутон ще ви даде изключителната вътрешна мощ, за да осъществите този труден процес. В този смисъл е хубаво да се доверите на новия път и на вярата, че ще се справите. Да се освободите от съмненията, болката и унинието. Поемайки по пътя на новото, да утвърдите възможността да бъдете щастливи и свободни.

Хирон носи образа на ранения учител, лечител и мъдрец. Той се намира в напрегнат аспект с Венера и показва, че ние сами се нараняваме чрез хората, които сме избрали и привлекли в живота си. Затова единствено ние имаме силата да се излекуваме чрез осъзнаването и пускането на болезнените кармични модели. Хирон ни помага да се разделим с болката и страха. Известно е, че страха от болката е много по-голям от самата нея.

Пълнолунието прави тригон с Нептун. Той носи висока вибрация на безусловната любов . Също и възможности за работа със сянката и подсъзнателното, освобождаване от негативните ниска вибрация на страха и заблудите. Сливането с енергията на вселената. Тригонът на пълнолунието с Нептун ще даде шанс на любовта в сърцето ви да намери път към самите вас и към другите. Този аспект ще донесе също възможност за много нежност, към вас самите и към другите. Освобождаване от стари емоционални модели, за ненужна жертвоготовност. Те ще доведат до изчистване на зряла карма, която не търпи повече отлагане. Може да има раздяла със стара любов. При всички случаи болката от жертвата или раздялата ще бъде за добро. Тя ще дойде ,за да ви освободи и пречисти. Ще помогне за освобождаване от стар емоционален багаж, свързан с вашата себеоценка, реакции, модели на поведение.

Уран става директен в деня на пълнолунието. Той носи своеобразната енергия на бунтовност, напрежение, на разчупване на рамките, които залага Сатурн. Дава свобода да правите своите лични избори.

Пълнолунието в Рак – носи посланието за съхраняването на живота, на семейството, но трябва преди всичко да съхраните себе си. Северен възел в Телец ще постави въпроса за вашите ценности както материални, така и морални. За свободното изразяване на вашите таланти и вътрешни ресурси, които са част от идентичността ви. Време е да заложите на свободата да бъдете себе си по един практичен и осъзнат начин. Да работите за новите идеи, които имат реално материално приложение. Време е да направите своите избори под влияние на осветляващата енергия на пълнолунието, защото то ще ви донесе повече яснота. Тя може да преобърне вашите представи за това кои са хората, с които ще изградите един нов свят. Уран е в Телец и поставя въпроса какво от материалното ще съхраните и какво ще пуснете или трансформирате. Кое ще смятате за ценно и стойностно. Енергията е едновременно идеалистична и индивидуалистична, носи духа на новите информационни технологии. Телец е земен знак, свързан също със сетивата и физическото докосване. С желанието за любов, емоционална сигурност и комфорт. Периодът ще даде възможност за търсене на своята истина. Кое е ценното за вас? Къде е вашата фиксация и стабилност. Високата самооценка е гаранция да се преборите с външните фактори на средата. Пълнолунието в Рак ще носи и провокация за вашата себеоценка. В този напрегнат период на осъзнаване и преход към новото начало е от изключителна важност да контролирате в какво влагате енергията си. Законите на превличането гласят, че каквато вибрация излъчваме в пространството, такава получаваме. Тъй като пълнолунието по традиция е време за освобождаване от негативни енергии, емоции, вредни навици и емоционално – психологически модели сега е времето да напишете своите желания за освобождаване от тях. Те трябва да съдържат кратка положителна форма като: „Желая да се освободя от.” Ето и темите на пълнолунието в Рак:

  1. Дом, семейство, безопасност, растеж- освобождаване от негативни модели, свързани с тях.
  2. Храната, майката, близките, интимността – освобождаване от негативни модели, свързани с тях.
  3. Прилепчивост, страх от отхвърляне, несигурност, собственическо чувство, прекалена предпазливост – освобождаване от негативни модели, свързани с тях.
  4. По отношение на здравето Рак управлява: Гърдите и гръдната кухина, панкреаса, стомахът, туморите.

Примерни желания :

  1. Искам да пусна всички вредни психологически модели, които пречат на чувството ми за емоционална сигурност и комфорт!
  2. Искам с лекота да се освободя от болката в стомаха.

Желаем Ви успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено