Blog thumbnail

“ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕФЕКТИВЕН “ЛЕЧЕБЕН МОСТ”, МЕЖДУ СЪЗНАНИЕТО И ПОДСЪЗНАНИЕТО, С ТЕС”

Blog thumbnail статия ,

Името на модерната терапевтична практика ТЕС – Техники за емоционална свобода е превод от английски език. Името звучи като Emotional Freedom Techniques (EFT). Това е модерен метод в енергийната психология, който се прилага много успешно. Той постига бързи и ефикасни резултати на базата на умелата и фина работа с подсъзнанието, емоциите, духа и тялото. Представлява форма на консултирана намеса от страна на терапевта, която се основава на изграждането на ефикасен мост между подсъзнанието и съзнанието, с цел извеждане на болезнени спомени, емоции, чувства и модели на поведение от тъмната част на подсъзнателното в светлината на съзнанието. Процесът на тяхното осмисляне и осъзнаване има бърз и ефикасен лечебен ефект. Практиката е обогатена с елементи от алтернативната китайска енергийна медицина, добила широко приложение през последните години.За целта вместо игли умело се използва кинетичната енергия на потупването по крайните точки на енергийните меридиани. Така се разбиват блокажите, на емоционално и енергийно ниво, в тялото ни.

По същество комплексното въздействие се осъществява на три нива – емоции, ум и биоенергия. Терапевтичната процедура се състои в специфично обработване на определени емоционални травми. Необходима е концентрация на вниманието, влизане в дълбочина и максимално подробно описание на емоцията или проблема. Чрез това „потапяне” се извършва извеждането на емоционалната болка от скритото, подсъзнателното ниво в светлината на съзнанието. Представяме Ви няколко полезни съвета, които помагат за работата с емоциите чрез ТЕС и изграждането на моста между съзнанието и подсъзнанието.

  1. ПРИЕМАНЕ.

Научете се да упражнявате приемане и приспособимост към обстоятелствата в живота Ви, независимо от това какви са те. Вярвайте в своята сила и устойчивост, които ще Ви помогнат да преминете през всеки труден период. Не позволявайте на негативните спомени, емоционални болки и проблеми да разрушат живота Ви. Освободете се от подсъзнателните модели на вина, страх, неприемане, от желанието да бъдете винаги прави. От всички модели на нараняване и самонараняване. Приемете негативната емоция, спомен болка, осъзнайте ги, после ги пуснете да си отидат. Вие нямата нужда от тях, защото те ви разболяват. Обстоятелствата и хората, с които са свързани, са точно такива, каквито са. Доверете се на ефикасността на ТЕС и изберете да поканите други възможности в живота си.

  • АРХЕТИПИ НА ДРАМАТА.

Излезте от архетипа на драмата. От нараняващата или самонараняваща матрицата на поведение, като използвате Техниките за емоционална свобода. Пуснете болезнените мисли, които Ви карат да се въртите в омагьосан кръг. Освободете се от контрола на драмата, поела ръководната роля в живота Ви. Не й позволявайте да се превръща в част от Вашата идентичност. Бъдете по-осъзнати за моделите на драматизма, които сте превърнали в част от живота си. Опитайте се да разпознаете архетипите и лицата, които присъстват в мисловните Ви идеи. В представата за себе си и личността, която показвате пред света. Тези лица, с техните емоционални реакции и саботиращи модели на поведение, са ключовите участници в създаването на Вашите емоционални драми. Изградете лечебният мост между тъмното подсъзнание и осъзнатата емоция. Изведете я на светло. Задълбочете наблюдението над самите себе си. Отстранете негативното си его от управлението на живота Ви и се доверете на лечебната сила на ТЕС.

  • ОТКРИВАНЕ И ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ВЯРВАНИЯТА.

Бъдете концентрирани и осъзнати. Когато сте разстроени, изживявате емоционален конфликт във връзка с други хора или определени обстоятелства, се доверете на терапевта и Техниките за емоционална свобода. Под вещото му ръководство се опитайте да откриете същността на проблема. Преодолейте вярването, което предизвиква у вас тази болка или страдание. Потопете се максимално в своя вътрешен свят. В мислите и емоциите, в преживяванията. Открийте коя е водещата болка, емоция, мисъл? С кого или с какво е свързана тя? Стигнете да корена на проблема с помощта на техниката „преследване на болката. Изградете мост между съзнанието и подсъзнанието, за да изведете по него успешно тази ограничаваща, деструктивна мисъл или емоция. Върнете се в спомените си и открийте кога се е появила. В кой момент и защо? Преодолейте болезненото и ограничаващо вярване, свързаното с нея. Осъзнайте как реагирате и се чувствате по отношение на тази мисъл или емоция. Необходимо ли е още да бъде част от вътрешния Ви свят?! Върнете своята изгубена сила. Доверете се на волята си и се освободете от страданието. Изберете нещо друго за себе си. С помощта на положителните утвърждения в ТЕС начертайте своето различно бъдеще.

  • НЕУТРАЛНОСТ

Опитайте се да се освободите от неприятен спомен или негативна емоция с помощта на терапевта и Техниките за емоционална свобода. Определете емоциите, които спомена или чувството предизвиква сега у вас. Без да влизате в него и подробностите на случката. В емоционален план се отдалечете максимално от ролята на участник в събитието и заемете позицията на неутрален наблюдател. Пуснете емоциите и спомените да си отидат. Усвоете умението да оставате неутрални, за да можете да постигнете вътрешен интегритет. Направете усилия да извадите и пуснете всички негативни емоции, които могат да излязат на повърхността. Дайте си сметка какво бихте спечелили ако им позволите да си отидат още в момента. Как ще се промени живота Ви в бъдеще без тях. Открийте точката на силата си във всяко обстоятелство, като постигнете състояние на неутрален наблюдател. Практикувайте неутралност, когато комуникирате с други хора, свързани с конкретния случай или обстоятелства. Бъдете нащрек за всякакви Ваши нараняващи спомени и негативни емоции и модели. Направете усилия да се разделите с тях.

  • ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ЛИЧНАТА СИЛА

Личната Ви сила се състои в това да избирате сами какъв да бъде вътрешния Ви резонанс. Да действате в съответствие със собственото си ръководство, без значение какво мислят или казват останалите. Техниките за емоционална свобода са надеждна терапевтична практика за възвръщане на личната сила и преодоляване на негативните последици от болезнени емоционални травми. С помощта на освобождаването на емоциите от подсъзнанието и разбиването на блокажите в енергийната система на тялото Вие започвате да възвръщате своето здраве. Умелата и фина работа с подсъзнанието, емоциите, духа и тялото имат бърз благотворен ефект за възвръщане на личната Ви сила. Елементите на невролингвистичното програмиране в техниката дават отлични резултати в тази насока. Вашата лична сила и воля помагат да държите контрол над емоциите. Сами да избирате как да възприемате и да се отнасяте към нещата във всеки един момент. За съжаление, без самоосъзнатост и яснота на целите, има опасност несъзнателно да разпилявате енергията си. Да използвате своята лична сила за споразумения, чрез които сами саботираме себе си. Бъдете съзнателни за всяка дума, която излиза от устата Ви. Наблюдавайте и контролирайте всяка мисъл, която прекосява ума Ви. Съзнателно се опитвайте да живеете в съгласие с това, което говорите. Когато Вие се научите да живеете в своята истина, ще утвърдите вътрешната си сила. Тя ще Ви даде умението да виждате ясно и да уважавате личната сила на другите. Да бъдете в своята лична сила означава да позволявате на останалите да бъдат в тяхната лична сила. Упражнявайте се да бъдете в пълен синхрон с онова, което говорите, мислите, чувствате и правите. Само така винаги ще поддържате своята лична сила.

Забележка:

За индивидуални консултации и групови сеанси с ТЕС, можете да се свържете с нас чрез контактната форма в сайта. Също и на телефони:

(+359 886) 955 666 от 09:00 до 17:00 часа

(+359 898) 235 966 от 09:00 до 21:00 часа.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено