Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак

ЛЕДЕНА / ВЪЛЧА ЛУНА 30/12/2020

Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак статия ,

На 30.12.2020 г. в 05:27 часа – ще настъпи и последното за годината пълнолуние. То се пада в зодиакален знак Рак. По принцип пълнолунието е време, в което се предоставя възможност за ефективно и трайно разделяне с вредни навици, разрушителни кармични или емоционални модели или блокажи. Основните му характеристики ще бъдат свързани с темите на знака Рак – дом, семейство, род, родина, минало, връзка с майката и др. Ще ни даде една по-голяма сензитивност и интуитивност. Това е една много нежна и грижовна енергия, която ще бъде насочена към нас самите. Към нашето вътрешно дете и осъзнаването на неговите емоционални нужди, които сме пренебрегвали на дълбоко вътрешно ниво. Енергията на Рака дава много голяма дълбочина на чувствата и емоциите, на преживяванията. Дошло е време за осъзнаване и пускане на вече приключили връзки, хора, ситуации, които са давали лъжлива емоционална сигурност.

Тези тенденции са обусловени от благоприятния аспект секстил, който Луната прави със Слънцето в Козирог и Уран в Телец, като от своя страна те /Слънцето и Уран/ също се намират в благоприятен аспект – тригон. Това ще подпомогне процесите на освобождаване и ще даде много енергия, смелост, решителност и жажда за новото. Идва период на изграждане и материализиране на мечтите в емоционалната сфера. Акцентът ще бъде върху изразяване на нашата уникалност и индивидуалност. Това може да се случи чрез поемането на рискове за излизане извън зоната на комфорт. Водещо ще бъде желанието за опитване на нови неща. За свобода, за развитие, за себеизява в социален план или изкуства, тъй като Луната също владее и тълпите, връзките с публиката. В допълнение Северният лунен възел в Близнаци дава посока за вземане на решения, съобразени с развитието и връзката с новото начало. Утвърждаване на всичко вълнуващо, което провокира и стимулира онова чисто детското любопитство и желание за любознателност, с които опознаваме света. Смелостта и вдъхновението за учене и усвояване на умения за нови неща. Утвърждаване на това , което ни кара да се чувстваме добре. Да бъдем по-игриви, да се освободим от излишния емоционален товар, да се насладим на своята опитност и детска невинност в стремежа към опознаване на света. Това са индикаторите, които ще ни насочват при вземане на решения и избор за пътя и посоката на развитие. За осъществяване на програмата на вашия северен възел в следващите две седмици, но периода може да продължи и до три месеца. Хубавото е, че Меркурий в Козирог носи и дава повече отговорност на зрелия индивид. Така ще можем да вземаме решения едновременно смело и отговорно към нас самите. Единственото изискване е да бъдем максимално честни към себе си и да осъзнаем своите реални емоционални нужди и стремежи.

Както знаем, зад всяка възможност за развитие винаги има и препятствия. В случая, на пътя на този процес ще застане една енергия, която е по-негативна и тежка. Тя е свързана с едно усещане за ранимост и несигурност, за страх и болка, за пречки. Дължи се на квадратурата  на Хирон със Слънце и Меркурий. Ще бъде необходима много енергия  за превъзмогване на това усещане и страх. За щастие може да се разчита на подкрепата на Юпитер и Сатурн във Водолей, които образуват секстил с Хирон. В този смисъл е хубаво да се доверим на новия път и на вярата, че ще се справим. Да се освободим от съмненията, болката и унинието. Поемайки по пътя на новото, да утвърдим възможността да бъдем щастливи и свободни. Хирон носи  образа на ранения учител, лечител и мъдрец. Той ни показва, че ние сами се нараняваме чрез хората, които сме избрали и привлекли в живота си. Затова единствено ние имаме силата да се излекуваме чрез осъзнаването и пускането на болезнените кармични модели. Хирон ни помага да се разделим с болката и страха. Известно е, че страха от болката е много по-голям от самата нея. В този труден период на осъзнаване и преход към новото начало е от изключителна важност да контролираме в какво влагаме енергията си. Законите на превличането гласят, че каквато вибрация излъчваме в пространството, такава получаваме. Старайте се да се настроите на вълната на игривостта, любознателността, опитността и развитието. Игнорирайте страха и болката.

Енергията на това пълнолуние е доста противоречива и разностранна и има опасност да се объркаме или да загубим вярната посока. Това произлиза от наличието на още един негативен аспект. Квадрат на Венера и Нептун в знаците Стрелец и Риби. Той дава усещане за несигурност липса на самочувствие, затруднения в любовните и партньорските взаимоотношения, затруднения във финансовата сфера. Нептун прави квадрат с Южния възел. А Венера се намира в съвпад с него. Влиянието на конфигурацията ще продължи дълго, на моменти дори и мъчително, но в крайна сметка ще донесе ползотворното освобождаване от илюзиите ни. Южният възел се свързва с миналото ни, с емоциите и хората от минал период или живот, с нашата карма. Венера в съвпад с него действа като ретроградна. Възможна е среща със стара любов и раздяла с някакви наши илюзии, които ни пречат. Нептун ще изисква раздяла с нещо, в което сме се вкопчили и не го пускаме. Може да са отживели виждания и разбирания или човек. Стари емоционални модели за ненужна жертвоготовност, които ще доведат до освобождаване на зряла карма. Може да има раздяла с кармична любов, която не търпи повече отлагане. При всички случаи болката от жертвата или раздялата ще бъде за добро. Тя ще дойде ,за да ни освободи и пречисти. Ще помогне за освобождаване от стар емоционален багаж, свързан с нашата себеоценка, реакции, модели на поведение. С любовния ни живот и начин за изкарване на пари.

Тези турболенции в емоционалната сфера в крайна сметка ще доведат до ползотворното себепознание. До откриване на нашата истинска вътрешна сила и осмисляне на това кои сме. Добрите аспекти ще ни помагат да осъзнаем какво още можем. Понякога трудността ще ни тласка към желание за отлагане на процесите. Квадратът на Марс и Плутон, в тази обща конфигурация, също е труден аспект. Той ще изисква усилие да разберем и превъзмогнем нашите страхове. Да надвием усещането за паника и неувереност. Това ще е доста трудно, ще иска смелост, вяра, действие и много работа с емоциите, но Марс – ще ни дава необходимата воля за действие в правилната посока. За страстна защита и изява на истинската ни същност и индивидуалност.

Пълнолунието в Рак ще насочи вниманието ни  върху семейството, рода, родината, но също така и върху осъзнаването на нуждата  да съхраним себе си. Да осмислим и защитим истината за самите нас и нашите емоционални нужди по едни здравословен и освобождаващ начин. Северният възел в Близнаци ще ни подтиква да влезем в ролята на бунтарят, които се бори за свободното изразяване на своята идентичност. За нуждата да бъде себе си и да работи за новите идеи. Също така съдбата ще доведе нови хора и ситуации в живота ни, с които ще съградим този нов свят. Уран в Телец ще ни накара да се замислим какви и колко  от материалните си ценности ще съхраним. Какво ще разрушим или трансформираме за в бъдеще.

Кое ще смятаме за ценно и стойностно в живота си. Идеалистичната и индивидуалистична енергия на Уран ще ни помогне в този преходен период. Новите информационните технологии ще променят и начина на общуването ни. От своя страна Телец дава стабилност и устойчивост. Той е земен знак, свързан със сетивността, докосването и физическото общуване. Необходимо ще е да намерим точния баланс на тези две енергии. Да намеримо своята истина за това къде е нашата фиксираност и къде се нуждаем от свежа промяна. Високата самооценка ще бъде гаранция да се преборим с външните фактори на средата.

Пълнолунието в Рак ще бъде явна провокация за нашата самооценка и самоосъзнаване. В крайна сметка обаче, ще поемем необходимата отговорност за приключване с всичко старо и ненужно. Хубавото е, че Венера и Марс са в раздалечен тригон. Това дава сила да излезем от негативната енергия на периода. Има реални шансове, след 6 януари да настъпи значително облекчаване на емоционалното напрежение. След тази дата ни очаква много хубав период по отношение на нашия любовен живот. Подобряване на финансовото ни състояние, на нашата самооценка и възможности за щастие и развитие.

Comments ( 2 )

Цвети

❤️

Галя Войникова

Страхотно! Дай Боже!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено