Изображение - Human Design - Фън Шуй - Спалня

СПАЛНЯТА – САКРАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО ЗА РОМАНТИКА И РЕЛАКС

Изображение - Human Design - Фън Шуй - Спалня статия ,

Спалнята е свещеното пространство за релакс, тишина и спокойствие Мястото, където се оттегляте от света, за да прекарате известно време в уединение. Стаята, която ви дава едно защитено и безопасно пространство, предназначено за вашите лични нужди. За пълна почивка, романтика, мир  и хармония. Според Фън Шуй това трябва да е най-отдалеченото от входната врата помещение, защото символизира вашето лично пространство, далеч от суетата не деня, на ежедневните социални и семейни контакти. Затова стаята трябва да бъде отпускаща, предразполагаща към почивка и да се използва само за спане и интимност, особено ако делите едно легло с половинката си.

Формата на пространството и цветовото оформление на спалнята са изключително важни за постигането на оптимална почивка. Най-добре ще бъде ако стаята е правоъгълна или квадратна. Всички чупки и колони са генератори на отровни стрелички, които образуват отрицателна енергия „ша”. Ако все пак има такива е добре да поставите растение с кръгли листа, което да неутрализира тази енергия. Хубаво е помещението да има само една врата, ако са повече ще прилича на пространство за преминаване и това ще пречи на спокойния сън. Когато таванът е наклонен или има открити греди ще трябва да закачите на тях две бамбукови флейти за неутрализиране на този дефект. Също така е добре да поставите леглото в най-високата част на помещението. Цветовете на стаята трябва да са нежни, пастелни и успокояващи. Например светлозелено, бледо синьо или бежово. Подходящи са също така кафявото или метални нюанси като бронзово и медно. Доказано е , че те имат успокояващ ефект и предразполагат към отпускане и пълноценна почивка, а тя от своя страна е източник на здраве, енергия и сила.

Леглото трябва да е солидно, комфортно и удобно. За предпочитане  е да има дървена рамка, която да е опряна на стената. Това дава усещането за стабилност. Най-добре е да бъде в центъра на стаята, така че наоколо да има достатъчно свободно пространство, за да ви бъде удобно за движение. Също така ще има място и за други мебели. Ако се намира в ъгъла, някой от партньорите ще се чувства притиснат или като в капан. Да се избягва поставянето на леглото под прозорец, защото така енергията „ци” по-бързо ще излиза от стаята и спящите няма да могат да получава достатъчно количество от нея. В този случай, за да се запази енергията е необходимо през нощта пердетата на прозореца да бъдат спуснати. Необходимо е леглото да е поставено така, че спящите на него да виждат кой влиза в стаята без да се налага да  извиват глава на повече от 45 градуса. За корекция на този недостатък може да се постави огледало на стената, което да осигури необходимата видимост. Най-неподходящата позиция за леглото е да бъде насочено точно срещу вратата. Най- правилното ориентиране на леглото е по посока на меридианите. Главата да сочи север , а краката юг. Така спящите ще бъдат в синхрон с магнитната енергия, която  се излъчва от Северния полюс. Възможни са и други добри разположения на леглото, които да са съобразени с личните характеристики на спящия човек – триграмата, която показва благоприятната посока за него. Тук може да погледнете посоката за вашата триграма:

триграмапосока
КУНюгoзaпaд, ceвepoзaпaд, зaпaд,  ceвepoизтoĸ
ГЪНсeвepoизтoĸ, зaпaд, ceвepoзaпaд, югoзaпaд
ЦЯНсeвepoзaпaд, югoзaпaд, ceвepoизтoĸ, зaпaд
ДУЙзaпaд, ceвepoизтoĸ, югoзaпaд, ceвepoзaпaд
СЮНюгoизтoĸ, изтoĸ, юг, ceвep
ДЖЪНизтoĸ, югoизтoĸ, ceвep, юг
ЛИюг, ceвep, югoизтoĸ, изтoĸ
КАНсeвep, юг, изтoĸ, югoизтoĸ

Когато партньорите споделя едно легло, ще трябва да се избере посока, която да е максимално хармонична и за двамата. Ако единият партньор е Кун, а другият Гън най-добрата посока за тях ще бъде запад. Изследванията показват, че човек прекарва около една трета от живота си в спалнята. Затова е важно в тази стая да има изобилие от  хармонична енергия, с която да зареждате телата си докато си почивате. През деня трябва да има обилна слънчева светлина в стаята, за де я зареди с положителна енергия. Вечерта е хубаво пердетата или щорите  да се спуснати, за да осигуряват максимална почивка на тъмно. Също така е добре в стаята да се поставят осветителни тела, които да излъчват мека приглушена светлина. Големите абажури, с много ярка светлина не са препоръчителни. Те допълнително енергизират пространството в стаята и пречат за бързото заспиване. Добре ще бъде да избягвате поставянето на

телевизор или компютър в спалнята, защото това ще пречи както на бързото ви заспиване, така и на интимността.

Обстановката в спалнята трябва да бъде релаксираща, отпускаща и романтична. За целта е хубаво да се поставят двойка еднакви предмети, които да символизират партньорството като например две нощни лампи, две сърца , двойка малки статуетки или изящни предмети, които да говорят за наличието на любов и хармония във връзката ви. Към тях могат да се добавят и снимки на партньорите, романтични картини на  щастливи двойки, ароматни свещи или предмети със сантиментална стойност. Две парчета розов кварц или сватбената ви снимка в югоизточния ъгъл на спалнята ще активират искрата на партньорството. Може също да се сложи малко кръгло огледало. Ако е по-голямо ще пречи на съня. Хубаво е в спалнята да има изображения на божури, които са символ на щастливия брак според Фън Шуй. Малките възглавнички на леглото, меките надиплени пердета или красиви щори ще допринесат за романтичната и уютна обстановка. Хубаво ще бъде да сложите и килим независимо от вида на подовата настилка. Така ще ви бъде по приятно да стъпвате боси. Много хора използват спалнята и за други дейности. Тя може да служи  като работен кабинет или в нея да учите да тренирате, да четете. В такъв случай ще бъде необходимо да обособите специална част от пространството в нея за другите дейности. Това може да стане с някаква декоративна и олекотена преградна стена, мебели и други подходящи елементи на разделянето на стаята. Креативните и естетични решения могат да бъдат много. Важното е пространството за сън да бъде отделено от мястото за извършване на другите дейности.

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено