Blog thumbnail

КРЪСТЪТ НА ЖИВОТА – КЛЮЧ ЗА ТЪЛКУВАНЕ НА ВАШАТА СРЕДА И МИСИЯ В СВЕТА

Blog thumbnail статия ,

В системата Human Design „Кръстът на живота” е синтезиран израз на изначалните космични енергии, въплътени в земното проявление на душата. Плод на сакралната връзка между макро и микросвета, която ни дава ключ за тълкуването на средата и мисията на човека в живота. Вертикалната ос на Кръста на живота се оформя от опозицията Слънце – Земя. Тя пресича хоризонталната ос на Северния и Южен лунен възел. Обикновено когато става въпрос за Лунните възли веднага се прави асоциация с кармичните модели, с които сте свързани. Те са основен индикатор за Вашия път на духовно израстване. За това откъде идва душата и накъде отива. Какви са основните качества, които трябва да развиете в този живот, уроците, които ще трябва да научите, за да постигнете едно качествено ново ниво в баланса на енергиите, което ще доведе до духовното Ви израстване.

Какво представляват Лунните възли в Хюман дизайн?

Както в астрологията Лунните възли са абстрактни точки, получени от мисленото пресичане на орбитите на Луната и Земята. За разлика от останалите космически обекти- светила и планети, те са единствените елементи в картата, които не са физически обекти. На тях е отредена специална функция в Бодиграфа – да бъдат индикатори за пътя на духовното Ви израстване. За степента, на която се намирате в него. Тяхната „Ос” образува своеобразно пространство, наречено коридор. Тъй като Луната се движи от Юг към Север, залязващият възел е Южният и той дава индикация за миналия опит на душата. Изгряващият възел е Северен и носи смисъла на посоката, в която се движи духовното развитие. Качествата, които е необходимо да придобиете и усвоите в своя житейски път. В източната астрология са известни като Главата на Дракона – Раху и Опашката на Дракона – Кету. Лунните възли се движат по посока на часовниковата стрелка и правят една пълна обиколка на зодиака за 18 години и 6 месеца. Движението им е противоположно на посоката, по която се движи оста на Слънцето и Земята. В мандалата на Хюман дизай, Лунните възли са изразени чрез енергията на два противоположни, полярни портала, които не се променят. Така във външния кръг на мандалата се оформят 32 двойки портали, като всеки портал има само един противоположен. По смисъл възлите се свързват с полярните енергии във вселената, които са израз на висшия баланс и хармония. Те са конкретен израз на универсалните й закони.

В системата Human Design възлите дават информация за условията на живота и средата, в която даденият човек ще трябва да живее и се развива. Те представляват сцената на живота, където ще се развива действието. Обстановката, условията, хората от близкото и далечно обкръжение и взаимодействието с тях. От страна на дизайна на Личността възлите са израз на Вашата уникална гледна точка към всичко това. Обуславят какво сте настроени да забелязвате. Как го преценявате и изживявате, какъв опит получавате от това. Също така Лунните възли дават информация за движещите сили във Вашия процес на израстване. Характеристиките на взаимодействието между Вас и света. В процеса на самопознанието Вие сами ще трябва да стигнете до мъдрото разбиране за целта на Вашия висш АЗ. Прозирайки истината за позицията на възлите си да осъзнаете света, с който ще трябва да си взаимодействате. Да видите сценария на живота – какви сили ще бъдат там, за да Ви помагат, предизвикват, пречат или отклоняват от пътя, който сте избрали. Какъв потенциал ще имате на разположение и как ще го използвате най- адекватно и максимално. Посочват връзката между човека и средата. Между условията и усилията, които ще полагате по пътя. Няма как да осъществите потенциала на едното без да осъществите потенциала на другото. В това взаимодействие има дълбоко обусловена връзка. Важно е да се отбележи, че до 33 – годишна възраст Вие все още живеете в един преходен период и сте подвластни на множество модели, които са били ефективни и работещи в предишен живот, и се проявяват чрез спецификата на Южния Ви възел. Сега обаче ще трябва да се разделите с тях, защото вече са неефективни. Между 33 и 38-годишна възраст, отчетливо започват да влизат новите програми в живота Ви, които са заложени от Северният лунен възел.

Кръстът на живота в Хюман дизайн.

Оста на възлите, както вече споменахме, се пресича с вертикалната опозиционна ос на Слънцето и Земята и образува Кръста на Живота. От гледна точка на дизайна чрез Кръста на живота може да бъде изследвана в детайли връзката между средата, посочена от възлите и мисията на човека. Космичните и земните енергии, които са заложени във Вас, като потенциал за осъществяването на мисията Ви в живота. В тази връзка можем да направим уточнение, че 70 процента от програмите в живота Ви идват от Слънцето.

Когато започвате да осъзнавате този процес на осъществяване на програмите ставате по възприемчиви към знаците по пътя на живота. Променяте своите нагласи и умения за навигиране с помощта на Вашите стратегия и авторитет. Учите се да им се доверявате изцяло, когато се потапяте в  своя процес на осъществяване на потенциала. Разбирате , че този кръст всъщност е основата, върху която се изгражда живота на всеки един човек. Можете да видите същината на онова, за което сте тук и да осъществите своята мисия осъзнато. Да осмислите комплексния потенциал на своя дизайн – условията, мисията, темата на инкарнационния кръст, профила и ролята. В състояние сте да оцените правилно потенциала на начина, по който функционира този Кръст в динамиката на характеристиките на останалата част от Бодиграфа. Осъзнавайки елементите и качествата на „сцената на живота”, в която мисията трябва да бъде изпълнена, започвате да виждате и дълбокия смисъл на тази връзка. Какво е планирано, как трябва да се осъществи и защо. Разбирате, че за да се чувствате пълноценни, е необходимо да направите нещо повече от това да оцелявате и да се развивате. Трябва да оставите нещо значимо за другите. Осмислянето на целия потенциал, посочен от затворените Ви центрове, ще разкрие и дарбите, които притежавате и сте дошли да споделите с хората. Да дадете своя принос за еволюцията на човечеството чрез Вашата работа по глобалните програми в дизайна. Темите, определени от позициите на Вашите Слънце и Земя в дизайна на тялото и личността, пречупени през характеристиките на порталите и линиите са основата за Вашето дълбоко изследване на предназначението и приноса, който внасяте в живота на хората. Порталите на Кръста на живота от страна на дизайна на тялото поставят основата за развитието на осъзнаването, а порталите от страната на личността – възможностите за изразяване на това осъзнаване в живота. Вашият инкарнационен кръст се явява творческо проявление и изразяване на комплексните енергии на уникалния Ви дизайн.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено