Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак

ПЪЛНОЛУНИЕ В РАК – ВРЕМЕ ЗА РАЗДЯЛА С БЛОКАЖИТЕ И САМОБЛОКАЖИТЕ ОТ МИНАЛОТО

Изображение - Human Design - Астрология - Пълнолуние - Рак статия ,

На 07.01.2023 г. в 01.07 часа настъпи първото за годината пълнолуние. То се пада в зодиакален знак Рак. По принцип пълнолунието е време, в което се предоставя възможност за ефективно и трайно разделяне с вредни навици, разрушителни кармични или емоционални модели или блокажи. Осветяване, разрешаване или приключване на важни ситуации, които са стартирали по време на Новолунието в Козирог. Точка за контрол и оценка на резултатите. Основните му характеристики ще бъдат свързани с темите на знака Рак – дом, семейство, род, родина, минало, връзка с майката и др. Ще ни даде една по-голяма сензитивност и интуитивност. Енергията на Рак е много нежна и грижовна. Тя ще бъде насочена към нас самите. Към нашето вътрешно дете и осъзнаването на неговите емоционални нужди, които сме пренебрегвали на дълбоко вътрешно ниво. Енергията на Рака дава много голяма дълбочина на чувствата и емоциите, на преживяванията. Дошло е време за осъзнаване и пускане на вече приключили връзки, хора, ситуации, които са давали лъжлива емоционална сигурност.

Тази тенденция ще се засили, тъй като пълнолунието в Рак прави секстил с Уран в Телец и дава възможности за благоприятното развитие на тези процеси. Слънцето в Козирог също е в благоприятен аспект – тригон с Уран в Телец и това ще подпомогне процесите на освобождаване и ще даде много енергия, смелост, решителност и жажда за новото. Идва период на изграждане и материализиране на мечтите в емоционалната и материалната сфера. Акцентът ще бъде върху задоволяване на вътрешната ни потребност от изразяване на нашата уникалност и индивидуалност. Това може да се случи дори и чрез поемането на рискове за излизане извън зоната на комфорт. Водещо ще бъде желанието за опитване на нови неща. За свобода, за развитие, за себеизява в социален план или изкуства, тъй като Луната също владее и тълпите, връзките с публиката. В допълнение трябва да се каже, че Северният лунен възел в Телец дава посока за вземане на решения, съобразени с развитието и връзката с новото начало. То ще дава стабилност в материален и емоционален план. Телецът държи на емоционалната и материална сигурност, стреми се към лукс и комфорт, към повече чувствени наслади и хармония.

Ретрограден Меркурий е в опозиция с Луната и сега ще иска преосмисляне на старите идеи и желанието за реализирането им по нов начин. Ще се засили комуникацията с хора от вашето минало или в бизнеса ще се подновят връзките със стари клиенти или партньори- разговори, идеи. Подписване на договори обаче не се препоръчват понеже Марс и Меркурий в момента са ретроградни. Възможни са проблеми с техниката, които ще забавят комуникациите. Може да има доста недоразумения , объркване и грешки при работа с документи, така че е хубаво да бъдете внимателни и да проверявате всичко. Ретроградният Марс ще направи периода много активен, динамичен, свързан с пътувания, но едновременно с това може да се очакват забавяния по отношение на реализирането на проекти и получаване на желаните резултата. Това ще донесе определено усещане за напрежение на вътрешно ниво, изнервеност, раздразнителност. Желанията да стартираме нещо ново няма да се случат, ще има блокажи и самоблокажи.

Пълнолунието в Рак ще изисква да сме по адаптивни и гъвкави, когато желаем да задоволяваме своите емоционални и материални нужди и потребности. Да търсим баланса между емоциите и рационалната преценка на хора, действия, ситуации. Трезвост, преосмисляне на моделите на комуникации, забавяне при вземането на решения, но и получаване на необходимата яснота. Стремеж да се изготви точната стратегия- изтрезняване. Меркурий в Козирог прави опозиция с пълнолунието, но и тригон с Уран в Телец. Той ще носи способност за намиране на нови и оригинални решения. Желание за иновативни, прагматични решения. Включване на нови знания, модели на мислене. Ще дава повече практичност и рационалност. Възможности за усъвършенстване на смелите ни проекти в детайл. Нова гледна точка, нова визия, основани на креативност. Венера във Водолей е доста свободолюбива и прави квадрат с Уран в Телец. Ще се наложи преосмисляне и трансформация на моделите в емоционалната и романтична сфера. Сега е време за освобождаване от страховете от обвързване.

В този смисъл пълнолунието ще даде освобождаване от вашите емоционални блокажи, ще внесе една изцелителна и възстановителна енергия на тялото, душата и семейните взаимоотношения.Добре е да се възползвате от тази енергия и да проявите повече нежност и грижа към себе си и близките, към дома. Представяме ви и тематичните кръгове за зодиакален знак Рак, съобразно които можете да пишете вашите желания за освобождаване от вредни емоционално психологически модели, за което ще помогне пълнолунието в знака. Те са:

  1. Рак управлява устоите, включващи: дом, семейство, чувство за принадлежност, финансова сигурност, растеж.
  2. Рак управлява емоционалната близост, включваща: загриженост, съчувствие, ранимост, интимност, защита, нежност, осъзнаване на своите и чуждите нужди.
  3. Рак управлява полагането на грижи, включващи: майката, даването и приемането на подкрепа, храната, грижовност към себе си и другите.
  4. По отношение на здравето Рак управлява: гърдите и гръдната кухина, панкреаса, стомаха, туморите.

Отново напомняме, че желанията винаги се оформят в кратка и положителна форма. Те трябва да касаят единствено вас, без да се намесват в пътя на другите.

Ето и нашите примерните желания:

  1. Искам да се освободя от чувството за липса на вътрешна сигурност във всички сфери на моя живот.
  2. Искам да се освободя от страховете и тревогите, свързани с постигане на растеж и стабилност в моя живот.  
  3. Искам да се освободя от навика да пренебрегвам своите нужди в емоционален и материален план, заради прекалено обгрижване на другите.

Желаем Ви успех!

Comment ( 1 )

Ясен Симеонов

Много изчерпателен хороскоп!
Отдавна не съм попадал на такъв подробен анализ!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено