Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Дева

ПЪЛНОЛУНИЕТО В ДЕВА ЩЕ ДОНЕСЕ ВАЖНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА НА ЗЕМНИТЕ И ВОДНИТЕ ЗНАЦИ

Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Дева статия ,

На 24.02.2024 г. в 14:31 часа настъпи Пълнолунието в Дева. Енергията ще ви даде възможност  през следващите две седмици , а и до 6 месеца, да приключите важни за вас дела, работни проекти  и рутинни дейности, от които ще получите заслужени приходи. Особено ако те са били свързани с методични и рутинни дейности, които сте извършвали целенасочено, съвестно и упорито дни наред. Периодът ще бъде важен за  представителите на  земните  и водните зодии. Също и за хората, които в личната си карта, имат важни астроточки в знакът Дева. Пълнолунието е период за изчистване на дома и пространството наоколо, включително и информационното. Погрижете се за средата, в която живеете, внесете повече  ред, хармония, красота. Също така е свързано с приключване на  дадена тема, особено ако тя е била поставена като акцент при новолунието в  Дева през септември 2023 г. Ако сте спазвали ритуала за писане на желания по новолуние, погледнете за Дева и вижте какво от записаното сте реализирали вече. Също  и върху какво още ще е необходимо да работите, за  да завършите процеса. Пълнолунието в едноименния знак е време за изравняване на космичните енергии, за  проверка на напредъка, за отчитане на резултата. 

Енергията на Девата символизира духа на  божествената майка Земя. Тя приканва да се свържете  със земята по един много хармоничен и естествен начин. Да се наслаждавате на малките неща в живота, които ви правят истински щастливи. Да се доверите както на интелекта, така и на връзката със себе си, на комуникацията с вашето Аз  на дълбоко ниво. Женската енергия на Слънце в  Риби и Луна в Дева дава една различна енергетика по- гъвкава, спокойна, мъдра, грижовна  и  нежна. Земята се свързва с практичност, благоразумие и стабилност, способност за виждане на същността, за поддържане реда. Водата дава емоционалност и чувствителност, емпатия и проницателност. А господарят на пълнолунието – Меркурий обича да анализира всичко и всички. Всяка житейска ситуация, всички участници, всички възможности. Девата е много организирана, дисциплинирана и практична.  Добре ще бъде да избягвате прекалената критичност, работохолизъм и   перфекционизъм. Тъй като енергетиката при пълнолуние е напрегната може да се обострят мигрени и хронични заболявания, да усетите  нервност или физически дискомфорт. В дните около пълнолунието избягвайте спорове и конфликти. Овладейте нервите си, въздържайте се от  агресия, прояви на налагане и себичност.

Периодът след пълнолунието ще е особено подходящ за освобождаване от  вредни навици, за започване на  диети,  здравословни практики,  грижи за тялото и духа. Време да си дадете повече здравословна почивка, да се погрижите за себе си и близките си. Може да се каже, че този период е особено благотворен, защото липсват ретроградни планети. Това е  своеобразен прозорец, в който е хубаво да се погрижите за физическото и психическото си здраве, включително и да се освободите от стреса на ежедневието, като си подарите спа  процедури, масажи, медитации и други грижи за тялото и духа. Дева е земен и подвижен Зодиакалният знак. Той  поставя акцент върху типичната за елемента  практичност,  разумност, способност за анализиране и внимание към детайлите.Желание за чистота на физическо, емоционално и духовно ниво. Любов, доброта и  грижа за здравето на хората, растенията, животните и  за Земята като цяло. Пълнолунието ще помогне да съсредоточите вниманието си  върху своята  рутинна работа и търсенето на резултатите от нея. През следващите две седмици ще имате възможност да преосмислите живота си, да го пренаредите, да се освободите от излишни грешни модели на мислене и действие. Може също  да приключите с работа, която ви изтощава или руши здравето ви. Възможно е и прекратяване на връзки и комуникация с хора, които ви натоварват. Ще усещате една лекота в общуването, връзките, комуникациите, донесена от селекционирането на контактите и директното движение на Меркурий, който е управител на знака.Времето ще е подходящо за  явяване на невзети изпити, довършване на учене, на проекти , свързани с преподаване, предаване на информация и пътувания на близки разстояния. Време е да се освободите също от поведение, което спъва развитието  ви.

Пълнолунието прави много хармоничен тригон с Уран и Юпитер в Телец. Това ще внесе  допълнително един баланс между разума и  емоциите, една креативност и  нови идеи, които ще имате възможност да включите във вашите текущи проекти и да ги реализирате по практичен начин. Уран също може да ви изненада приятно в стил нещо непредвидено. Възможни са и всякакви внезапни промени. Каквото и да се случи или стане, трябва да разберете, че  тези обстоятелства  в живота ви идват, когато има  нужда от внезапна или рязка промяна. И това ще се случи с помощта на енергията на пълнолунието в Дева, по времето на  което то  прави  тригон Уран. Ще можете да разширите съзнанието си и да видите неща, които не сте могли да наблюдавате преди. Уран управлява Водолеят, а той е въздушен знак и  умствената ви  енергия ще бъде силна, а вратата за нови идеи и вдъхновение ще бъде широко отворена. Необходима е смелост, креативност и сила, много енергия за проправяне на нови пътища в живота. Пълнолунието в Дева поставя акцент върху баланса между материята и духа, между умението за физическо и духовно служене. Хубаво ще бъде да се опитате да намерите баланса между реда, логиката и реалността от една страна и интуицията, творчеството и фантазията от друга. Да изчистите залитанията в едната или другата посока. По време на пълнолуние  излизат на яве много скрити тайни, задкулисни действия , измами, интриги, които са били забулени в мрака. Също и скрити врагове. Ще получите някаква ясното на погледа по важни за вас теми. Всичко ще бъде разкрито и елиминирано с помощта на логичният подход. Той ще ви помогне да излезете от безизходни ситуации, особено ако са свързани с пари и ресурси. 

Пълнолунието  ще ви накара да се пробудите,   да се промените, да гледате на нещата по различен начин. Ще имате възможност за  последователност при изпълнение на задачите, за яснота и стабилизиране и укрепване на ситуацията. Моментът е добър за диагностициране на заболявания,  за започване на лечение или за профилактични прегледи. Също за духовна работа,  свързване с висшето Аз, интуицията, мисията и пътя в живота. Психичното здраве също ще бъде акцент. Настойте се на вълните на  подсъзнанието си, почувствайте и излекувайте душата си. Изчистете шлаката от тежки и нездравословни  емоции чрез Техники  за емоционална свобода. На  25.02.2024 г. ще има напрегнат аспект между Венера и Юпитер, чиито последствия могат да бъдат  добре  ограничени с повече разумност. Овладейте желанието да правите скъпи подаръци на хора, които много харесвате. Впоследствие може да разберете, че те не споделят чувствата ви и е твърде вероятно да се  почувствате излъгани в надеждите си. Бъдете по-  внимателни и разумни също с  проявите на разточителност в шопинга. Венера във Водолей проявява освободеност в партньорствата, странности, ексцентричност. Мимолетни връзки, спонтанност и забавление. Очертават се доста възможност за флиртове около 3 март.  На  27 февруари напрегнат аспект с Марс. Възможно е  положените от вас  усилия и воля през деня  да не бъдат добре оправдани или възнаградени. Все пак се постарайте да сте продуктивни, добрите резултати ще дойдат по-късно. Имате нужда от структуриране, но и богатото въображение,  ще работи за  постигане на добри резултати. 

Освен горепосочените за пълнолунитето астрологични характеристики, които ще дадат старт на насоките за развитието ви през следващите 14 дни, ще можете да се ползвате от негова сила и  в друг аспект. По принцип в  енергията на пълнолунието е стаена особена изцеляваща и възстановяваща сила. Традиционно  се извършват и редица магични ритуали, свързани с привличането на повече благоденствие, пари и сбъдване на желания. Ако сте любители на Фън Шуй можете да сложите да се заредят   на лунната светлина традиционните  монети, вързани с червен конец, които привличат богатството и късмета. Да  запалите  бяла или сребърна свещ,  да напишете или изречете своите искрени желания за освобождаване. Енергията на пълнолунието ще ги сбъдне  в бъдеще. Трябва да се постараете да сте максимално коректни и желанията да се отнасят само и единствено до вас, без да  засягат други хора. Моментът е подходящ за различни гадания – И Дзин,  карти, кафе, чаени листенца и др. 

Пожелаваме Ви Успех!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено