Blog thumbnail

ЕМОЦИОНАЛНИТЕ КОНФЛИКТИ, КОИТО РАЗБОЛЯВАТ – ЧАСТ 1

Blog thumbnail статия ,

Съвременните медицински изследвания доказват, че в основата на голяма част от заболяванията стои емоционален шок, за който човек е бил напълно неподготвен. Този шок може да постави началото на „биологически конфликт” или ярка шокова реакция на организма, която се проявява във видима физическа трансформация в мозъка и води до измерими промени в нервно-физическите параметри на човека. До тези изводи е стигнал Д-р Рике Герд Хамер, който поставя началото на така наречената Германска нова медицина. Той е бивш преподавател в университетите на Мюнхен и Тюбинген в Германия и дългогодишен изследовател на емоционалните стресови реакции, оставящи характерни шокови отпечатъци в определени зони на човешкия мозък. Наблюденията му върху работата на мозъка, направени с най- прецизна техника, посочват, че едно стресово събитие може да породи изменения в дадена област от човешкия мозък, която отговаря за определен орган. В момента на „конфликт-шока” възниква късо съединение, фокус на активност в определено място в мозъка. То може да бъде заснето с помощта на компютърна томография (КТ) и изглежда като серия от концентрични кръгове. В медицината те са наречени „Огнището на Хамер” и са толкова специфични и прецизно разположени, че се открояват с удивителна точност. Така само по компютърната томография на мозъка на пациента могат да се диагностират болестите. Щом възникне Огнището на Хамер, органът, който се контролира от конкретния мозъчен център, регистрира функционална трансформация. Ето защо психологическият шок и конфликти на вътрешно ниво могат да доведат до редица сериозни заболявания, включително и до образуването на тумори. Новата медицина убедително базира природата на болестта върху универсални биологични принципи и взаимодействието между трите нива, които съставляват организма – психиката, мозъка и органите. Тежестта на болестите може да зависи и от други психологически, енергийни и хранителни фактори, но природата и местоположението им се определят от съдържанието на конфликт-шока. Д-р Хамер дори изброява някои от връзките между конфликтните емоции и съответните органи, които те засягат. Ето какви са неговите наблюдения в тази посока:

 • Кости: Липса на самоуважение, комплекс за малоценност.
 • Млечна жлеза: Конфликт, свързан с грижи или дисхармония.
 • Млечен канал в гърдата: Конфликт, причинен от раздяла.
 • Лява гърда (при жени десничарки): Конфликт във връзка с дете, майка, дом.
 • Дясна гърда (при жени десничарки): Конфликт с партньора или други хора.
 • Бронхи: Териториален конфликт.
 • Сърце: Постоянен конфликт.
 • Черва: Невъзможен за преглъщане гняв.
 • Хранопровод: Нещо, което не може да бъде прието или преглътнато.
 • Жлъчка: Конфликт, свързан със съперничество.
 • Бъбреци: конфликт, свързан с усещане за справедливост.

Излекуване на душевния конфликт стои в основата на истинския оздравителен процес. Ето защо е важно да се открие началното емоционално шоково изживяване, при всяка болест, и да се гарантира неговото излекуване. В тази насока изключително успешна практика е прилагането на Техниките за емоционална свобода (ТЕС), които спомагат за пускането на различните отрицателни стресови емоции. Отрицателните емоции оставят своя траен отпечатък не само в мозъка, но създават и блокажи в биоенергийната структура на човека. Техниките за емоционална свобода са модифицирана и усъвършенствана версия на акупунктурата и източната алтернативна медицина, като самата методология е създадена за работа без игли. Използва се знанието за енергийните канали в човешкото тяло и по-точно за въздействието върху точките на крайните меридиани с цел отстраняване на блокажи в биоенергийната система на човека. Ето как работят тези техники.

Когато Вие преживявате отрицателна емоция, Вашата амигдала или емоционален мозък веднага възприема това като сигнал за опасност , в стил бий се или бягай. Кръвта се насочва към крайниците по нейна команда и тялото се превежда в състояние на стрес. Пак по сигнал на амигдалата в кръвта се впръсква хормона на стреса кортизол. Впоследствие първопричината за това емоционално състояние може да премине и да се забрави, но на енергийно ниво е останал отпечатък, който предизвиква блокаж на свободното протичане на енергията. Чрез потупванията по определени акопунктурни точки, характерни за традиционната източна медицина, се постига въздействате върху главните меридиани, по които тече енергията и така се освобождават блокажите. Освен това чрез самото вербализиране (изказване) и признаване на отрицателната емоция, тя бива извеждана от полето на подсъзнанието в полето на съзнанието. Това дава възможност за нейното допускане, осмисляне, приемане и по-бързо освобождаване. В основата на техниките за емоционална свобода стоят прецизната и умела работа с емоциите, подсъзнанието, съзнанието, душата и тялото. Предимствата на тези техники са тяхното бързо запомняне, лесно изпълнение и моментален оздравителен ефект. При по- леките симптоми. Може да бъде достатъчен и само един сеанс. Сравнително бързи и трайни резултати се постигат дори и при по- сложни психологически травми, модели и проблеми, чието лечение с други методи отнема години.

Освободете се от негативните стресови и шокови емоционални конфликти, които ви разболяват.

Запишете се за тренинг на 30.04.2023 г. от 10:00 часа – „Емоциите, които разболяват или лекуват”. Подобрете качество на живота и здравето си с Техниките за емоционална свобода. Промоционална цена за тренинга 39 лева при записване до 20.04.2023 г. Пълната информация може да получите на телефон (+359 886) 955 666 или ни пишете на: office@design-human.com Местата са ограничени!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено