Blog thumbnail

ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА ГОДИНАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ДЪРВЕН ДРАКОН

Blog thumbnail статия ,

Фън Шуй и „диханието на дракона”

На 10 февруари, влизаме в годината на зеления дървен дракон. За да можем да се възползваме максимално от неговата мощна и градивна енергия, да се свържем с нея и да получим даровете, които ни е приготвил, ще трябва да преведем пространството в нашия дом, градина, работно място в съответствие с тази висока вибрация… Според символиката на китайския хороскоп Драконът е същество от висш порядък, което следи за поддържането на хармонията между петте елемента на Земята. Символ е на космичния ред, сила, мощ и влияние. Умее да осъществява връзка с боговете. В китайския хороскоп, той е единственото висше същество, което обитава и обединява три свята: земен, воден и въздушен. Движи се с лекота по земята, плува във водата и лети в небето. Известен е със своята изключително мощна и покровителствена мистична сила. А елемента дървото носи идеята за подхранването, растежа, разширяването. Подсказва ни, че можем да бъдем едновременно гъвкави и устойчиви, да укрепваме своята жизненост и развитие. В този смисъл енергията в годината на зеления дървен дракон създава изключително благоприятни условия за разгръщане на нашата физическа и духовна сила, постигане на хармония на духа и тялото, за просперитет във всички области на живота.

За да хармонизираме своята индивидуална енергия с енергията на годината можем да се опрем на древното китайско изкуство Фън Шуй. Неговата стройна система от принципи и практически съвети, за поддържане на хармоничен баланс между петте елемента на Земята, наистина може да ни даде много знания за балансиране на енергиите, с цел постигане на повече здраве,щастие, хармония, късмет и благополучие в живота ни. И тази система съвсем не се изчерпва с почистването и проветряването на дома, нито с изхвърлянето на старите вещи. Дори и в идеално почистеното пространство, често се натрупват небалансирани енергии, които ни разболяват или отнемат нашето щастие, радост, любов и просперитет. В този случай се правят определени, необходими корекции, за да се възстанови съответния баланс. Винаги трябва да помним, че между нас и средата, в която се движим, работим, живеем… съществува определен енергиен обмен.

В основана на Фън Шуй стои знанието за спецификата на космичната енергия, наречена Ци. Позната е още като “диханието на природата” или “диханието на дракона“. Това е абстрактната енергията на Вселената, която прониква във всичко. Тя дарява с живот, добро здраве, привлича късмета, щастието и богатството. Представлява универсалната сила на живота и доброто. Тази енергия циркулира в пространството и се събира на определени места, където има хармонично съчетание на петте елемента на Земята. Затова баланса е от изключително значение. Той носи дълголетие, щастие, любов, хармония и благоденствие.

Идеи за полезна енергийна активация в годината на Зеления дървен дракон.

Привеждането на пространството в съответствие с енергията на годината на зеления дървен дракон трябва да се извършва внимателно, като се спазват принципите на хармонично съответствие на елементите и секторите в дома. Също и на спецификата на индивидуалните енергии на неговите обитатели. Де се намира обединяващата за всички членове на семейството енергийна активация, която създава усещане за здраве, щастие и просперитет. Да се премахнат или поне тушират, по подходящ начин, неблагоприятните енергийни влияния. Драконът обича природата и зеленината. Приключенията, лукса и комфорта, красивите предмети. Артистичната обстановка в дома, играта с цветовете и материите ще внесе свежа струя и ще подхранва творческото вдъхновение на обитателите му.

Внесете повече жизнена енергия чрез поставяне на Зелени растения.

За повече жизнена сила, здраве и енергичност, може да добавите зелени растения в сектор, които искате да активирате. Заложете на кръглата или заоблена форма на листата. Избягвайте цветята с остри листа, особено в спалнята. С орхидеите също трябва да се внимава. Направете си малък дендрариум на подходящо място в дома. Почистете градината и се погрижете за хубавия вид на растенията в нея. Добра идея ще бъде поставянето на алпинеум или фонтан.

Мебелировка и украса от естествени, природни материали.

Дървото е основен елемент и символ през 2024 година. Отлично решение ще бъдат подови настилки от дърво, обзавеждането с масивни или елегантни дървени мебели, декорации, аксесоари, които да създават усещането за домашен уют. Може да включите подходяща каменна облицовка, теракот, глинени предмети и декорации. Кристалите са силен енергиен активатор и внасят много красота и блясък в интериора, но с тях трябва доста да се внимава. Колекциите от минерали и камъни също са подходящи.

Организиране на функционално, модерно и приятно работно пространство.

 Драконът се свързва с амбицията и успеха. Голяма част от родените под този знак са естествени лидери в обществото. Заемат ръководни постове, занимават се със собствен бизнес или са обединяващия център в приятелския кръг. Подходящо решение е модерно обзаведен кабинет или офис за бизнес контакти. Организирането на отделен работен кът или многофункционално комуникационно пространство е отлично решение и за всеки дом. Избраното пространство трябва да бъде комуникативно, функционално и мотивиращо. Цветовата гама може да е решена в зелени нюанси или стилни пастелни тонове. Енергията на зеления дървен дракон подхранва иновативните идеи и нестандартни решения. Те може да намерят израз и в интериора.

Обособяване на Арт пространства в дома.

Дървеният дракон е много артистичен. Представителите на тази зодия се срещат във всички видове изкуства- художници, певци, актьори, дизайнери и други. Голяма част от тях творят в различни ателиета и студиа. Много стимулиращо ще бъде да си подготвим и обособим едно Арт пространство, където да творим, да развиваме своите таланти, да експериментираме и практикуваме своите хобита. Така ще можем да се свържем на дълбоко ниво с творческия си потенциал. Да се потопим в тази вдъхновяваща, артистична и завладяваща енергия на зеления дървен дракон.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено