Изображение - Human Design - Астрология -Лунно затъмнение

ВЛИЯНИЕТО НА СЛЪНЧЕВИТЕ И ЛУННИТЕ ЗАТЪМНЕНИЯ В ЖИВОТА НА ЧОВЕКА

Изображение - Human Design - Астрология -Лунно затъмнение статия ,

Още от древността хората са забелязали връзката между космичните явления и живота на земята. Наблюдавали са особеностите на природните цикли. Определяли са по тях извършването на редица жизнено важни дейности. Космичните енергии слагат своя отпечатък и върху пътя на живота на човека. Това важи с пълна сила и за енергията, която се отделя по време на слънчевите и лунните затъмнения. Те са правили огромно впечатление на хората и знанията за тези енергии се пазят до днес. Като астрономически феномени, затъмненията се случват, когато Слънцето, Земята и Луната застанат на една ос. Според астрономичните закони единствено при фаза новолуние може да се получи Слънчево затъмнение, а Лунно затъмнение може да се случи само при пълнолуние. В астрологията Лунните възли и затъмненията са пряко свързани. Те играят голяма роля в определянето на пътя на живота, защото отбелязват повратните точки в съдбата на човека, както и тясната рамка на обстоятелствата, които го тласкат в съответната посока на развитие.В този смисъл природните сили, изразени чрез лунните възли и затъмненията, са могъщи и изключват всеки опит за заобикаляне или промяна на обстоятелствата от страна на човека. Според астрологията често по време на лунни затъмнения се отключват онези причинно-следствени връзки, които впоследствие не подлежат на промяна. Например  по време на лунно затъмнение можете да срещнете любов, която да преобърне целия ви живот и да го изпълни с радост и специален смисъл. Едно затъмнение може да доведе нов етап от живота, съществено да промени посоката на неговия ход.Разбира се  личният избор, който правим в такива моменти също е от съществено значение, защото звездите предразполага, но не налагат.

Когато транзитната ос на лунните възли преминава през планетите и ъглите на хороскопа, се открива възможност за включване в усвояването на нов опит. Понякога, страхувайки се от новото или подчинявайки се на старите си навици и стереотипи, може да пропуснем тази възможност. Цикълът на Лунните възли е 18,6 години. По време на тяхната инверсия и връщането им в рожденото положение (на всеки 9 години) се „полагат изпити“ за еволюционно развитие и постигане на определена зрялост. Тези „изпити” може да дойдат дори под формата на незначителни обстоятелства, но на дълбоко ниво да показват степента на духовното ни осъзнаване и постигане на зрялост. Всеки път, когато правим  избори в тези повратни точки, определяме нивото на живота си за следващия период от 9 години. А изборите аналогично съответстват на духовния багаж, с който сме стигнали до тази линия. В този смисъл затъмнението не е толкова момент на избор, колкото фиксиране на ефекта му. Показването на нова референтна точка. Затова в астрологията затъмненията са един от методите за предсказване на основните етапи от пътя на живота и съдбата на човека. Влиянието на слънчевите и лунните затъмнения действа по различен начин в живота на хората. Представяме Ви характеристиките им.

Влияние на слънчевите затъмнения.

Енергията на слънчевите затъмнения поставя началото на нов жизнен цикъл като акцентира върху неща, които изискват спешно внимание в момента. Дава импулс на определени  нови събития, които могат да се усетят в нашите лични дела за няколко години напред. В живота се появява нова перспектива за развитие, а нещо важно от миналото започва да губи своето значение и се отдалечава или си отива. Характерното за слънчевите затъмнения е, че те обикновено предизвикват криза в съзнанието. Променят вътрешните ни нагласи. Довеждат в живота ни събития, които ние, подтиквани от външни обстоятелства, несъзнателно сме причинявали на другите. Събитията се случват заради кармичната си предопределеност. В началото на този период светилата се намират в съединение. Енергията и действията им са смесени и затова потенциалът на новия цикъл не се проявява напълно. По тази причина ние трябва да изчакаме със стартирането на новите проекти, колкото и обещаващи да са. Не бива се поемат прибързано нови ангажименти и да се прави окончателен избор за новата посока. Ако по време на затъмнението трябва да направим избор е хубаво да го отложим поне за седмица след него. Така е по-добре, защото в началото няма да разполагаме с цялата необходима информация. Това може да доведе до проблеми, които ще се появят на по- късен етап.  

Влияние на лунните затъмнения

Лунните затъмнения, случващи се две седмици по-рано или по-късно от слънчевото, обикновено са свързани със събития, които са причинени от нашите мисли и чувства, защото вибрациите на мисълта и емоциите имат сила. Те показват обхвата на ежедневието, където впоследствие ще настъпят промените, причинени от слънчевото затъмнение.

Когато лунното затъмнение се случва преди слънчевото, ситуацията в определена сфера на живота достига критичната си точка. Това ще изисква някаква реорганизация впоследствие. Ще има нов тласък за преосмисляне и намиране на нов подход по времето на слънчевото затъмнение, което следва лунното. Ако лунното затъмнение се случва след слънчевото тогава това, което ще бъде положено в началото на цикъла, неминуемо ще се прояви по време на следващото лунно затъмнение. На практика ще бъдат реализирани или отречени нови съзнателни нагласи в ситуации, които ще определят следващия етап от живота. Може да настане време за важен избор и съдбоносни решения в живота на човека. При лунното затъмнение правните спорове, откритите конфликти и отношенията излизат на преден план. Обикновено това време от годината става най-публичното по отношение на разкриването на важни тайни, които са били пазени строго. Всичко тайно изведнъж става явно, информацията се разпространява моментално. Ако търсите някого или нещо, може бързо да го намерите по време на лунно затъмнение. Също така то е свързано с реализирането на дългосрочни проекти и задачи. Може да доведе до дългоочаквана среща или да сложи край на нещата, които са изпразнени от съдържание. Това е доста дуално време. Възможно е да се прояви чрез публични скандали, прекратяване на договори или обратно, сливане и обединяване на страните. Конфликтът, последван от изясняването на позициите на страните, често води до решаване на проблема. Въпреки това е хубаво да се помни, че в този момент емоционалното напрежение е твърде силно. Бъдете внимателни с вземането на спонтанни решения. Каквото бъде унищожено през този период, трудно се възстановява.  Лунните затъмнения стават при опозиция на Слънцето и Луната при условие, че двете светила се намират наблизо до Лунните възли.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено