Blog thumbnail

ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ЗАЕК

Blog thumbnail статия ,

Годината на Водния Заек в китайския зодиак започва на 23 януари и ще продължи до 22-ри февруари 2024 г. Според Фън Шуй енергията трябва да бъде обновена с традиционното почистване на дома и празничната украса. Изхвърлете старите повредени вещи и ги заменете с нови, които създават усещане за благополучие, хармония, красота и празнично настроение. Според китайската философия начинът, по който започваме годината, предопределя как ще премине тя. Затова къщата се украсява празнично и богато. Обърнете особено внимание на входната врата и общите помещения в дома като хола и всекидневната. Те са основата на семейната общност. Обстановката трябва да създава усещане за семейна хармония и благополучие. Осветените и красиво декорираните пространства привличат потока на положителната енергия „Ци”, която е носител на космичната сила на обновлението. Наричат я още „диханието на природата”. Тази чиста енергия влиза през входната врата, плавно и бавно циркулира в къщата и се привлича и задържа от красивите пространства. Носи здраве и благоденствие на обитателите на дома. Червеното и златистото по традиция са цветовете на успеха и намират широко приложение в украсяването на дома.Запалването на ароматни пръчици или свещи допълва празничната атмосфера. В рамките на семейството се разменят подаръци. Традицията повелява те да се подават и поемат с двете ръце. Подаръците за близките също са от голямо значение.

Китайската нова година е време на споделеност, за подготовка и грижа за себе си и другите. За полагане на специални грижи за дома, близките и за собственото ни здраве. Също така е особено важно да превърнете спалнята си в успокояващо място за почивка и възстановяване. Отделянето на време за „презареждане на батериите” начин да инвестирате в своето добро здраве. Периодът е изключително благоприятен за лечение с акупунктура, за цялостен енергиен рестарт на тялото, духа и пространствата в дома.

За да се свържете по хармоничен начин с енергията на годината на Заека е хубаво да обърнете внимание на неговия символ, който задължително трябва да присъства в дома. Да разберете основните характеристики на знака като: разумно осмисляне на всяка ситуация, бдителност и способност да се мобилизирате по всяко време, умение винаги да държите под око опасните ситуации.

Според Фън Шуй в годината на Водния заек късметлийският елемент ще е огънят. Цветът на щастието и успеха през годината ще бъде особено розово с червено – лилави оттенъци, като на растението „фуксия“. Според източната философия този цвят символизира нежност, невинност и женственост. Също както й в западните традиции, розовото се асоциира с любовта ибрака, има релаксиращо въздействие и създава усещане за успокояваща атмосфера. Затова често се използва в интериора на спални или други помещения, предназначени за релакс. В някои култури този нюанс на розовото се асоциира и с духовното развитие и стремежа към знание. Освен това се свързва със самоувереността, креативността и смелостта. Най-добрият начин да се радваме на успешна и благодатна година е в личен план да заложим на розови дрехи и аксесоари. Също така ехубаво да декорираме или да поставим цветен акцент в розово у дома и на работното място с предмети в този цвят. За да привлечете повече финансови приходи, можете да си купите розово портмоне.

Другите цветове на късмета за 2023 г., които ще привличат пари, любов и благоденствие, са червеното, зеленото и синьото. Червеният цвят в китайската традиция е символ на успеха, силата и високия социален статус. Той привлича просперитет и добро здраве. Ако решите да заложите на него е хубаво да го ползвате пестеливо, само като акцент, защото може да бъде напрягащ. Зеленото има успокояващ ефект и внася хармония в атмосферата на дома.Може да бъде акцентиран с различни аксесоари. Синьото активира интелекта и креативността, свързва с енергията на водата и благополучието. А числата, които ще носят щастие през годината са 3, 6, 18 и 38. Експертите по Фън Шуй препоръчват да използваме повече цветове на късмета навсякъде около себе си. Цветът, който трябва да избягвате през 2023 година е кафявото.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено