Изображение - Human Design - Архангел Михаил

ЧЕСТИТ АРХАНГЕЛОВДЕН!

Изображение - Human Design - Архангел Михаил статия ,

Имен ден празнуват: Ангел, Ангелина, Михаил, Михайлина, Михаела, Рангел, Радко, Рада, Рафаил, Пламен, Пламена Огнян, Огняна, Лина, Мила, Aлина, Милен, Милка, Гавраил, Серафим, Райко, Рая, Райна, Радослав, Радостин, Емилия, Емил, Райко, Милко.

На 8 ноември Българската православна църква почита Свети Архангел Михаил. Това е един от големите есенни празници. Според християнската религия, Архангел Михаил е ръководителят на небесното войнство и светец-покровител на войниците. Също така е главният пазител на Небесното царство и Божия закон. В Новият завет е описан като един от седемте Архангели, които стоят край престола на Бог. Името му се споменава още в Стария завет като един от четиримата Архангели, заедно с Гавриил, Рафаил и Уриил. В откровението на Иоан, той е победил Сатаната. По традиция образът му държащ меч, напомня за победата му над злите сили. Обикновено иконата се намира на входа на православните храмове и подканва да се влиза с чисто сърце и чисти мисли. Счита се, че може да помага на хората в ежедневната им битка с пороците и злото.

В народната традиция е познат като Архангеловден й е отбелязван като ден на „съборното единство на ангелските чинове“. На празника се коли курбан в чест на Архангел Михаил. Пекат се така наречените рангеловски хлябове, които са два вида: рангелово блюдо и боговица. Освен тях на празничната трапеза се слагат овнешко или шилешко, варено жито, ябълки, фасул и червено вино. Народът Вярва се, че след Архангеловден започват Вълчите празници. На тях се правят ритуали, за предпазване от злини.

Честит празник!

Оставете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница

0

Нямате артикули в количката.

Копирането не е разрешено