Blog thumbnail

ЕМОЦИОНАЛНИТЕ КОНФЛИКТИ, КОИТО РАЗБОЛЯВАТ – ЧАСТ 2

Blog thumbnail статия ,

Съвременната медицина всъщност лекува симптомите на болестите и се опитва да възвърне състоянието на здраве и баланс в организма. Често пъти остават в сянка дълбоките причини за болестта, които се крият на подсъзнателно ниво. Именно психиката играе основна роля за голяма част от нашите заболяванията. Да се опитваме да ликвидираме само симптомите на болестта е доста безрезултатно начинание, защото в крайна сметка непрекъснато сътворяваме нови болести. Едва когато започнем да търсим и да разбираме емоционалните причини, предизвикали болестта, за да започнем да работим с тях ще можем да постигнем истински напредък по отношение на нашето здраве. Ако нашите емоции не са балансирани ще изпитваме напрежение на вътрешно ниво, което неминуемо ще доведе до болест на външно ниво. Решението на проблема е в умението за работа с нашите емоции. Те трябва да бъдат разпознавани, осмисляни, овладявани и пускани. Ако ги отричаме или потискаме, това ще ни разболее. Силните емоции и стресовите състояния създават блокажи в определени наши органи и системи и така се получават функционални нарушения и увреждания. Представителят на Германската нова медицина. Д-р Хамер, който използва компютърна томография на мозъка , за да улови шокови емоционални състояния дори изброява някои от връзките между конфликтните емоции и съответните органи, които те засягат. Ще представим неговите наблюдения:

Черен дроб: Страх от гладуване

Бял дроб: Страх от смърт или задушаване, включително и страх за някой друг

Лимфни жлези: Загуба на самоуважение, свързана с мястото

Меланом: Чувство на омърсеност, опетненост, оскверненост

Средно ухо: Невъзможност да бъде получена жизненоважна информация

Уста: Нещо, което не може да бъде преглътнато или задържано

Ларинкс: Страх или уплаха

Панкреас: Предизвикващ тревога и ядове конфликт с хора от семейството или по повод наследство

Простата: Грозен конфликт със сексуален характер или подтекст.

Ректум: Страх, че човек е безполезен.

Кожа: Нарушена душевна или емоционална цялост.

Далак: Шок от физическа или емоционална рана.

Стомах: Несмилаем гняв, който е преглъщан твърде дълго.

Тестиси и яйчници: Свързан със загуба конфликт.

Щитовидна жлеза: Чувство на безпомощност.

Сърдечен инфаркт: борба за територия.

• Диабет и хипогликемия: Жена десничарка развива понижена кръвна захар вследствие на безпокойство и отвратеност, а ако е левичарка, заболява от инсулинозависим диабет. Мъж, който си служи с дясната ръка, развива инсулинозависим диабет от конфликт на съпротива и борба срещу нещо, а ако е левичар, получава хипогликемия.

• Хемороиди: и жените десничарки с криза на идентичността, и мъжете левичари с гняв, породен от териториални проблеми, в оздравителната фаза ще развият хемороиди.

• Множествена склероза и парализа: неспособност да се избяга, да се продължи напред или да не се отстъпи, или пък незнание какво да се прави.

• Лицева парализа: страх, че човек ще загуби достойнството си, след като е станал за смях или се е превърнал в обект на подигравки.

• Псориазис: свързан е с конфликт на отделяне от майка, баща, семейство, дом, приятели или домашни любимци.

• Психозите от всякакъв тип са свързани с едно или повече активни Огнища на Хамер във всяко мозъчно полукълбо.

• Витилиго, левкодерма: брутален или грозен конфликт на раздяла.

Всяка болест без изключение се причинява от емоционален дисонанс или съпротивление. Най-доброто решение за нашите емоции е да ги познаваме, да ги чувстваме, да ги идентифицираме и да работим върху тях чрез прости практики и техники. Да отворим и разширим съзнанието си, за да ги отключим и изчистим. В това отношение незаменим помощник са Техниките за емоционална свобода, медитациите, работата с Вътрешното дете и др. В основата на Техниките за емоционална свобода стоят знанията за блокажите на биоенергийната система на човека, работа с подсъзнанието, и умелото извеждане и пускане на емоциите по ефективен и безопасен начин. Възстановяване на синхрона и хармонията на душата и тялото. Предимствата на тези техники са: бързо запомняне, лесно изпълнение и моментален оздравителен ефект. Освободете се от негативните стресови и шокови емоционални конфликти, които ви разболяват.

Запишете се за тренинг на 30.04.2023 г. от 10:00 часа – „Емоциите, които разболяват или лекуват”. Подобрете качество на живота и здравето си с Техниките за емоционална свобода. Промоционална цена за тренинга 39 лева при записване до 20.04.2023 г. Пълната информация може да получите на телефон (+359 886) 955 666 или на office@design-human.com. Местата са ограничени!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено